Türkiye’nin en büyük emlakçılar odası olan İstanbul Emlakçılar Odası’nın genel kurulu 7 Şubat 2010 Pazar günü Mecidiyeköy Kültür Merkezi’nde yapılacak.

İstanbul Emlakçılar Odası’nın kurulduğu tarih olan 1999 yılından beri başkanlığını yapan Sabri Ateş’in karşısına da ilk defa genel kurulda bir aday çıkıyor. Bu kapsamda yeni proje ve uygulamalarla emlakçılık sektörünün imajını düzeltmeyi hedefleyen İnşaat Mühendisi ve Plan Emlak Genel Müdürü Güngör Ataç başkan adaylığını açıkladı.

Emlakta Yeni Oluşum Grubu’nun desteğiyle adaylığını açıklayan Güngör Ataç, yaklaşık 3 bin üyenin katılacağı genel kurulda başkan seçilmesi halinde sektörün kurumsal bir yapıya kavuşup daha iyi hizmet vermesini sağlayacağını belirtti.

Uzun yıllar uluslararası taşımacılık, inşaat ve ticaret gibi farklı sektörlerde hizmet verdikten sonra Emlakçılık sektörüne Plan Emlak firmasıyla faaliyet gösteren Güngör Ataç emlakçıların yaşadığı sorunların çok iyi bilincinde olduğunun altını çizerek, şunları söyledi; “Emlakçılıkta temel sorun, kamuoyunun emlak sektörüne olan güvensizliğidir. Bu sorun da sektörün itibarını zedeliyor. İnsanlara temel yaşam ve çalışma alanları kazandırmak gibi önemli bir misyonu olan sektör, hak ettiği itibarı halen kazanamamıştır. Uzun yıllardır bu mesleğe hizmet eden Sayın Sabri Ateş’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, artık sektörün kabuk değiştirmesi gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle de adaylığımı açıklıyorum.”

‘Haksızlıkların hesabını soracağız’

Güngör Ataç, İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı olması durumunda yapacağı uygulamaları ise şöyle açıkladı; “Yapılan her şeyi, yürütülen her aktiviteyi mercek altına alacağız. Haksızlıkların hesabını soracağız. Bugüne kadar çıkartılması bir şekilde engellenen, Emlakçılar Kanunu’nun çıkarılması için elimizden geleni yapacağız. Bakkalın, manavın, kasabın, yöneticinin, evde çalışan kişilerin korsan emlakçılık yapmaması için mücadele edeceğiz. Sertifika almayı belli standartlara bağlayacağız ve zaten kalabalık olan sektörün rahat bir nefes almasını sağlayacağız. Üyelere hukuk danışmanlığı için oda bünyesinde avukatlar istihdam edeceğiz. Ayrıca gereksiz tüm masrafları kesecek ve oluşturulacak yardımlaşma fonu ile zor durumdaki oda üyesi emlakçılara destek olacağız. Odaya kayıtlı üyelere ücretsiz periyodik olarak mesleki eğitimler vereceğiz.”

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Aşk Perisi - The Fairy (2012) Fabelmanlar - The Fabelmans (2023) Crood’lar / The Croods (2013) Şeytan Tepesi - Gallows Hill (2014) Gomorra (2008) Nanny McPhee Büyük Patlama - Nanny McPhee And The Big Bang (2010)

Leave a comment