Aralık ayında vizyona girecek d@bbe 2 filmini yazıp yöneten Hasan Karacadağ’ın önceki filmi Semum; Yunanistan, İspanya ve Japonya’da katıldığı festivallerin ardından şimdi de 6-16 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Brezilya Cinefantastico Film Festivali’nde Türk korku sinemasını temsil edecek

Aralık ayında vizyona girecek d@bbe 2 filmini yazıp yöneten Hasan Karacadağ’ın önceki filmi Semum; Yunanistan, İspanya ve Japonya’da katıldığı festivallerin ardından şimdi de 6-16 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Brezilya Cinefantastico Film Festivali’nde Türk korku sinemasını temsil edecek. Cinefantastico’nun festival yetkilileri, Doğu mistizmi üzerinden Türk Korku Sineması yapan Hasan Karacadağ’ın, filmlerinde özgün bir konsept yakaladığını ve Semum’un doğu-batı/iyi-kötü arasındaki kültürel geçişleri çok iyi yansıttığını belirttiler. Semum, Festival kapsamında 14 Kasım’da Brezilya Kültür Merkezi büyük salonunda gösterilecek.

Dabbe ve Semum filmleri ile 1 milyondan fazla izleyiciye ulaşan d@bbe 2’nin yönetmeni Hasan Karacadağ, yaptığı sinemayı, kültürel öğelerin tarih-din-toplum bağlamında kurgulanması olarak tanımlıyor. Filmlerinde Orta Asya geleneğinden kalan mistik türk korku öğelerinin yanı sıra Türk-İslam kültüründeki efsane ve bilinçaltına işlemiş geleneksel korku unsurlarından da azami ölçüde yararlanıyor.

Hasan Karacadağ, d@bbe 2 ile devam ettiği sinema yolculuğunda bugüne kadar 20’den fazla uluslararası film festivalinde Türk mistik-korku türünü temsil etti.

Brezilya Cinefantastico Film Festivali Web Sitesi: http://www.cinefantastico.com.br/eng/
Festival Web Sitesi Semum Sayfası: http://www.cinefantastico.com.br/paralela/s006.html

“Türk Korku Filmi” konseptini dünya sinemasına kazandırmak amacıyla konu olarak filmlerinde sadece kültürel öğelerden yola çıkan Hasan Karacadağ, d@bbe 2’de yerel unsurlar içeren yepyeni bir korku filmine imza attı. d@bbe 2, Özen Film’in dağıtımıyla 25 Aralık 2009’da, yaklaşık 200 kopya olarak vizyona girecek.

d@bbe 2 – VİZYON TARİHİ: 25.Aralık.2009
d@bbe 2 – KOPYA SAYISI: 200 Kopya
d@bbe 2 – WEB SİTESİ: www.dabbe2.com

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Küçük Şövalye Trenk - Der kleine Ritter Trenk – Trenk, The Little Knight (2016) Onur Savaşı - The Hunt – Jagten (2013) Kung Fu Panda 2 (2011) Terkedilmiş (2015) Alex Cross (2013) Peter Pan – Tinker Bell: Sihirli Dünya - The Quest For The Never Book (2018)

Leave a comment