ENKA Kültür Sanat, 23. Yıl Yaz Etkinlikleri ile sanatı açıkhavaya taşımaya hazır! 18 Haziran –  20 Temmuz 2011 tarihleri arasında, 3 konser, 5 tiyatro oyunu ve 2 özel performans ile ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’nda Ay’ın döngüsüne göre düzenlenecek olan “ENKA Kültür Sanat 23. Yıl Yaz Etkinlikleri”; Fazıl Say ve Arkadaşları’nın gerçekleştirecekleri muhteşem bir konserle başlayacak.

Kültür-sanat faaliyetlerinin en önemli isimleri arasında yer alan ENKA Kültür Sanat Etkinlikleri; 23. kez, yaz akşamlarını sanatla doldurmaya hazır. ENKA Kültür Sanat 23. Yıl Yaz Etkinlikleri’nin dopdolu programı; 18 Haziran 2011, Cumartesi akşamı saat 21:15’te “Fazıl Say ve Arkadaşları”nın vereceği çok özel konserle başlayacak. ENKA Kültür Sanat; yaz etkinlikleri süresince Kardeş Türküler ve Arto Tunçboyacıyan konseri ve Luis Ernesto Gomez & La Descarga’nın Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen “Big Band Salsa” projesini ile müzikseverlerle buluşturacak.

ENKA Kültür Sanat 23. Yıl Yaz Etkinlikleri, ayrıca sezonun en çok konuşulan tiyatro oyunlarına da ev sahipliği yapacak. Program kapsamında; Kenter Tiyatrosu’nun “Aşk Mektupları”, Tiyatro Adam’ın “Generaller, Savaş ve Barbekü” oyunu, Tiyatro İstanbul’un “Özel Hayatlar”ı, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu’nun “Düğün”ü ile Ve Diğer Şeyler Topluluğu’nun “Yüzyılın Aşkı” adlı oyunları ENKA Açıkhava’da sahnelenecek.

ENKA Kültür Sanat, yaz etkinlikleri kapsamında sanatseverlere bir modern dans gösterisi ve bir folklor gösterisini de sunacak. Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın “Sen Balık Değilsin Ki” ve “Kontrol” adlı iki yeni projesinin yanı sıra; Folklor Kurumu İstanbul’un, koro şarkıları eşliğinde folklor danslarını sergileyeceği “Ezgisiyle Dansıyla, Balkan Renkleri…” gösterisi ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’nda sanatseverlere farklı bir deneyim yaşatacak.

Etkinliklerinde, numaralı koltuk bilet satışı uygulanan ENKA Kültür Sanat 23. Yıl Yaz Etkinlikleri’ne ait biletler Biletix’ten ve ENKA Kültür Sanat gişesinden temin edilebilir.

Başlama saati 21:15 olan tüm etkinliklere, isteyen katılımcılar, her etkinlik öncesi saat 20:00’de Taksim-AKM önünden kalkacak ücretsiz servis ile ulaşabiliyorlar. Etkinlik bitiminde ise, ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’ndan kalkacak servis, konukların Taksim-AKM’ye ulaşımını sağlıyor. Servisten yararlanabilmek için etkinliklerden en az iki gün önce ENKA ile bağlantıya geçerek rezervasyon yaptırılması yeterli.
Bilgi için:      www.enkasanat.org
0 212 276 22 14–15/209
www.biletix.com
0 216 556 98 00 (Biletix çağrı merkezi)

ENKA KÜLTÜR SANAT 23. YIL YAZ ETKİNLİKLERİ

KONSERLER

•    FAZIL SAY VE ARKADAŞLARI
ENKA Kültür Sanat 23. Yıl Yaz Etkinlikleri’nin açılışı; Fazıl Say, Borusan Woodwinds Quintett (Bülent Evcil/Flüt, Ferhat Ali Göksel/Klarnet, Cem Akçora/Korno, Sezai Kocabıyık/Obua, Selim Aykal/Fagot), Terci-Korad Gitar İkilisi (Kürşad Terci ve Kağan Korad) ve Yaşar Üniversitesi Oda Müziği Topluluğu’nun (Mehmet Yasemin/Keman, İsmail Başaran/Keman, Pınar Dinçer/Viyola, Serdar Mamaç/Çello, Kürşad Ant /Kontrabas) vereceği çok özel bir konserle gerçekleşecek. Say’ın, “Alevi Dedeler Rakı Masasında” bestesinin Türkiye prömiyerinin de gerçekleştirileceği konser; 18 Haziran 2011, Cumartesi akşamı saat 21:15’te ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’nda sanatseverlerle buluşacak.

•    KARDEŞ TÜRKÜLER – ARTO TUNÇBOYACIYAN
Yirmi yıla yakın süredir bulunduğumuz coğrafyanın farklı dillerini ve müziklerini sunarak barış ve bir arada yaşama çağrısını sürdüren Kardeş Türküler,  yanlarına Arto Tunçboyacıyan’ı da alarak, yeni albümleri “Çocuk (H)aklı”dan şarkılarla zenginleştirdikleri bir repertuarla ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’nda dinleyicileriyle buluşuyor. Yeni yaşam tasarısı üzerine fikirlerin sahneye taşındığı konser; 24 Haziran 2011, Cuma akşamı saat 21:15’te ENKA’da gerçekleşecek.

•    LUIS ERNESTO GOMEZ & LA DESCARGA – “BIG BAND SALSA”
Kolombiya, Türkiye, Fransa, İspanya ve Portekiz’in insanlarının müziklerini, Salsa Big Band geleneği ile seyirciye taşıyan Luis Ernesto Gomez & La Descarga orkestrasının, Türkiye’de ilk defa gerçekleştireceği “Big Band Salsa” projesi kültürlerin zenginliğini kutlayarak, barış ve sevgiyle iyi müzik yapmak felsefesiyle büyüyor ve gelişiyor. Bu muhteşem konser, 8 Temmuz 2011, Cuma akşamı saat 21:15’te ENKA’da izlenebilir.

TİYATROLAR

•    AŞK MEKTUPLARI
Kenter Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Aşk Mektupları”nda; aşkları sahnede ve yaşamda otuz üç yıldır devam eden Müşfik Kenter ve Kadriye Kenter rol alıyor. Ünlü Amerikan yazarı A.R. Gurney’nin kaleme aldığı, Müşfik Kenter’in yönetmenliğini üstlendiği, 1989’dan beri dünyanın ve Türkiye’nin pek çok yerinde ünlü oyuncuların sahnelenen oyun, 22 Haziran 2011, Çarşamba akşamı saat 21:15’te ENKA’da sanatseverlerle buluşuyor.

•    GENERALLER, SAVAŞ VE BARBEKÜ
Tiyatro Adam tarafından sahneye konan “Generaller, Savaş ve Barbekü”de Fransız, Çinli, Rus ve Amerikalı generallerin, çılgın bir piskoposun, cin fikirli bir başbakanın ve canavarlaşmış bir annenin tuhaf kimlikleriyle savaşın saçmalığı, iktidar ve onu var eden tüm yapıların akıl dışılığı eğlenceli bir dille ele alınıyor. Aşkın Şenol, Umut Temizas, Ayça Koyunoğlu, Deniz Özmen, Ahmet Kaynak, Volkan Girgin, Ercüment Acar, Fatih Koyunoğlu’nun rol aldığı oyun; 29 Haziran 2011, Çarşamba akşamı saat 21:15’te ENKA’da izlenebilir.

•    ÖZEL HAYATLAR
Cihan Ünal, Hande Ataizi, Şencan Güleryüz ve Burcu Kazbek’in rol aldığı, yönetmenliğini Cihan Ünal’ın üstlendiği “Özel Hayatlar”; ünlü Amerikalı yazar Noel Coward’ın kaleme aldığı bir “sürprizler komedisi”. Tiyatro İstanbul  tarafından sahnelenen oyun; 1 Temmuz 2011, Cuma akşamı saat 21:15’te ENKA’da sahneleniyor.

•    DÜĞÜN
AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Düğün”ün proje tasarımı Tilbe Saran, Ayşe Bayramoğlu, Evren Ercan ve Eda Çatalçam’a ait. Tilbe Saran’ın ilk yönetmenlik deneyimi olan oyunda; Güler Ökten, Zerrin Sümer, Tilbe Saran, Şebnem Sönmez,  Evren Ercan, Serpil Göral, Eda Çatalçam, Maria Akgüllü rol alıyor. Kadınların hem mağdur, hem de fail oldukları ataerkil sistemi ve içselleştirilerek sürekli yeniden üretilen şiddeti tiyatro sahnesine taşıyan “Düğün”; 6 Temmuz 2011, Çarşamba akşamı saat 21:15’te ENKA’da izlenebilir.

•    YÜZYILIN AŞKI
Yeşim Özsoy Gülan’ın yazıp yönettiği “Yüzyılın Aşkı”nda; Deniz Celiloğlu ve Sanem Öge rol alıyor. Ve Diğer Şeyler Topluluğu’nun, 8 farklı zaman ve mekânda 8 değişik aşk hikâyesine odaklanan oyunu; 13 Temmuz 2011, Çarşamba akşamı saat 21:15’te ENKA’da sahneleniyor.

PERFORMANSLAR

•    ÇIPLAK AYAKLAR KUMPANYASI – “SEN BALIK DEĞİLSİN Kİ” & “KONTROL”
Türkiye’de modern dans alanında önemli bir açığı dolduran Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın, iki yeni modern dans projesi “Sen Balık Değilsin Ki” ve “Kontrol”; 15 Temmuz 2011, Cuma akşamı saat 21:15’te ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

•    FOLKLOR KURUMU İSTANBUL –  “EZGİSİYLE, DANSIYLA BALKAN RENKLERİ…”
Yurt içinde ve yurt dışında Türk Folklorunu tanıtma çalışmalarıyla kültürümüze katkıda bulunmayı hedefleyen Folklor Kurumu İstanbul’un “Ezgisiyle, Dansıyla Balkan Renkleri…” isimli folklor gösterisi; Balkanlardan göçen sanatla ezgilerin dansa, dansların renklere dönüşümünü anlatıyor. Bu çok özel folklor gösterisi 20 Temmuz 2011, Çarşamba akşamı saat 21:15’te ENKA’da izlenebilir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Nefes: Vatan Sağolsun (2009) İz Peşinde - True Grit (2011) Tehlikeli Takip - End of Watch (2012) Ölümcül Oyun - Ich Seh Ich Seh – Goodnight Mommy (2016) Ma Seninle İlgilenir (2019) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024)

Leave a comment