FEVZİ KARAKOÇ’UN YOĞUN İLGİ GÖREN “KÖPRÜ” SERGİSİ
GALLERY LiNART’TA DEVAM EDİYOR!

Ödüllü sanatçı Fevzi Karakoç’un 20 Ekim 2011 tarihinde açılan “Köprü” adlı sergisi, sanatın merkezi Nişantaşı’ndaki Gallery LiNART’ta devam ediyor. Açılışından itibaren ziyaretçilerin ilgisini çeken sergide, Karakoç’un yaklaşık 20 eseri yer alıyor.

Fevzi Karakoç, Gallery LiNART’ta yer alan “Köprü” adlı 33. sergisinde; kullandığı kültürel figürlerle izleyiciyi ilk başta Anadolu’ya götürürken, eserler biraz daha incelendiğinde, resimden çıkmak istercesine sunulan figürlerin gizemli anlamları olduğu fark ediliyor.  Sanatçının eserlerinde görülen atlar, bir kültürün somut biçimleri olarak öne çıkıyor ve izleyicinin kendisini bozkır sıcağının altında, canlanmış ve gerçekliğe bürünmüş bir destanın en yakın tanığı gibi hissetmesine neden oluyor. Yine Karakoç’un eserlerinde görmeye alışkın olduğumuz narlar, biberler ve elmalar en canlı en parlak renkleriyle sunulurken, bu kez de Anadolu’nun ılıman havası ve neşeli coğrafyasını yansıtıyor.

Karakoç; eserlerine ilk bakıldığında izleyicide somut hisler uyandırsa da, bu hisler tam anlamıyla kendi hislerini aktarmıyor. Sanatçı, eserlerinde; figürlerin kendileriyle değil, sunuş ve kompozisyon içinde kullanış biçimleriyle kendini ifade ediyor. Resim sınırlarının dışına çıkmak isteyen her figür, sanatçının izleyiciyle kurduğu bağı temsil ediyor.
Fevzi Karakoç’un “Köprü” sergisi; 12 Kasım 2011 tarihine kadar Gallery LiNART’ta ziyaret edilebilir.

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Küçük Savaşçı: Savva - Savva, Serdtse Voina (2016) Kya’nın Şarkı Söylediği Yer - Where The Crawdads Sing (2022) The Bye Bye Man (2017) Hain - Our Kind of Traitor (2016) İç Savaş - Civil War (2024) Örümcek Ağı - Cobweb (2023)

Leave a comment