SON DÖNEMİN SEVİLEN OYUNCULARI
GALADA HEP BİR AĞIZDAN
“DUR Bİ DAKKA!” DEDİ!

Apo Kaya’nın yazıp yönettiği, Paso Tiyatro’nun yeni oyunu “Dur Bi Dakka!”nın galası; 6 Şubat 2012, Pazartesi akşamı Kenter Tiyatrosu’nda Ahu Türkpençe, Mustafa Alabora, Mustafa Üstündağ, Göksel Kortay, Aliye Uzunatağan, Şükran Ovalı-Hakan Kurtaş, Atacan Arsever, Şeyla Halis, Betül Arım, Deniz Gökçer, Ahmet Saraçoğlu, Pınar-Arda Esen gibi sanat ve medya dünyasından birçok tanınmış ismin katılımıyla gerçekleşti! Muhteşem oyunculukları, hiç düşmeyen temposu, eğlenceli konusu ve şaşırtıcı olay örgüsüyle kahkaha tufanı yaratan oyun; doğal enerji içeceği 28 Black’in katkılarıyla gerçekleşen galada, izleyicilerinden büyük alkış aldı.

Davetlilerin saksafon ve davulun neşeli melodileriyle karşılandığı “Dur Bi Dakka!” galasında; hocalar ve öğrencileri de bir araya geldi. Genç oyuncular, galada bir araya geldikleri hocaları Mustafa Alabora’ya sevgi gösterisinde bulunmayı ihmal etmediler. Bir meleğin hatasıyla vaktinden evvel ölen türkücü Salim Yavaş; öbür dünyada durum anlaşılınca itiraz eder. Ancak meleklerin Salim’i geri gönderme çabaları sonuçsuz kalır, çünkü Salim’i döven mafyalar öldüğünü anlayınca cesedi parçalara ayırıp yok etmişlerdir. Olayda bir de görgü şahidi olduğunu fark eden mafyalar, bu kişinin peşine düşüp, arabayla ezip kaçarlar. Görgü şahidi olan Ayhan Kara’nın bitkisel hayata girdiğini öğrenen melekler ise, bu hatalarını telafi etmek için Salim’in ruhunu, fişi çekilecek olan Ayhan’ın bedenine yerleştirmeye karar verirler. Onu öldürenlerden intikam almak ateşiyle başka bir bedene giren Salim’i bir sürpriz beklemektedir. Geniş oyuncu kadrosuyla dikkat çeken “Dur Bi Dakka!”da; Derya Karadaş, Ebru Tekgündüz, Cengiz Okuyucu, Melina Özprodomos, Enis Aybar, Sibel Taka, Korhan Herduran, Ergun Doğmacı, Murat Arda, Alican Yarka, Murat Şahan, Faruk Ural ve Cihan Gülmüş rol alırken; Mustafa Üstündağ ve Orhan Eşkin de konuk oyuncu olarak, barkovizyondan oyuna dahil oluyorlar. Reji asistanlığını Burçin Kutlu’nun, müzik direktörlüğünü Seçil Akın’ın üstlendiği “Dur Bi Dakka”da, dekor tasarımı ise Sibel Taka ile Apo Kaya’ya ait. Oyunun koordinatörlüğünü ise Hülya Demirtaş üstleniyor.

“Dur Bi Dakka”; Şubat ayı boyunca her Cumartesi akşamı saat 20:30’da, her Pazar günü ise saat 15:30’da Tiyatro Karnaval Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Sahnesi’nde sahneleniyor. Paso Tiyatro’nun yeni oyununa ait biletler Biletix’ten ve salonun gişesinden temin edilebilir.

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157629228239125″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hayat Kitabı - The Book of Life (2015) Sekiz Dağ - The Eight Mountains (2023) Dehşet Kaseti - S/V/H/S (2013) Geriye Kalanlar - The Rest of Us (2020) Ayaz (2017) Babam İçin - Will (2012)

Leave a comment