Everest Çocuk’ta En Yeniler

Beyazperdenin temel kavramları: Genç Yönetmenin El Kitabı

Yönetmen, yapımcı, senarist, sinema oyuncusu Turgut Yasalar tarafından kaleme alınan Genç Yönetmenin El Kitabı sinema dünyasına adım atma hayalleri kuran genç zihinler için ayrıntılı bir rehber niteliği taşıyor. Sinemanın temel kavramlarını başlangıç seviyesine hitap eden bir anlatımla ele alan kitap; sinemanın tarihinden teknik terimlerine kadar pek çok unsuru çocuklara ve gençlere keyifli bir dille anlatıyor.

Genç Yönetmenin El Kitabı
Turgut Yasalar
Bir film çekmek için nereden başlayacağınızı biliyor musunuz? Hayaliniz, günün birinde film yönetmeni olmak mı? O zaman, doğru kitabı elinizde tutuyorsunuz. Biraz sinema tarihi; sinopsis, tretman, kamera açıları gibi belli başlı temel kavramlar, ünlü yönetmen Turgut Yasalar tarafından sizin için yazıldı. Yasalar deneyimlerini, filmlerini yönetirken kullandığı kısa yolları bu kitaba aktardı. Deniz Avcıer’in çizimleri de, onun anlattıklarını görselleştirdi. Gerisi, sizin yaratıcılığınıza ve hayal dünyanıza kalıyor.

“İster düşük bütçeli, hatta bütçesiz, sekiz on kişilik bir arkadaş grubuyla çekilen öğrenci filmi olsun, isterse yüzlerce kişinin çalıştığı milyon dolarlık bir Hollywood yapımı olsun, film çekmenin temelleri aynıdır; hikâye ve senaryo yazımı, karakter geliştirme, kamera açıları, hareketleri, mercekleri, ses, aydınlatma, oyuncularla çalışma, kostüm, makyaj, sanat yönetimi, çekim ve nihayet kurgu…İşte bu el kitabı sana senaryodan kurguya kadar film yapmanın esaslarını anlatacak…”

Turgut Yasalar – Genç Yönetmenin El Kitabı
Yaş Düzeyi: 10+
Sayfa: 200
Resimleyen: Deniz Avcıer
Kapak Uygulama: Burak Akbay
Dizi Editörü: Tuğba Çelik
Basım Tarihi: Nisan 2024

Dinozor Dipus kendiyle barışmayı öğreniyor: Uzun Kuyruk

Demet Gür tarafından kaleme alınan ve Deniz Avcıer’in resimlendirdiği Uzun Kuyruk, kuyruğunun uzunluğundan utanan Dinozor Dipus’un öyküsünü ele alıyor. Kitap, kendiyle barışık olma olgusunu Dipus’un utandığı ve gizlediği yönlerinin bir anda onun kahramanlık öyküsüne dönüşmesi üzerinden anlatıyor. Uzun Kuyruk, 3 yaş ve üzeri çocuklara hitap eden anlatımıyla hem hayal gücünü geliştiriyor hem de çocukların keyifli vakit geçirmesi için sürükleyici bir anlatı sunuyor.

Uzun Kuyruk
Demet Gür
Hey!
Çantanın içindekide ne?
Bir futbol topu mu?
Ya da bir tekerlek mi?
Hayır! Hayır!
O şey hareket ediyor!
Yaklaş!
Yaklaşşş!
Biraz daha yaklaş..!
Bu bir ‘kuyruk…’

“Dipus bazen nehirlerin üzerine bir köprü yaptı. Bazen kuyruğunu göğe uzatıp dinozorları aya akşam yemeğine götürdü. Bazen de küçük dinozorların kahkahalarla eğlendiği bir kaydırak oldu.”

Demet Gür – Uzun Kuyruk
Yaş Düzeyi: 3+ Sayfa: 48
Resimleyen: Deniz Avcıer
Kapak Uygulama: Burak Akbay
Dizi Editörü: Tuğba Çelik
Basım Tarihi: Nisan 2024

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kimetsu Orkestrası Konseri - Kimetsu Orchestra Concert (2021) Ali Çevlik (2022) Kapitalizm: Bir Aşk Hikayesi - Capitalism: A Love Story (2009) POLAROID (2020) Bergen (2022) Küçük Joe - Little Joe (2019)