HAZİRAN VE TEMMUZ PROGRAMI
İSTANBUL FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ
1 Haziran-15 Temmuz 2016
İstanbul Fransız Kültür Merkezi, sezonu Haziran ve Temmuz aylarında müzik, sanat, edebiyat ve tiyatro etkinliklerinden oluşan yepyeni bir programla kapatıyor. Futbol ile müzik bu yazın önemli konuları arasında yer alıyor, Avrupa Şampiyonası ile ilgili iki etkinlik düzenlenecek: Ünlü Magnum Ajansı’nın Planet Football isimli fotoğraf sergisi ve Futbol temalı film gösterimlerinin yanı sıra, yaz etkinliklerinde Müzik Bayramı vesilesi ile Babylon Bomonti ile, Ramazan Geceleri ve IKSV Uluslararası Müzik Festivali ve IKSV Caz Festivali kapsamında çok sayıda konser gerçekleştirilecek.
KONFERANS
İSTANBUL’UN GİZLİSİ SAKLISI KİTABININ TANITIMI
EMRE ÖKTEM VE THOMAS JONGLEZ İLE
Perşembe 02/06/2016 – 19.15, İstanbul Fransız Kültür Merkezi
Simültane çeviri
Istanbul‘un gizlisi saklısı isimli kitabın yayınlanması vesilesi ile İstanbul Fransız Kültür Merkezi, okuyucularını İstanbul’un bildik kalabalık sokaklarından başka yerlere götürecek alışılmışın dışındaki bu turist rehberinin tanıtımı için Emre Öktem ve Thomas Jonglez’i ağırlıyor. Kalabalıklardan ve alışılmış klişelerden uzak İstanbul aslında meraklı şehir sakinlerine, turistlere ve kitabın okuyucularına bilinmeyen birçok hazineye sahip.
TİYATRO
CİDDİ OLMANIN ÖNEMİ – OSCAR WİLDE’IN ESERİ- A L’ABORDAGE! TİYATROSU
Perşembe 01/06/2016 – 19.00, Micel Tiyatrosu
Oscar Wilde’ın orijinal eseri Galatasaray Lisesi Fizik Profesörü Eric Collard de Macquerh tarafından sahneye konuluyor, oyun Saint-Joseph, Notre Dame de Sion, Saint Benoit, Pierre Loti ve Galatasaray liselerinin hocaları tarafından öğrencilerine sahnelenecek.
LES OGRES – YANN VERBURGH, BİRİKEN TİYATRO TOPLULUĞU OKUMASI İLE
Salı 21/06/2016, İstanbul Fransız Kültür Merkezi
Oyun Türkçe, Fransızca üst yazı ile
LGBTI haftası çerçevesinde İstanbul Fransız Kültür Merkezi Biriken Tiyatro topluluğu ve sanatçıları, eşcinsel topluluğa yönelik şiddet eylemlerini kınayan drama metni, Les Ogres’un (Öcüler) okumasını yapmak üzere sahneye çıkıyor. Gösteriyi eserin yazarı Yann Verburgh ile seyirciler arasında söyleşi izleyecek.
ÖZEL FUTBOL PROGRAMI
FUTBOL TEMALI FİLM GÖSTERİMİ
Pazartesi 6, Salı 7, Çarşamba 8/6/2016- 19.15, İstanbul Fransız Kültür Merkezi
2016 Avrupa Şampiyonası’nın başlangıcı vesilesi ile Fransız Kültür Merkezi şampiyonayı futbolun da konu olduğu üç Fransız filmi ile karşılıyor. Üç gün arka arkaya aynı saatte yayınlanacak filmler, Olivier Dahan’ın Les Seigneurs, Samuel Collardey’nin Comme un lion ve Alain Chabat’nın Didier filmi.
SERGİ PLANETE FOOTBALL- MAGNUM FOTOĞRAF AJANSI
Sergi açılışı Cuma 10/06/2016 – 19.00, İstanbul Fransız Kültür Merkezi
10/06/2016 – 09/09/2016
1930’lu yıllardan bu yana Magnum Photos Ajansı’nın birçok fotoğrafçısı futbol dünyası ile ilgilenmiştir. Japonya’dan Türkiye’ye, Rwanda’dan, Kamboçya, Nijerya, Brezilya, İtalya ya da İngiltere’ye kadar Magnum Photos’nun futbol dünyasını kendine has bir üslupla görüntüleyip ölümsüzleştirdiği çalışmaları bu sergide yer alacak.
MÜZİK
SMADJ&TRİO SELİN, BUZUKİ ORHAN, CEM YILDIZ VE ÇORLULU SAVAŞ EŞLİĞİNDE “RAMAZAN GECESİ”
Perşembe 9 Haziran – 21.30, Fransız Sarayı
Ramazan Gecesi etkinlikleri çerçevesinde Fransız Sarayı farklı tarz, enstrüman ve kültürlerin buluştuğu bir konsere ev sahipliği yapıyor. SMADJ, Geoffroy Tamisier ve Edouard Prabhu’den oluşan Trio Selin, 3 Türk virtüözü, Buzuki Orhan, Cem Yıldız ve Çorlulu Savaş ile bir araya gelerek dinleyicilere açık havada aşk, şiir ve İstanbul dolu bir akşam yaşatacaklar.
RICHARD GALLIANO VE SYLVAIN LUC KONSERİ- EDITH PIAF’A SAYGI
Çarşamba 22/06/2016 – 21.00, Fransız Sarayı
IKSV Uluslararası Müzik festivali kapsamında modern dönemin en ünlü besteci ve akordeon sanatçılarından olan Richard Galliano ve caz gitaristi Sylvain Luc Fransız müziğinin büyük ismi Edith Piaf’ı anma konseri çerçevesinde sahne alıyor.
BADEN BADEN KONSERİ
Perşembe 23/06/2016- 22.00, Bomonti Ada
Baden Baden grubu Müzik Bayramı kapsamında İstanbul’da bir konser veriyor. Eric Javelle, Julien Lardé ve Gabriel Vigne indie pop sözleri seslendirirken Fransızcanın inceliğini İngilizcenin dinamizmi ile harmanlayarak hüzünlü olduğu kadar coşkulu bir müziğe imza atıyor.
SOVIET SUPREM KONSERİ
Cuma 24/06/2016- 22.00, Bomonti Ada
Müzik Bayramı kapsamında Bomonti Ada’da sahneye çıkacak bir diğer grup ise Soviet Suprem. Sylvester Staline ve John Lénine İstanbullu izleyicileri kendi zaman tünellerinde baş döndürücü besteleri ile coşturacak. Grup, Sovyet dönemi klişelerini Balkan müziği ve Doğu ülkeleri müziği ile eğlenceli bir tarzda aktarıyor.
ETHNOPHONICS KONSERİ
Cumartesi 25/06/2016 -22.00, Bomonti Ada
Müzik Bayramı etkinliklerinin son konseri kapsamında Etnophonics İstanbul’da Brasserie Bomonti’nin bahçesinde sahneye çıkıyor. Yapımcılığını Türkiye Fransız Kültür Merkezi’nin üstlendiği gösteride Etnophonics, Fransız ve Türk işbirliğiyle müzik repertuvarlarını buluşturdukları ve dünyadan farklı görüntülerin yer aldığı etkileşimli bir videonun fonda yer aldığı bir konser sahneleyecekler.
HUGH COLTMAN& FRENCH QUARTER KONSERİ
Cuma 15/07/2016- 20.30- UNIQ
Yetenekli altı müzisyenden oluşan Fransız Caz Grubu French Quarter, İKSV İstanbul Uluslararası Caz Festivali için özel olarak hazırladıkları bir gösteri ile izleyici karşısına çıkıyor. French Quarter’ın ardından sahneye İngiliz şarkıcı ve müzisyen Hugh Coltman çıkarak Nat King Cole’u andığı projesi çerçevesinde şarkılar seslendirecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Zübeyde, Analar ve Oğullar (2023) 13. Gün / Friday the 13th (2009) Man of Steel (2013) Eva (2018) Üç - Drei - Three (2011) Gerçeğe Çağrı - Total Recall (2012)

Leave a comment