Fame, 1980 yılında Alan Parker tarafından çekilmiş ve Oscar Ödülü kazanmıştı. 2009 versiyonu ile Fame, tekrar izleyici ile buluşuyor. Bu defa yönetmen koltuğunda, Britney Spears’ın Dream Within’ a Dream turnesini çeken ve yöneten, yine Spears ve Madonna’nın Me Against The Music klibinin koreograflığını yapan 22 yaşındaki Kevin Tancharoen var.

İstek, hırs ve disiplin insanı, başarıya götürür. Fame,  dansçılar, şarkıcılar, oyuncular ve ressamlardan oluşan bir grup gencin, New York Gösteri Sanatları Şehir Lisesi’nde okuduğu dört yılı anlatıyor. Maceralar. . . Kırgınlıklar. . . Mutluluklar. . .  Yeni heyecanlar. . . Ve aşklarla dolu geçen dört yıl! İnsanın, ailesini karşısına alıp, inandığı, hissettiği ve istediği yolda ilerlemesi cesaret gerektirir.  Kendini, hayatını riske atıyormuş gibi gözükse de uzaktan, aslında kendine olan inancını gösterir. Ve kanımca bu durum insanı, içinde ideallerinin ve hayallerinin bulunduğu geleceğe yönlendirir. İşte New York Gösteri Sanatları Şehir Lisesi öğrencileri bize, bunu anlatıyor. İçlerinden kimisi doğuştan yetenekli, kimisi olağanüstü bir yeteneğe sahip olmasa da düzenli ve disiplinli bir çalışma içinde, kimisi kısa yoldan şöhrete kavuşma peşinde, kimisi kendini ispatlama ve yeni projeler yaratma çabasında, kimisi ailesinden gizli, hayallerinin izinde. Ancak rekabetin beraberinde getirdiği stresli ortam herkesin, zaman zaman kendinden şüphe duymasına, “ya başaramazsam” korkusunu yaşamasına sebep olur. Bu geçen zaman diliminde tüm öğrencilerin, tutkuları, sabırları, hırsları sınanacaktır. Yaratıcı ve yetenekli genç sanatçılar, hocalarının sevgi ve desteği ile çok yol kat edecektir.  Ama herkesin kat ettiği yol, farklı yönde olacaktır.

Hareketli çekimleriyle, dans şovlarıyla, müzikleriyle oldukça etkileyici ve eğlenceli bir film.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Şarkı Söyleyen Kadınlar (2014) Galaksinin Koruyucuları 3 - Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023) MINE (2017) Addams Ailesi 2 - The Addams Family 2 (2021) Öbür Dünyadan - The Awakening (2012) Yabani - Wildling (2018)

Leave a comment