Büyükçekmece Belediyesi’nin Türk Folklor Kurumu’nun katkılarıyla  her yıl geleneksel olarak düzenlediği bu sene 10.su yapılan Uluslar arası Kültür ve Sanat Festivali yabancı ülkelerden gelen dans gruplarının katılımıyla başladı.

Rengarenk ve birbirinden ilginç kıyafetleriyle Beyoğlu Odakule’de bir araya gelen İngiltere-Irak-Hindistan Bosna Hersek-Sırbistan- Arjantin, Bulgaristan, Fransa, Hindistan, İngiltere, İspanya, KKTC, Kongo, Kore, Meksika, Polonya, Portoriko, Romanya, Slovakya, Slovenya, Türkmenistan, Yunanistan, Çin Halk Cumhuriyeti ve Türkiye ekipleri ülkelerinin bayrakları ile Taksim Meydanı’na yürüdü.

Kemanları, violenselleri ve kendilerine özgü çalgıları ile şarkılar söyleyen ekipler festivalin daha ilk gününden şenlik havası içersinde geçeceği havasını verdi.

Bu arada festival sırasında 6 ayrı ülkenin önde gelen heykeltıraşları büyük mermer blokları kendi sanatsal bakışları ile yontmaya başladı. Dünyaca ünlü bu heykeltıraşların yapacağı bu eserler Büyükçekmece Heykelpark’ta sergilenecek.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün yaptığı konuşmada “Amacımız halkımızı eğlendirmek kadar, yurt dışından gelen konuklarımızı elimizden geldiğince en iyi şekilde ağırlayarak, her birini Türkiye’nin birer fahri elçisi haline getirmektir” dedi.

Festivalin her geçen gün biraz daha büyüdüğünü dile getiren Folklor kurumu Genel Başkanı Tahsin Öztiryaki de; amaçlarının ülke tanıtımına kültür ve sanat alanında katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Şantaj - Stone (2010) Gerçeğin İki Yüzü - The Last Face (2017) 3391 Kilometre (2024) Öteki - The Double (2014) Çatı Katı - Loft (2011) Sevimli Kahraman - Outback (2012)

Leave a comment