“Yeni Tiyatro Dergisi 6. Emek ve Başarı Ödülleri” Adayları Açıklandı

“Kürk Mantolu Madonna” oyunu ile “En İyi Yönetmen” kategorisinde Engin Alkan aday gösterildi.

Bu sezon tiyatro sahnelerine damgasını vuran isim “Engin Alkan” oldu

Son zamanların sahnelerde en çok izlenen oyunlarına rejisörlüğü ile imza atan ve adından başarıyla söz ettiren usta yönetmen Engin Alkan, bu sezon sahnelediği 4 ses getiren oyun ile alkışlanıyor.

İlk olarak başrolünü ve yapımcılığını Tuğba Ünsal’ın üstlendiği Sabahattin Ali’nin 1943 yılında kaleme aldığı “Kürk Mantolu Madonna” romanını sahneye uyarlayan ve yöneten Engin Alkan, daha sonra yine çok ses getiren Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’ için “Kafatası” nı hazırladı.

Alkan, Türk müziğinin en büyük seslerinden Müzeyyen Senar’ın iz bırakan şarkılarını Şevval Sam’ın yorumu ile sahneye taşırken son olarak Cem Davran, Celil Nalçakan ve Onur Özaydın’ın oynadığı “Erkek dünyasının kale direkleri arasına gizlenmiş sırları”nı konu alan “Erkekler, Futbol ve Dahası” isimli oyunla alkışlanıyor.

Usta yönetmen son olarak Shakespeare’ in Venüs ve Adonis şiirinden uyarladığı “Cadı Avı” isimli müzikale imza atmaya hazırlanıyor.

14 Nisan’da İstanbul’un önemli alternatif sahnelerinden Kadıköy Emek Tiyatro’sunda perde açacak olan oyunun müzikleri de usta yönetmene ait.

“Kendimi setlere kitleyeceğim.”

Daha önce yine uyarlama, reji ve müzikleri ile Kadıköy Emek Tiyatro’sunda “Küskün Müzikal” ine imza atan Engin Alkan, bir süre reji yapmaya ara verip, televizyona oyunculuğu ile tekrar dönüş yapmaya hazırlanıyor.

“Sahne yoğunluğundan kurtulmanın tek çaresinin kendini setlere kilitlemek olarak gördüğünü” ifade eden Alkan, gelen senaryoları değerlendirdiğini dile getirdi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
T.İ.M (2018) Memoria (2022) İsyan - Lockout (2012) Çağrılan (2016) Ölümlü Dünya 2 (2023) Sırrını Biliyorum (2024)