Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nin 85. Oscar ödülleri Los Angeles Dolby Tiyatrosu’nda Seth MacFarlane’in sunduğu muhteşem törenle sahiplerini buldu. Gecede En İyi Film Oscar’ını Ben Affleck’in ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı’nın (CIA) İran’daki 6 Amerikan vatandaşını kurtarmak için düzenlediği operasyonu anlatan filmi Operasyon: Argo (Argo) aldı. En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Kurgu dallarında da ödül alan Operasyon: Argo filmi geceden toplam 3 ödülle ayrılırken, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü Umut Işığım (Silver Linings Playbook) filmindeki performansıyla Jennifer Lawrence aldı.

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü Silver Linings Playbook (Umut Işığım) filmindeki performansıyla Jennifer Lawrence alırken En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü de Lincoln filmiyle Daniel Day-Lewis aldı.
Gecede En İyi Yönetmen Ödülü’nü Life of Pi (Pi’nin Yaşamı) filmiyle Ang Lee, En İyi Özgün Senaryo Ödülü’nü ise Django Unchained (Zincirsiz) ile Quentin Tarantino elde etti.
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’nü Les Miserables (Sefiller)deki performansıyla Anne Hathaway, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü ise Zincirsiz ile Christoph Waltz kazandı.

ABD’nin Los Angeles şehrindeki, Dolby Theatre de düzenlenen ve bütün dünyanın canlı takip ettiği Oscar ödül gecesi Twitter’da da en çok paylaşılan konu oldu.Oscar Akademi Ödülleri gecesi sonuçlar açısından şaşırtmazken, ödül sahipleri ilginç konuşmalara imza attı. En iyi film Argo’nun Başkan Barack Obama’nın eşi Michelle Obama tarafından anons edilmesi gecede sürpriz etkisi yaparken, filmin İran devrimi sırasında esir düşen Amerikan vatandaşlarını konu edinmesi dikkati çekti.

85. Oscar Ödüllerini kazananlar:

En İyi Film: Operasyon Argo (Argo)
En İyi Kadın Oyuncu: Jennifer Lawrence, (Umut Işığım – Silver Linings Playbook)
En İyi Erkek Oyuncu: Daniel Day-Lewis, (Lincoln)
En İyi Yönetmen: Ang Lee, Pi’nin Yaşamı (Life of Pi)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Anne Hathaway, Sefiller (Les Miserables)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christoph Waltz, Zincirsiz (Django Unchained)
En İyi Uyarlama Senaryo: Operasyon: Argo (Argo), Chris Terrio
En İyi Özgün Senaryo: Zincirsiz (Django Unchained), Quentin Tarantino
En İyi Görsel Yönetmen: Claudio Miranda, (Pi’nin Yaşamı – Life of Pi)
En İyi Belgesel: Searching For Sugar Man, Malik Bendjelloul, Simon Chinn
En İyi Kurgu: Operasyon: Argo (Argo), William Goldenberg
Yabancı Dilde En İyi Film: Aşk (Amour) Avusturya
En İyi Animasyon: Cesur (Brave), Mark Andrews ve Brenda Chapman
En İyi Orjinal Müzik: Pi’nin Yaşamı (Life of Pi), Mychael Danna
En İyi Orijinal Şarkı: Skyfall 007 (Skyfall), Adele Adkins, Paul Epworth
En İyi Yapım Tasarımı: Lincoln
En İyi Kısa Animasyon: Paperman, John Kahrs
En İyi Kısa Film: Curfew, Shawn Christensen
En İyi Kısa Metrajlı Belgesel: Inocente, Sean Fine, Andrea Nix Fine
En İyi Ses Kurgusu: Skyfall 007 (Skyfall), Per Hallberg, Karen Baker Landers, Zero Dark Thirty, Paul N. J. Ottosson
En İyi Ses Miksajı: Sefiller (Les Miserables), Andy Nelson, Mark Paterson, Simon Hayes
En İyi Kostüm Tasarımı: Anna Karenina, Jacqueline Durran
En İyi Makyaj ve Saç: Lisa Westcott, Julie Dartnell, (Sefiller – Les Miserables)
En İyi Görsel Efekt: Pi’nin Yaşamı (Life of Pi), Bill Westenhofer, Guillaume Rocheron, Erik-Jan De Boer, Donald R. Elliott

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Dursun Çavuş (2014) Benden Hikayesi (2019) Madagaskar Penguenleri - Penguins of Madagascar (2014) Kadere Tutsak (2016) Yüksek Topuklar - Tacones lejanos (2022) Gerçek Kesit: Manyak (2018)

Leave a comment