Garanti Mini Bank 8. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali,
Ordu’da perdelerini açtı!

Garanti Bankası ve TÜRSAK Vakfı’nın işbirliğiyle, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayelerinde gerçekleştirilen Garanti Mini Bank 8. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali, 20-22 Nisan 2011 tarihleri arasında Ordu’da düzenlendi.
Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen, Türkiye’nin çocuklara yönelik ilk film festivalinin sunuculuğunu oyuncu Sinem Kobal’ın üstlendiği törene Ordu Valisi Orhan Düzgün’de katıldı.

Son dört yıldır Anadolu’ya taşınarak, Ankara, İzmir, Mardin, Urfa, Diyarbakır ve Adıyaman’daki çocukların büyük ilgisiyle karşılanan Garanti Mini Bank Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali’nin Ordu’daki açılışında, TÜRSAK Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil,. “Türsak Vakfı’nın 20 yıllık süreç boyunca en önemli projelerinden biri, hatta belki de birincisi Mini Bank Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali’yle, çocukların kültür ve sanatla ilk tanışmalarının sinemayla olması, bizler için çok önemli” dedi.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Erbil ise “Çocukların, hayal dünyalarını zenginleştiren, yaratıcılıklarını geliştiren sinema filmleriyle tanışması, onlara yepyeni bir dünyanın kapılarını açacak. Bu anlamlı etkinliği, Ordu’daki çocuklarımızla buluşturan TÜRSAK Vakfı’nın değerli yöneticilerine teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Çocuklar festivalin açılış kokteylinde; palyaçoyla neşeli oyunlar, uzaylı kızla yüz boyama, korsanla halat çekmece oyunu, Barbie’yle balon patlatmaca, Pamuk Prenses’le çuval yarışı gibi neşeli oyunlarla eğlendi.  Ardından, 2011 yılında En İyi Kısa Animasyon Oscar Ödülü’nü kazanan Küçük Arkadaş filmini izledi. İlköğretim öğrencileri Bilal Sertan Kayar, Ebru Helin Kalyoncu, Elif Damla Özhim ve Levent Berk’ten oluşan Çocuk Jürisi, Sinema Yazarı Elif Tunca’nın moderatörlüğünde yarışma filmlerini izleyerek, birinci olan filmi seçti.

Festival filmleri bu yıl; “Çizgi Kahramanların Maceraları”, “Eyvah Büyüyorum”, “Hayvanlar Alemi”, “Oyun Bahçesi” ve “Miniklere Masallar” gibi eğlenceli bölümler halinde gösterildi. Festivalde 9 yaş altı çocuklar için yapılan film gösterimleri, önceki yıllarda olduğu gibi masalcı abla ve ağabeyler tarafından seslendirildi.

Garanti Mini Bank 8. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali programı, dünyadaki sayılı çocuk filmi festivallerinde ilgi gören ve ödüller kazanan 30’a yakın filmi, Ordu’daki çocukların beğenisine sundu.

Çocuklara 15 ülkeden

30 özel film sunuldu.
Garanti Mini Bank 8. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali’nde, 15 ülkeden seçilmiş filmler yer alıyor. Los Angeles Kısa Film Festivali’nde “En İyi Film” seçilen Sıfır (Zero), Berlin Film Festivali’nde büyük ilgiyle karşılanan Ivan Maximov imzalı Dikkat Sular Yükseliyor! (Tides to And Fro), Magnus Holmgren’in yönettiği, sürükleyici bir üç boyutlu animasyon Yaşlı Kaplumbağa (Melvin), Verena Fels’in dünya festivallerinden 35’i aşkın ödülle dönen filmi Renkli Hayvanlar (Mobile) ve Felix Gönnert’in bol ödüllü filmi Apollo’nun Uzay Macerası (Apollo) bulunuyor. O’Henry’nin ünlü öyküsünden uyarlanan Japonya yapımı çizgi film Küçük Bir Hediye (The Gift of the Maggie), Qingyuan Wang imzalı Portakal Mahallesi (Orange City), festivalin eğlenceli filmleri arasında yer alıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yarının Sınırında - Starred Up (2014) Tam Sana Göreyim - I’m Your Man (2021) Hazine Avcısının Maceraları ve Zümrüt Tablet - Tad the Lost Explorer and the Emerald Tablet (2022) Melanet (2023) Çölde Kutup Ayısı - The Misfortunates (2011) Yağmurlu Gecede: Gülperi (2015)

Leave a comment