Genişletildikten sonra geçtiğimiz haftalarda hizmete açılan Edremit Körfez Havaalanı’na ilk tarifeli uçuş seferi sabah saatlerinde gerçekleştirildi. Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç “Uçuşların başlamasıyla birlikte Edremit’imize ve bölgemize daha kolay ulaşım imkanı sağlanmış oldu. Uçuşların başlaması bölgemizde sevinçle karşılandı”dedi.

Yaklaşık 2 yıl süren genişletme çalışmalarının ardından hizmete açılan Edremit Körfezi’ndeki Edremit Körfez Havaalanı’na ilk tarifeli uçuş seferi bugün yapıldı. ‘Bora Jet’ isimli firmanın ATR72 – 500 Tipi 2 pervaneli 66 kişilik kısa mesafeli iç hatlar uçağı, sabah saat 08.00’da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan havalanarak 08.45’te Edremit Körfez Havaalanı’na iniş yaptı.

Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, Edremit Ticaret Odası (ETO) Başkanı Mehmet Ertaş, ETO Meclis Başkanı Necati Uytun, Havaalanı Müdürü Erhan Mensiz, Edremit Körfezi’ne ilk tarifeli seferini yapan uçağın yolcularını birlikte  karşıladılar. Uçaktan inerek Apron’u geçen yolcular terminal binasında çiçeklerle karşılanınca çok şaşırdılar.

21 yolcusu ile Edremit Körfez Havaalanı’na inen Bora Jet firmasının uçağında, firmanın Ticaret Başkanı Recep Küçük ve İşletme Başkanı Ahmet Can’da açılışa katılanlar arasında idi. Firma yetkililerine çiçek hediye eden Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu. Havaalanı sayesinde Edremit Körfezi’nin artık turizm atağına kalktığını söyleyen başkan Kılıç, bu gelişmeden dolayı büyük heyecan ve gurur duyduğunu ifade ederek, “Edremit Körfezi bir bütündür. Bu toprakların zenginliklerini saymakla bitiremeyiz. Bölgemiz ancak gezilip görülmekle anlaşılabilir. Bu sebeple, bölgemizde genişletilen havaalanımızın yurt içine dahi olsa uçuşlara başlaması büyük bir heyecan ve gurur sebebidir. Öncelikle bölgemize ve ülkemize hayırlı olması dileklerimizle” dedi.

Bora Jet isimli firmanın yetkilileri, yolcularının güvenliğini ön planda tuttuklarını ifade ederek, özellikle Airbus’un küçük kardeşi olarak anılan ATR72 – 500 uçakları tercih ettiklerini bildirdi.

Haftanın her günü sabah ve akşam saatlerinde İstanbul – Edremit arası uçuşlar gerçekleştireceklerini açıklayan Bora Jet firması yetkilileri, “Her gün sabah saat 08.00’da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkacak olan uçağımız, Edremit’e uçacak ve Edremit Körfez Havaalanı’ndan sabah saat 09.30’dan kalkacak olan uçağımız yine Sabiha Gökçen Havalimanı’na inecektir. Akşam seferlerimizde ise; Akşam saat 20.00’da kalkacak olan uçağımız Edremit Körfez Havaalanı’na inerken, akşam saat 21.30’da kalkacak olan uçağımız yine İstanbul’daki Sabiha Gökçen Havalimanı’na inecektir” dedi.

Ayrıca, ‘Anadolu Jet’ isimli firmanın Ankara – Edremit hattı ilk tarifeli uçuşunun da akşam saat 20.00’da Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan gerçekleştirileceği bildirildi. Firmanın, haftanın Salı, Perşembe, Cuma ve Pazar günleri Ankara Esenboğa Havalimanı – Edremit Körfez Havaalanı arasında tarifeli uçuşlar yapılacağını bildirdi. Uçuş saatleri ise, önümüzdeki günlerde açıklanacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ejder Yuvası - Dragon Nest: Warriors’ Dawn (2015) Uyanış - Chariot (2023) Citizenfour (2015) Geçmiş (2017) Masal Şatosu: Gizemli Misafir (2022) Niko: Yıldızlara Yolculuk / Niko: Lentajan Poika - Niko & The Way to the Stars (2009)

Leave a comment