Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, Edremit Körfez Havalimanının açılmasının ardından Edremit’in değer kazandığını ifade etti. Özel bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalar ile dikkatleri üzerine çeken başkan Kılıç, Edremit Körfez Havalimanının bölgeye olan etkilerine değindi. Başkan Av. Tuncay Kılıç, yaptığı açıklamada şu konulara değindi;  “Havalimanımızın uluslar arası trafiğe açılmasıyla Edremit çok değer kazandı. Neden değer kazandı. Türkiye’nin iki süper ili İstanbul ile İzmir arasında dünyaya üçüncü bir kapı açıldı. Tarih boyunca yolların geçtiği yerler değerlendi. İpek yolu, Likya yolu, Bu yolların şimdi günümüzde karşılığı havayolu olarak damgasını vuruyor. Hava Meydanlarının kapıları, deniz limanlarının kapıları. Ama en önemlisi hava limanı. Avusturalya’dan Kanada’dan, Şili’den Arjantin’den insanlar bekliyoruz. Biz şu anda çok mutluyuz. Bizim şu anda bu uluslar arası havalimanımızın açılmasıyla kendimizi bir anda ulaşım sektöründe İstanbul ve İzmir seviyesinde bulduk. Bu iki güzel şehrin ortasında güzel Edremit’imizde havalimanına kavuştu. Bu havalimanı ile dünyaya kapısı açıldı. İlk yurt dışından gelen insanların intibası bizim için çok önemli. Ege’nin mavi suları ile gümüş yapraklı zeytinler ve kazdağının yeşil ormanları arasında yukarıdan bakacak o insanlar diyeceklerki “Çok güzel bir yere geldik”. Ama indikten sonraki ilk intibağları çok önemli. Havalimanından indiler. Ayakları yere bastığı andan itibaren Edremit Belediyesi orada olmak zorunda. Biz hemen havaalanında ağaçlandırma çalışmalarına başladık. Yollarımızın yapım çalışmaları başladı. Orta refüjleri ağaçlandırıyoruz, yeşillendiriyoruz. Temizlik hat safhada. Bu çok önemli bizim için. Havalimanından Edremit’e kadar en az 20 tane 5 yıldızlı termal otel planlıyoruz. Şu anda bunun için 3 tane talep var belediyemize. Bunun için Bayındırlık Bakanlığından 1/25 binlikleri bekliyoruz. Onlar geldikten sonra Edremit’te bir jeotermal turizm alanı oluşacak.”dedi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
U2 3D  (2009) Kör Noktada - In the Blind Spot (2024) Dalida (2017) Kabir Azabı (2018) Ölümüne Kaçış - Essential Killing (2011) Swiss Army Man (2017)

Leave a comment