KITA LOGISTICS, “Bin’de Bir Ağaç” isimli proje ile kat ettiği her bin kilometre yol için Ege Orman Vakfı ile birlikte bir ağaç dikiyor.  Hızla azalmakta olan ormanlarımızın artması açısından son derece önem arz eden bu kampanyanın ilk etabı doğrultusunda KITA LOGISTICS, 7000 fidan bağışında bulunarak İzmir’in Seferihisar ilçesi Kavakdere ağaçlandırma sahasında koru oluşturdu.Fidan dikim törenine katılan KITA LOGISTICS Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ataman, dünyada bu tarz bir projenin ilk kez yapıldığına dikkat çekerek, “Binde Bir Ağaç” projesinin sadece Ege bölgesi ile sınırlı kalmayacağını, tüm Türkiye’ye de yayılacağını söyledi.

Ercan Ataman şu açıklamalarda bulundu: “Enerji üretimi ve endüstriyel üretim gibi karbondioksit salımına ve sera gazlarının artışına sebep olan süreçler içeren işletmelerde karbon dengeleme yapılmaktadır.Dünya’da karbon dengeleme kavramının karbondioksit dışındaki diğer sera gazlarına da yaygınlaştırılabilmesi için çalışmalar yapılmaktadır.  Karbon Dengeleme terimi Kyoto Protokolü kapsamında olan tüm sera gazlarını içerir. Bizim bu başlattığımız proje ile amacımız karbon ayak izimizi sıfıra indirmektir.  Projemizi,  karbon salımımızı oluşturan  en önemli  etken olan TIR’larımız üzerine kurduk. Filomuzun taşımaları gerçekleştirirken üretmiş olduğu karbondioksit gazını sıfırlamak asıl hedefimizdir.Bu amaçla kat ettiğimiz her 1000 km’ye bir ağaç dikiyoruz. O yüzden proje ismimizi de “Binde Bir” yaptık. İlerleyen dönemlerde, hem araçlarımızın yaptığı kilometrenin artmasıyla, hem de diğer salımlarımızı kapsamasıyla birlikte ağaç dikimlerimiz artarak devam edecektir.Bu dünya, gelecek nesillere yaşanabilir şekilde teslim etmemiz için bize emanet edildi. Bu sosyal sorumluluk bilinciyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu projenin birçok başka firmaya da ilham kaynağı olmasını ümit ediyoruz. ”

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (19. hafta):
MAKKA: Cinn-i Azap (2024) Gece Avı - Bloodline Killer (2024) Süper Ajan Bernard: Görev Mars - Bei Ken xiong 2: Jinpai tegong (2024) Süper Köpekler - The Barkers Pursuit of Adventure (2024) Görücü (2024) Çingene Kızı Zeugma (2024) Beyaz Eşya (2024) Kırmızı Pabuçlar - The Red Shoes: Next Step (2024) Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık - Kingdom of the Planet of the Apes (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024)
Arşivden Seçkiler:
The Flash (2023) En Karanlık Saat - Darkest Hour (2018) Hayalet Avcıları: Öteki Dünya - Ghostbusters: Afterlife (2021) Reyhan - Reyhan’s Frneedom (2024) Aşkın Ömrü 3 Yıldır - L’Amour Dure Trois Ans - Love Lasts Three Years (2012) Medyum - Red Lights (2012)

Leave a comment