Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Erol Günaydın bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Günaydın 79 yaşındaydı. Erol Günaydın’ın kızları Günfer ve Fatoş Günaydın hastane önünde gözyaşlarına boğuldu.

Erol Günaydın’ın vefatı üzerine, Acıbadem Kadıköy Hastanesi’nden yapılan açıklamada, “Yoğun bakım ünitesinde pnömoni, böbrek yetmezliği, nedeniyle 12 Nisan 2012 tarihinden itibaren tedavi gören sanatçı Erol Günaydın, bugün saat 14.45’te, kalp yetmezliği sonucunda vefat etmiştir” denildi. Erol Günaydın’ın kızı Ayşe de sanatçının ölüm haberi üzerine Bodrum’dan İstanbul’a yola çıktı. Sanatçının ölüm haberini alan oyuncu Ceyda Düvenci de hastaneye koştu.

EŞİNİN YANINDA TOPRAĞA VERİLECEK

Erol Günaydın’ın kızları Günfer ve Fatoş Günaydın, gözyaşlarıyla yaptıkları açıklamada babaları için Çarşamba gün Ses Tiyatrosu’nda bir tören düzenleneceğini, aynı gün ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından sanatçının Feriköy Mezarlığı’da eşinin yanında toprağa verileceğini söyledi.

Sahnede bir ömür

Tiyatroya Galatasaray Lisesi bünyesinde başlayan Günaydın, 1955’te Haldun Dormen Cep Tiyatrosunda “Papaz Kaçtı” adlı oyun ile profesyonel aktörlük hayatına başladı.

1960’da ‘Yeşil kurbağalar’ ile ilk sinema filminde oynayan Erol Günaydın, elli yıllık bir süre içinde çok sayıda filmin ve tiyatro oyununun yanı sıra dizilerde de oynadı.

Nasreddin Hoca tiplemesi, meddah gösterileri, seslendirmeleri ve canlandırdığı diğer pek çok karakter ile tiyatronun büyük ustalarından kabul edilen Günaydın’ın nehir-söyleşisi 2007 yılında ‘İki Kalas Bir Heves’ adında kitaplaştırılmıştı.

Günaydın, 1967 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Güzel Bir Gün İçin’ filmiyle , En İyi Senaryo ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini kazandı.

Usta’nın ardından Twitter yorumları
AH EROL ABİ… HUYSUZ ABİ… BİLGE ABİ…

Günfer Günaydın yaptığı açıklamada “Bodrum’da rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan oradaki hastanenin şartları yeterli olmadığı için iyi bakılamadı. Buraya getirdik. Buradaki hastanede gayet iyi bakıldı. Hastalığı 24 Ağustos’ta başlamıştı. Biz bu ölümü beklemiyorduk. Babamla en son konuştuğumuzda gayet iyiydi neşesi yerindeydi. Espiriler yapıyordu. Daha evvel de böyle bir rahatsızlık geçirmişti. Hastanede yoğun bakımda yatıp çıkmıştı. Açıkcası böyle bir ölümü beklemiyorduk. Çok bilendi. Hayata dair projeleri vardı. Hatta birkaç projede düşünüldü. Elemelerde yerine başka biri seçilince çok üzüldü. Ancak kimseye kırgın değildi. Çarşamba günü SES tiyatrosunda bir tören düzenlenecek. Teşvikiye Camisinde ikindi namazına mütakip kılınacak cenaze namazının ardından Feriköy’deki annemin mezarının yanına defnedilecek” diye konuştu.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
KEMİKLER VE HER ŞEY - BONES AND ALL (2022) Kadınlara Mahsus (2023) Taylor Swift: The Eras Tour (2023) Hobbit: Beklenmedik Yolculuk - The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) İyi Günde Kötü Günde - Love Wedding Marriage (2011) Ölüm Kapanı - Don’t Click (2013)

Leave a comment