Yönetmen Pelin Esmer’in ilk uzun metrajlı filmi “11’e 10 Kala” Abu Dabi’de “En İyi Ortadoğu Yeni Yönetmen Ödülü”nü kazandı. Jüri Başkanlığını İranlı yönetmen Abbas Kiorastami’nin üstlendiği uluslararası yarışmada Kiorastami’nin yanı sıra Mohammed Khan, Joan Chen, Nayla Al Khaja, Sunil Doshi ve Michael Fitzgerald da bulunuyordu.

En İyi Film Ödülü “Hipsters” ile Rus yönetmen Valery Todorovsky’nin olurken, ünlü yönetmen Elia Suleiman’ın The Time That Remains isimli filmi En İyi Ortadoğu filmi ödülünü kazandı. İranlı yönetmen Bahman Ghobadi’nin yönettiği No One Knows About Persian Cats’in başrol oyuncusu Hamed Behdad En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü, Rigoberto Perezcano’nın yönettiği Northless filmindeki performansları ile Alicia Laguna ve Sonia Couch En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandı. Yönetmenler Özgür Doğan ve Orhan Eskiköy’ün birlikte yönettikleri ilk belgesel çalışmaları “İki Dil Bir Bavul” da festivalde “En İyi Ortadoğu Belgeseli Ödülü”nü kazandı.

Yapımcılığını Pelin Esmer, Nida Karabol Akdeniz ve Tolga Esmer’in üstlendiği, başrollerinde Nejat İşler ve Mithat Esmer’in yer aldığı “11’e 10 Kala” bu yıl ayırca İstanbul Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü, Adana Altın Koza Film Festivali’nde ise En İyi Senaryo ve En İyi Film ödüllerini kazanmıştı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Tepenin Uşakları 2: Zifin (2025)  (2025) Son - The End (2025) Öldürdüğün Şeyler (2025) Pink Floyd: Live at Pompeii (2025) Until Dawn: Şafağa Kadar (2025) Ucuz Roman (2025) KAYIP DÜNYA (2025) Star Wars: Bölüm 3 - Sith'in İntikamı - Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2025)
Arşivden Seçkiler:
Zebani - The Stranger (2016) Atan Kazanır - Next Goal Wins (2024) Sona Doğru - All Is Lost (2013) Taksim Hold’em (2018) Reflection - Akis (2022) Elveda İlk Aşk - Goodbye First Love (2012)

Leave a comment