Kendine has yorumlarıyla genç kesimin sevgi ve sempatisini kazanarak kendi hayran kitlesini oluşturan genç sanatçı Ece Dorsay, 6 Ocak 2011 Perşembe akşamı  Beyoglu PEYOTE klüpte vereceği konser saat 22.00 de başlıyacak. Yeni yılın bu ilk album konserinde solo sahne projesinde, Post Folk ve Lo-Fi Folk adını verdiği kendine özgü tarzıyla, Groovebox’ını ve gitarlarını (akustik ve bas gitar) sesine, kendi besteleriyle hayranlarına unutamıyacakları bir konser verecek.

Ece Dorsay \ Biyografi

03.01.1979 tarihinde İstanbul’da doğdu. Özel Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’ni bitirdi ve Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay’ın kızı.

Müzik tarzını alternatif ve folk rock olarak adlandırıyor. Akustik gitar, elektro gitar ve bas gitar çalıyor. Karikatür çizmek, yazı yazmak gibi farklı uğraşları var. 1997 yılında Blue Jean dergisine U2′nun Selanik konserini yazdı. Superonline’ın müzik sayfalarına müzik yazısı yazdı.
1996 yılında stüdyoda kendi imkanları ilk gerçek anlamdaki demosunu kaydetti.

Manhattan Ice Dream En İyi Şarkı Yarışması’nda ilk ona girdi. 2000 yılında düzenlenen Roxy Müzik Günleri’nde finale kaldı. Fransız Müzik Kanalı MCM’in düzenlediği “Fete de la Musique” günlerinde çaldı. H2000 festivalinde hem 2000 hem 2002 yılında Muse ile aynı gün main stage’de, Hayal Kahvesi, Bronx gibi birçok barda, üniversite şenliklerinde sahne aldı.

Mp3.com adlı international bir müzik sitesine demo parçalarını koydu ve mp3.com un listelerinde demo parçaları, en tepeye yerleşti. Bu başarısı sayesinde basında yer aldı. 2000 yılında Universal ile anlaşıp, Tutkuların Peşinde Umut ile Umut ve Korku Yolu adlı parçaları kaydetti. Solo gitarları Yavuz Çetin çaldı. Tutkuların Peşinde adlı demo, Alternatif adlı karma bir albümde yer aldı. (Diger yer alan sanatcılar uman, Sebnem Ferah, Teoman gibi isimlerdi.)

Avrupa’nın ünlü müzik dergisi “Guitarist” te şarkılarıyla ilgili görüşler yer aldı. Amerika ve Avrupa’dan birçok sanatçı kendisiyle çalışması için teklifte bulundu. Canada’lı trip hop grubu Soma Sonic de bunlardan biri.

2002 yılının Mayıs başında, Kum Saati adlı ilk albümünü Universal’den çıkardı. Albümde gitar da çaldı, sözlerin ve bestelerin tümü kendisine ait. Ilk klip Umut ve Korku Yolu adlı parçaya çekildi. Albumun prodüktörlüğünü Nezih Ünen, aranjörlüğünü Artun Sürmeli yaptı. Albüm 2001 yılında kaydedildi ama ekonomik kriz yüzünden bir sene geç piyasaya çıktı. Albümde, Kenan Doğulu’nun davulcusu Aydın Karabulut, Bulutsuzluk Özlemi’nin basçısı Demirhan Baylan, Mercury’den tanıdığımız gitarist Murat Çekem, Erdem Sökmen çaldı. Arif Mardin, Kum Saati albumu için “çok şiirsel sözler” ve “çok farklı bir vokal” yorumunu yapmıştı.

Ece Dorsay, 2003 yazında Londra M.I.’de bas gitar ve şan egitimi aldı. İstanbul’da kısa bir süre Randy Esen’den şan dersleri aldı. Aynı sene Kral TV 2003 ödüllerinde En Iyi Kadın Çıkış dalında aday gösterildi.

Eylulist bar (Arnavutköy) ‘da ve Beatles Kafe’de (Taksim-Aga Cami yanı) sağlam bir dinleyici kitlesi kazandı. Radyo Kozmos (92.3) da her cuma 21:00 – 22:00 arası Dağınık Oda adlı programda, canlı yayında kendi seçtiği parçaları çaldı. 2004 yazında, Zülfü Livaneli’ye Hisar konserlerinde geri vokal yaptı.

2009 yılının Eylül ayından beri Birgun Gazetesi ve KaosGL web sitesinde yazıyor. Mor Rüya adlı ilk şiir kitabı Kasım 2009’da yayınlandı. Marmara Üniversitesi ve İTÜ’de öğretim görevlisi olarak 2 sene çalıştı.

Jeff Buckley, U2, Skin, PJ Harvey, Frank Sinatra,Morrissey, Victor Wooten, Mazhar Alanson, Nick Drake gibi farklı isimlerden etkilendi. Tarzını Elliot Smith, Damien Rice, Alanis Morissette, Ani Difranco, Mazhar Alanson gibi müziğinde akustik gitarı ağırlıklı olarak kullanan, tavırlı sözler yazan isimlere yakın buluyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Balayı (2014) JEANNE DU BARRY (2023) Parazit - Parasite - Gisaengchung (2019) Mad Max: Fury Road (2015) Harold Fry'ın Beklenmedik Yolculuğu - The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry (2023) Sol Şerit (2016)

Leave a comment