FEVZİ KARAKOÇ
20 EKİM’DE
GALLERY LiNART’TA!

Gallery LiNART, “Köprü” adlı sergisiyle, ödüllü sanatçı Fevzi Karakoç’u, 20 Ekim – 12 Kasım 2011 tarihleri arasında, sanatın merkezi Nişantaşı’ndaki mekanına taşıyor! Sergide yaklaşık 20 eseri yer alan sanatçı; eserlerinde kullandığı kültürel figürleriyle, izleyenlere ilk bakışta Anadolu’yu anımsatırken, figürleri kompozisyonla birleştirdiğinde, kültürel işaretlerden fazlasının var olduğunu gösteriyor.

Fevzi Karakoç, Gallery LiNART’ta yer alan “Köprü” adlı 33. sergisinde; kullandığı kültürel figürlerle izleyiciyi ilk başta Anadolu’ya götürürken, eserler biraz daha incelendiğinde, resimden çıkmak istercesine sunulan figürlerin gizemli anlamları olduğu fark ediliyor.  Sanatçının eserlerinde görülen atlar, bir kültürün somut biçimleri olarak öne çıkıyor ve izleyicinin kendisini bozkır sıcağının altında, canlanmış ve gerçekliğe bürünmüş bir destanın en yakın tanığı gibi hissetmesine neden oluyor. Yine Karakoç’un eserlerinde görmeye alışkın olduğumuz narlar, biberler ve elmalar en canlı en parlak renkleriyle sunulurken, bu kez de Anadolu’nun ılıman havası ve neşeli coğrafyasını yansıtıyor.

Karakoç; eserlerine ilk bakıldığında izleyicide somut hisler uyandırsa da, bu hisler tam anlamıyla kendi hislerini aktarmıyor. Sanatçı, eserlerinde; figürlerin kendileriyle değil, sunuş ve kompozisyon içinde kullanış biçimleriyle kendini ifade ediyor. Resim sınırlarının dışına çıkmak isteyen her figür, sanatçının izleyiciyle kurduğu bağı temsil ediyor.

Fevzi Karakoç’un “Köprü” sergisi; 12 Kasım 2011 tarihine kadar Gallery LiNART’ta ziyaret edilebilir.

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yitik Kuşlar (2015) Paranormal Activity (2010) Johnny English Tekrar İş Başında - Johnny English Strikes Again (2018) Minik Fare ve Sevimli Ayının Maceraları - Ernest and Celestine (2024) Ruhlar Evi - Ghost House (2017) Yabancı / Outlander (2009)

Leave a comment