Eden’ın Kaderi

Eğer gerekirse senin için şeytanla yüzleşirim

Eden ile Calder, hayatlarını mahveden tarikattan kurtulmayı başarabilmişlerdi ancak her ikisi de diğerinin korkunç felakette can verdiğine inanıyordu.
O zamana kadar tüm tehlikelerle el ele yüzleştikleri için, bu yeni dünyada kim olacaklarını bulmak artık her zamankinden daha zordu.

Calder olanlar için kendini suçluyor ve daima ölümün kıyısında geziniyordu. Yaşama tutunmanın tek yolunu Eden’ın resimlerini yaparak onun hayaline sığınmakta bulmuştu.

Eden ise ona evini açan varlıklı işadamının torununa piyano dersleri veriyor ancak tuttuğu yas onu içten içe yiyip bitiriyordu. Tam da yeni bir kayıpla sarsıldığı sırada, geçmişine dair en korktuğu sorunun cevabı kapısına dayanmıştı.

Tüm mesafelere, aradan geçen yıllara ve kaderin hain oyunlarına rağmen daima aşklarına tutunan Eden ile Calder’ın önünde son bir sınav vardı.

Çevirmen: Asuman Yaşar

Gulliver’ın Gezileri

İnsan doğasını tatmin etmek kolaydır ve bütün buluşların anası ihtiyaçlardır.

Jonathan Swift’in en başarılı eseri kabul edilen Gulliver’ın Gezileri, gemisi kaza yapınca bilmediği bir kıyıya vuran Lemuel Gulliver adlı doktorun dört farklı diyara yaptığı yolculukları konu alır. Her seyahatte insanın art niyetiyle, cehaletiyle, açgözlülüğüyle ve daha pek çok kötü yönüyle yüzleşilir.
Macera ve mizahın kusursuz birleşimi olan bu roman, edebiyat tarihinin
en unutulmaz ve zamansız eserlerinden biridir.

Çevirmen: Kıymet Erzincan Kına

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Geniş Aile 2: Her Türlü (2016) Sessiz Tepe: Karabasan 3D - Silent Hill: Revelation 3D (2012) Goethe’nin İlk Aşkı - Young Goethe in Love (2011) Annie (2015) 12 Tuzak - 12 Rounds (2009) Rüya (2016)