Yönetmenliğini Mustafa Şevki Doğan’ın yaptığı, senaryosunu Baykut Badem ve Filiz Ekinci’nin yazdığı Star TV’nin sevilen dizisi  “Dürüye’nin Güğümleri”nde  “Duran Ağa” ve “Zühtü” arasındaki rekabet hızla devam ediyor.

Dizinin Perşembe günü yayınlanacak 13. bölümünde “Duran Ağa” rolünü başarıyla canlandıran Uğur Çavuşoğlu, “Zühtü” karakterini canlandıran Emre Kınay ile bu sefer Osmanlı döneminden günümüze  kadar gelmiş, Muğla’ya ait “Cıngırdak” isimli oyunda, kas güçlerini yarıştırıyor. Ortadaki dengeyi kuran kalasın dönerken gıcır gıcır etmesinden ismini alan bu oyunun çekimleri sırasında neler yaşandığını dizinin Duran Ağası, Uğur Çavuşoğlu şöyle anlatıyor: “Oyunculuk eğitiminde partnerinize güvenmek üzere egzersizler yaparsınız. “Cıngırdak” da aynen öyle. Karşınızdaki, midesini bulandırıp, başını döndürüp yere sermek istediğiniz bir rakip. Ama ona sonsuz güvenmelisiniz. Tüm bedeninizin ağırlığını onun ağırlığı üstüne bırakmalısınız. Çünkü güvenmezseniz dönemezsiniz. Güven yoksa dengede yok. O size güvenmeli, siz de ona.

“Cıngırdak”ın karşı tarafında Emre olduğu için şanslıydım.”

Uğur Çavuşoğlu dizideki Duran Ağa karakteri dışında Ankara’da üç senedir kapalı gişe oynayan “Fosforlu Cevriye” isimli tiyatro oyununda “Adam” isimli karakteri başarıyla canlandırıyor. Çavuşoğlu, dizide canlandırdığı “Duran Ağa” ile tiyatroda oynadığı “Adam” karakterinin birbirine hiç benzemediğini ama  her iki karakterin sevdiği kadına ulaşmakta zorlandığını sözlerini ekliyor.

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Savaşçı - The Dead Lands (2015) DOGMAN (2019) Behzat Ç.: Seni Kalbime Gömdüm (2011) El Hass (2022) Ağaç - Larbre - The Tree (2011) Kasabanın Yenisi / New in Town (2009)

Leave a comment