Emoji Filmi

YAPIM BİLGİLERİ
“Emoji Filmi” akıllı telefonunuzun içindeki daha önce hiç görülmemiş gizli dünyayı gözler önüne seriyor. Mesajlaşma uygulamasının içine saklı Textopolis tüm sevilen emojilerin telefon kullanıcısı tarafından seçilmeyi umarak yaşadığı hareketli bir şehirdir. Bu dünyada, filtresiz doğmuş ve birçok ifadeyle coşan enerjik emoji Gene hariç bütün her bir emojinin tek bir yüz ifadesi vardır. Diğer emojiler gibi “normal” olmaya karar veren Gene marifetli en iyi arkadaşı Beşlik’ten ve kötü şöhretli şifre kırıcı emoji Kaçak’tan yardım ister. Beraberce, Gene’i düzeltecek kodu bulmak için, her biri kendi içinde çılgın ve eğlenceli birer dünya olan uygulamalar aracılığıyla, telefonda destansı bir serüvene çıkarlar. Fakat telefonu tehdit eden daha büyük bir tehlike belirdiğinde, artık tüm emojilerin yazgısı, sonsuza dek silinmeden önce dünyalarını kurtarmak zorunda olan bu sıradışı arkadaşların elindedir.

Columbia Pictures bir Sony Pictures Animation yapımı olan “Emoji Filmi”ni sunar. Bu animasyon filmini Tony Leondis yönetti. Michelle Raimo Kouyate’nin yapımcılığını üstlendiği “Emoji Filmi”nin senaryosu Tony Leondis, Eric Siegel ve Mike White’ın, hikayesi Tony Leondis ve Eric Siegel’ın, müziği ise Patrick Doyle’un imzasını taşıyor. “emoji”™ lisansla kullanılan emoji company GmbH’e ait tescilli bir ticari markadır.

 

 

KARAKTERLER HAKKINDA

Textopolis’te, her surat emojisi tek ama tek bir ifadeye sahipken, Gene tek bir ifadeye değil, BÜTÜN ifadelere sahiptir! Duygularının filtresi yoktur; ne hissediyorsa gösterir! Komik, sevimli, uyumsuz ve iyimser Gene bu kadar farklı olmamayı diler. Topluma uyum sağlayarak ebeveynlerini gururlandırmaya kesinkes karar verip, kendini tek ifadeli bir emojiye dönüştürmek amacıyla Alex’in telefonunun dünyasında tehlikeli bir yolculuğa koyulur. Fakat bu yolculukta, Gene kendi ifadesini kucaklamanın daha güçlü bir seçenek olduğunu keşfeder…

Beşlik size her an çak yapmaya hazır, üzerinde surat bulunan açık bir avuç emojisidir! Dilinden düşürmediği slogan ne midir? “Çak” tabii! O, aşırı bir özgüven saçan çok artist bir emojidir. Beşlik eskiden bir Gözde ve çok saygın bir ünlüyken, kısa süre önce yerini yeni bir Gözde’ye kaptırmıştır… Yumruk Tokuşturma Emojisi’ne. Beşlik geri plana atılmayı kabul edememekte ve yeniden popüler olmayı istemektedir. Fakat Gene’le birlikte çıktığı macera dolu yolculuk onun şunu fark etmesini sağlar: Gerçek bir tek dostunun bile olması popüler olmaktan önemlidir.

Kaçak mavi saçlı, sıkı bir şifre kırıcı emojidir. Alaycı ve süper zeki Kaçak’ın yeniden programlayamayacağı bir şey yoktur. O, bir gün Telefon’u bırakıp Bulut’ta yaşamayı hayal etmektedir. Bulut şifre kırıcının kendi hayatını kendi kurallarıyla yaşayabileceği efsanevi bir dünyadır. Kaçak, Gene’le tanıştığında, onu Bulut’a erişmek için kullanabileceğini anlar ama Gene için beklenmedik şekilde duygular beslemeye başlayınca planları şaşar…

 

Gülen ilk emoji ve Textopolis’in patronudur. Şen şakrak ve neşelidir; yüzünde daima kocaman bir gülümseme vardır ama inanılmaz kötü kalplidir. Gülen tüm ifade emojilerinin tek bir basit kurala bağlı kaldığından emin olmak ister. Bu kural sadece ama sadece bir tek ifadenizin olmasıdır. Gülen, Gene’in birden fazla ifadesi olduğunu öğrendiğinde onun silinmesini sağlamak için bir haçlı savaşına girişir! Kurduğu mükemmel topluluğu Gene’in yerle bir etmesine izin vermeyecektir.

Ve bir de… Kaka var. Kaka en popüler emojilerden biridir ve bu konumunu çok ciddiye alır. Üst sınıfa mahsus aksanı, tuvalet kağıdından papyonu ve aşırı parfüm sıkmasıyla tanınan Kaka, kendiyle gurur duymakta ve alay konusu olduğunu fark etmemektedir.

Alex olmasa, Textopolis dünyasındaki hiçbir şey mümkün olmazdı. Alex ergenlik çağında bir delikanlıdır ve telefonu onun iletişim kurmasına yardımcı olan emoji kahramanlarımızın yuvasıdır. Alex hoşlandığı bir kıza mesaj atmak için cesaretini toplamaya çalışmaktadır. Doğru emojiyi gönderemezse, şansını sonsuza dek yitirebilir. Gene’in yolculuğu Alex’in telefonunu bozunca, Alex tek çözümün telefonu… içindeki herkesle birlikte… silmek olduğuna inanmaya başlar.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Sihirbazlık Okulunda Bir Türk (2015) Titanların Savaşı - Clash of the Titans  (2010) Halef (2018) İntikam Kurşunu - Bullet to the Head (2013) Kim Demiş Kötüyüz Diye? - The Bad Guys (2022) Anaokulu Öğretmeni - The Kindergarten Teacher (2018)