İnkılâp Kitabevi, küresel COVID-19 salgınına karşı alınan sağlık önlemleri nedeniyle evlerine kapanan okurlara #evdekalkitaplakal etiketiyle, yazarlarının eserlerinden öneriler sunmaya devam ediyor. Kitapları ilgiyle takip edilen yazar Başak Sayan’ın Bağlanma Korkusu, Kelebeğin Kaderi, Ölü Kuşların Sessizliği, Nigâhdar adlı romanları; Rüzgâr Olmak İsteyen Çocuk ve Gölgesini Arayan Çocuk adlı çocuk kitapları ile otobiyografik kitabı Sen Değişirsen Her Şey Değişir, inkilap.com’un yanı sıra dr.com.tr ve kitapyurdu.com adreslerinde okurları bekliyor!

BAĞLANMA KORKUSU
Başak Sayan, ilk romanı Bağlanma Korkusu’nda zamana yayılan büyük bir aşkı ve sonuçlarını içten bir dille anlatıyor. Bağlanma Korkusu, aşkın ve sevmenin ne demek olduğuna, sahip olduklarımızın değerini ancak onları kaybedince anladığımıza ve pişmanlığa dair destansı bir roman.

KELEBEĞİN KADERİ
Okurları spiritüel bir yolculuğa davet eden Kelebeğin Kaderi, modern dünyanın kahramanlarının sevmek, sevilmek, acı çekmek, ihanete uğramak ve kendini keşfedip kaderini gerçekleştirmek yolunda yaşadıkları yoğun ve sarsıcı bir macera sunuyor. Başak Sayan’ın ikinci romanı Kelebeğin Kaderi, tesadüflerin hayatı nasıl yönettiği ve aslında hiçbir şeyin tesadüf olmadığı, her insanın ve her deneyimin yaşam yolunda bir basamak olduğuna dair epik bir anlatı, bir modern zaman masalı…

ÖLÜ KUŞLARIN SESSİZLİĞİ
Başak Sayan’ın, psikoloji ve felsefenin iç içe geçtiği romanı Ölü Kuşların Sessizliği, sırlarla dolu bir dünyanın kapılarını açarken, heyecan dozu yüksek, soluk soluğa okunacak bir hikâye anlatıyor. Roman, hem karakterlerini hem de okurlarını, başlarına gelenlerin nedenini anlamak için geçmişe bakmaya ve kendi geçmişleriyle yüzleşmeye davet ediyor.

NİGÂHDAR
Başak Sayan, dinler tarihi üzerine iki yıl süren derin bir araştırmanın ardından yazdığı Nigâhdar adlı romanında; Hallâc-ı Mansûr’un bin yılı aşkın bir zamandır kayıp olan risalelerinin izini sürüyor. Nigâhdar, tasavvuf ve kuantum fiziğinin benzerliğine, heyecan ve gizem dozu yüksek polisiye bir kurguyla ışık tutuyor.

RÜZGÂR OLMAK İSTEYEN ÇOCUK
Kendi çocuklarına, hayatta en önemli şeyin hayallerinin peşinden gitmek ve kendine inanmak olduğunu öğretmek isteyen Başak Sayan ilk çocuk romanı Rüzgâr Olmak İsteyen Çocuk’u, ikiz bebeklerini dünyaya getirdikten kısa bir süre sonra, oğlu Milan için kaleme aldı. En büyük hayali, tıpkı bir rüzgar gibi uçmak ve dünyanın her yanına gidebilmek olan Milo’nun öyküsünü anlatan kitap tüm çocuklara hayal kurmanın, inanmanın önemini, doğa ve insan sevgisini aşılıyor. Rüzgâr Olmak İsteyen Çocuk, okullarda okutulmak üzere seçilen kitaplar arasına da girdi.

GÖLGESİNİ ARAYAN ÇOCUK
Başak Sayan, bu defa oğlu Ares için kaleme aldığı Gölgesini Arayan Çocuk’ta, ilkokul çağlarındaki Ares’in, toplumda kendine yer edinme çabasını, hayata bakışını ve gerçek sevgiyi anlatıyor. Sadece yetişkinlerin değil, minik çocukların ve gençlerin de kendilerini topluma ve çevresine kabul ettirme ihtiyacı ve gereksinimi duyduğunu hatırlatan kitap, bir çocuğun sevilmek için hiçbir nedene ihtiyacı olmadığını ve her çocuğun koşulsuz sevilmeyi hak ettiğini vurguluyor.

SEN DEĞİŞİRSEN HER ŞEY DEĞİŞİR
Kendi hayat öyküsünden yola çıkarak “İnsan kaderini değiştirebilir mi?” sorusunun cevabını irdelediği ilk otobiyografik kitabı“Sen Değişirsen Her Şey Değişir’de Başak Sayan, kendi hayatının iplerini nasıl eline aldığını ve içsel yolculuğunda nelerle karşılaştığını tüm samimiyetiyle anlatıyor. Yaşam deneyimini bilim ve felsefeyle temellendirerek okuyucusuna aktaran Sayan, bilim ve felsefeyi kendi hayatının içine nasıl adapte ettiğini, yaşamını bu sayede nasıl değiştirdiğini anlatırken okurlarını da 21 günlük bir çalışmayla bu değişime davet ediyor.

Başak Sayan’ın Bağlanma Korkusu, Kelebeğin Kaderi, Ölü Kuşların Sessizliği, Nigâhdar adlı romanları; Rüzgâr Olmak İsteyen Çocuk ve Gölgesini Arayan Çocuk adlı çocuk kitapları ile otobiyografik kitabı Sen Değişirsen Her Şey Değişir, İnkılâp Kitabevi etiketiyle inkilap.com, dr.com.tr ve kitapyurdu.com adreslerinde!

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
DC Süperevciller Takımı - DC League of Super Pets (2022) Stajyer - The Intern (2015) Asterix: Sihirli İksirin Sırrı - Asterix: Le Secret De La Potion Magique (2019) Thor: Karanlık Dünya - Thor: The Dark World (2013) The Host - Göçebe (2013) Igor (2009)