TÜRK SİNEMASININ EFSANE İSMİ

FATMA GİRİK ŞİŞLİ’DE ANILACAK

24 Ocak 2022 tarihinde kaybettiğimiz sinema sanatçısı ve Şişli Belediyesi’nin efsanevi başkanı Fatma Girik, aramızdan ayrılışının 1. yıldönümünde belediye başkanlığı da yaptığı Şişli’de yol arkadaşları, dostları ve sevenleriyle birlikte anılacak.

Hayat verdiği yüzlerce karakterle Türk sinemasında derin izler bırakan; dürüst, adil yönetim anlayışıyla Türk siyasetinde fark yaratan, Yeşilçam’ın dört yapraklı yoncasından Fatma Girik, aramızdan ayrılışının 1. yıldönümünde, 1989-1994 yılları arasında başkanlık görevini yürüttüğü Şişli’de anılacak. 24 Ocak Salı, saat 19.00’da Şişli Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlenecek olan anma etkinliğine sanatçının ailesi, dostları, siyasette yol yürüdüğü arkadaşları ve sevenleri katılacak.

Sevenleri bir arada olacak

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in ev sahipliğinde düzenlenecek anma etkinliğine; Fatma Girik’in yeğeni ve manevi kızı Fatma Ahu Turanlı, kardeşi Günay Girik, sanatçının bir dönem menajerliğini yürüten Gazeteci -Yazar Bircan Usallı Silan, sanatçı ve gazeteci dostları; Ahu Sungur, Cüneyt Arkın’ın eşi Betül Işıl Arkın, Burçak Evren, Cengiz Özkarabekir, Çiğdem Tunç, Engin Çağlar, Gül Sunal, Halil Ergün, Meral Orhonsay, Müjdat Gezen, Nur Sürer, Ümit Efekan ve birçok tanınmış isim katılacak. Yeşilçam’ın dört yapraklı yoncasından bir diğeri Filiz Akın ise törene video mesajı gönderecek.

Fatma Girik’i Anma Gecesi’nde dünyaca ünlü piyanist Burçin Büke de yorumlayacağı iki eserle sahne alacak.

Siyaset dünyasından yol arkadaşları da anma gecesinde yer alacaklar

Sanatçının siyaset dünyasından yol arkadaşlarından İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Prof. Dr. Nurettin Sözen, Cumhuriyet Halk Partisi 22 ve 23. Dönem Milletvekili Mustafa Özyürek, Fatma Girik Dönemi Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Cemile Tan da gecenin konuşmacıları arasında yer alacaklar.

Faruk Şüyün’ün moderatörlüğünü üstlendiği etkinlikte, dostları Fatma Girik’i anlatırken sanatçının kayıtlı şarkıları plakçalardan dinlenecek. Konuklar, Fatma Girik için Vadullah Taş Arşivi’nden hazırlanan sergiyi fuayede led ekrandan takip edilecek, etkinlik sırasında özel hazırlanan kısa filmi izleyebilecekler.

Tarih: 24 Ocak 2023

Saat: 19.00

Yer: Şişli Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Dokuzuncu Hayat - The 9th Life of Louis Drax (2018) İstila - Monsters (2011) Uyanış - Chariot (2023) Hellboy, 11 Nisan'da Beyazperdede (2019) Acil arama - The Call (2013) Sivas (2014)