“Ejder Doktoru Joan Procter” ve “Duygusal Temas Serbest / Virüs Savaşçıları İşbaşında!” bu hafta raflarda…

Ejder Doktoru Joan Procter

Joan Procter, küçük bir kızken verdiği çay davetlerinde, en sıra dışı davetlileri ağırlardı. Bebekler ve prensesler yerine evcil kertenkeleleriyle vakit geçirmeyi severdi. En sevdiği kertenkelesini her yere götürürdü, hatta bir keresinde okula timsahıyla birlikte gitmişti!
Joan’ın sürüngenlere olan bu tutkusu, büyüdüğünde onu Doğa Tarihi Müzesi’ne ve Londra Hayvanat Bahçesi’ne kadar götürdü. Kısa süre sonra bu hayvanat bahçesinin Sürüngenler Bölümü’nün ilk kadın müdürü oldu. Herkesin ödünü koparan Komodo ejderleriyle bile yakından ilgilenen Joan, bu hayvanların sahip olduğu güzelliği herkesin anlamasını sağladı.

Joan Procter’ın hayatını ve eserlerini anmayı amaçlayan bu kitapta Patricia Valdez ve Felicita Sala, yaşadığı devirde dünya çapında yankı uyandıran ve ardında bıraktığı mirasla dünyanın dört bir yanındaki kadın zoologların yolunu aydınlatan bu öncü bilim insanının öyküsünü anlatıyorlar.

Çevirmen: Merve Sevtap Ilgın

Duygusal Temas Serbest
Virüs Savaşçıları İşbaşında!

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle uzun zamandır okula gidemeyen Arya ile Arda, yeniden öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşacakları için çok heyecanlılar. Tabii herkes gibi onların da korkuları var!
Tam da bunlardan bahsederken aralarındaki sohbete katılan anneleri
sayesinde iki kardeş, nasıl harika birer koronavirüs savaşçısı olacaklarını öğrenmekle kalmayacak, koronavirüsten korunmanın
yollarını pekiştirirken, bir oyunla korku ve endişelerinden nasıl sıyrılacaklarını deneyimleyecekler.

Belki koronavirüs ya da bir başkası, bir süre daha hayatımızda olacak ama bizim,kendimizi ve sevdiklerimizi ondan korumak için çok güçlü silahlarımız var!
Hem, sosyal temas kısıtlanmışsa ne olmuş?
Duygusal temas hâlâ serbest!

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kurt Baskını - The Pack (2015) Karanlık Deniz - Mare Nero - The Dark Sea (2010) Ölüm Kapanı - Don’t Click (2013) Pıtırcık Tatilde - Les Vacances du Petit Nicolas (2014) Korku Gecesi - Fright Night (2011) El Ele - Main Dans la Main - Hand in Hand (2013)