İnsanlar arasında kullanılan iletişim araçlarının en eskisi olan Anadolu Kadın Baş Bağlamaları üzerine araştırmalar yapan ve folklor öğelerinin otantik değerlerini bozmazdan gelecek nesillere ışık tutmak amacıyla tuvallerine yansıtan sanatçı Yeşilyurt 17. sergisini AKM’de açmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı.   

Günümüzün tanınmış ressamlarından biri olan Ekber Yeşilyurt’u bu önemli gününde Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, sanatçının yakınları ve sevdikleri yalnız bırakmadı.

Yeşilyurt, “Beni hayata bağlayan en güzel değer çocukluğum”

Kısa bir açılış konuşması  yapan Yeşilyurt, “İlk olarak şunu belirtmeliyim ki Büyükçekmecemizi bu güzelliklere getiren ve bu kültür sarayını bizler için yapıp, sanat dünyasına açan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Çocukluğum Anadolu’nun en ücra köşesi olan Iğdır’ın bereketli toprakları üzerinde geçti. Beni hayata bağlayan en güzel değerlerimin, çocukluğumda gizli olduğunu anladım. Bunun bende gizli bir tesiri vardı. Büyüyüp kendimi halkbilimine ve resim sanatına adayıp, her gördüğüm güzelliği resmetmeye çalıştım. Daha o yaşlarda başladım, özgürce resim yapmaya, zaman geçtikçe ve ben büyüdükçe kendimi bu değerlere adamış biri olarak buldum. Çeşitli tarih ve mekanlarda tanık olduğum kültür, sanat ve halkbilimine yönelik söyleşi ve düşüncelerimi  “Baykuş’un Gözleri” adlı kitabımda topladım. Şimdi izninizle sayın Başkanımı yanıma davet ediyorum ve kendisine yazmış olduğum kitabımı hediye etmek istiyorum” dedi.

Mimarsinan’a Cumhuriyet Kültür Merkezi geliyor..

Başkan Akgün hediye edilen kitap için teşekkür ederek, konuşmasında şunları ifade etti; “Sanatı herkes değişik şekilde yorumlayabilir. Benim için sanat aynı zamanda hayattır. Hayat yoksa sanatta yoktur. Bizler kendimizi kültür ve sanat’a adayan insanlar olarak insanlarımızın da bizler gibi kültür ve sanat’a değer verip, sahip çıkmalarını istiyoruz. Çok yakın bir zaman içerisinde Mimarsinan bölgesine Cumhuriyet Kültür Merkez’ini açmak için gerekli hazırlıklar içerisindeyiz. Ama şu varki biz bunları yapıp sizlerin hizmetine sunmuşsak, buna sahip çıkmakta  siz değerli insanlarımızın elinde olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından sanatçı Yeşilyurt’un hazırlamış olduğu “Kadın baş bağlamaları ve at başı” resim sergisi gezilerek, yapılan sergi büyük hayranlık ve beğeni topladı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Aşk Yemini - The Vow (2012) Başkalarının Çocukları - Other People's Children (2023) Cemil Şov (2021) Doğruluk mu Cesaret mi? - Truth or Dare (2018) Vahşetin Çağrısı - Call of The Wild (2020) Kümes (2016)

Leave a comment