21. ENKA Kültür Sanat Bahar Etkinlikleri; 3 sergi, 6 oyun, 2 konser ve danstan oluşan programıyla 03 Mart – 05 Mayıs 2009 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor!

21. ENKA Kültür Sanat Bahar Etkinlikleri Açılışı; sezonun gözde oyunlarından biri olan, Memet Ali ALABORA, Roza ERDEM’in rol aldığı “Histanbul” ve Muammer YANMAZ’ın “40 Ayna” fotoğraf sergisi ile 03 Mart 2009, Salı akşamı gerçekleşiyor.

Garajistanbulpro tarafından sahneye konulan “Histanbul”; Kemal Gökhan GÜRSES’in aynı adlı çizgi romanından yola çıkarak tiyatro sahnesine taşınmış bir oyun. Oyun; zemin etütleri yapan mühendis Ali BORA’nın bir sokak arasında karşılaştığı kadının İstanbul mu, yoksa bir tahayyül mü olduğunu anlaması için yedi tepeyi nasıl dolaştığını anlatıyor. Memet Ali ALABORA, Roza ERDEM, Evrim DEMİREL, Ata GÜNER’in rol aldığı “Histanbul”; sergilediği yedi meze tarifi, yedi şarkı, yedi episod, yedi animasyon ile bütün İstanbul severlerin ilgisini çekecek bir oyun.

Muammer YANMAZ’ın “40 Ayna” adlı fotoğraf sergisi ise; ENKA Kültür Sanat’ın, yıllardır sahnesinde ağırladığı usta tiyatro oyuncularını bu kez fotoğraflarıyla tiyatro severlerle buluşturuyor. Sergide; Yıldız KENTER, Erol GÜNAYDIN, Haldun DORMEN, Ali POYRAZOĞLU, Demet AKBAĞ, Genco ERKAL, Haluk BİLGİNER, Müjdat GEZEN, Münir ÖZKUL, Nejat UYGUR, Rutkay AZİZ, Selçuk YÖNTEM, Sumru YAVRUCUK, Tilbe SARAN, Yılmaz ERDOĞAN, Zuhal OLCAY gibi 40 tiyatro ustasının, sahneye çıkmadan önceki son hesaplaşma alanları olan aynalardan yansıyan görüntüleri, sanatçının gözüyle belgeleniyor.

05 Mayıs 2009 tarihine kadar devam edecek olan 21. ENKA Kültür Sanat Bahar Etkinlikleri kapsamında; konserler, sergiler ve sezona damgasını vuran tiyatro oyunları, İstinye Sadi Gülçelik Spor Sitesi, ENKA İbrahim Betil Oditoryum’unda izlenebilir. Başlama saati 20.30 olan etkinliklere, isteyen katılımcılar, her etkinlik öncesi saat 19.00’da Taksim – AKM önünden kalkacak servis ile etkinlik merkezine ulaşabiliyor. Etkinlik bitiminde ise, ENKA İbrahim Betil Oditoryum’undan kalkacak servis, konukların Taksim – AKM’ye ulaşımını sağlıyor. Servisten yararlanabilmek için etkinliklerden en az iki gün önce ENKA ile bağlantıya geçerek rezervasyon yaptırılması yeterli.

Etkinlikler için biletler; www.biletix.com, www.enkasanat.org adreslerinden, Biletix satış noktaları ve ENKA Vakfı’ndan temin edilebilir. Konserler 30 YTL, tiyatrolar 20 YTL’dir.  Gösterilere 8 yaşından küçük çocuklar alınmıyor; koltuk sayısı sınırlı ve yerler numarasız olduğundan, önceden rezervasyon yaptırılması tavsiye ediliyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Uçsuz Bucaksız - L'immensità (2023) Arakçılar - Shoplifters (2019) Çılgın Kuşlar - Crazy (2022) Süper Ayı - Super Bear (2019)  Veba - Carriers (2009)

Leave a comment