”TARİHİN IŞIĞIN DA MODA”
TROİA MODA HAFTASI
DÜNYANIN GÖZÜ TROIA’DA OLACAK
DÜNYA MODASI TROIA’DA BULUŞACAK

Çalışmalarına aralıksız devam edilen ve 18-19-20-21-22 Ekim 2011 tarihleri arasında Çanakkale Ören yerindeki 3.000 yıllık kültürel değer Troia’nın içinde gerçekleşecek TROİA FASHION WEEK (Troia Moda Haftası) için çalışmalara başlandı.
12 yıllık deneyimli firma “Şimdi Reklamlar” tarafından yapımcılığı üstlenilen Troia Fashion Week, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Valiliği, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çanakkale Troia Vakfı ve Fashion TV Türkiye sahibi Enis Onat başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş tarafından desteklenmektedir. Troia Fashion Week aynı anda dünyanın birçok ülkesinde yayınlanacaktır. Sunuculuğu Oylum Talu tarafından gerçekleşecek olan moda haftasının özel müzikleri Gökhan Kırdar tarafından yapılacaktır.
DÜNYANIN EN ÜNLÜ MODACISI

Troia Fashion Week çalışmaları arasında görüşmelerinin halen devam ettiğini belirten Şimdi Reklamlar firma yöneticisi Dilek Ünlü, ”Projede sadece moda tasarımcılarının sergileri değil birçok önemli bay bayan giyim firmasının da defilelerini yapmayı planlıyoruz. Ayrıca tek gecede şöhreti yakalayarak adından söz ettiren ve şu anda da Beyonce, Hindistanlı aktris Aishwarya Rai, Anna Kendrick, Christina Aguilera, Catherine Zeta Jones, Ürdün Kraliçesi Rania, Angelina Jolie, Celine Dion, Elena Anaya, Elsa Zylberstein, Viktoriya İsveç Prensesi, Rihanna, Mila Kunis’i giydiren ELIE SAAB’ı Çanakkale Troia’ya getirmek için görüşmelerimiz sürüyor. Geçtiğimiz hafta kendisine ulaştık yoğun olduğunu fakat tek gün günü birlik gelebileceğini söyledi. SAAB’ın Türkiye’ye Troia’ya gelmesi tüm dünya basınının da Troia’ya akın etmesini sağlayacak.”dedi
MODANIN KALBİ TROIA
Çanakkale Troia Moda Haftası, büyük kahramanlıklara imza atmış ve önemli kültürleri topraklarında barındıran Çanakkale ilimizde, 3.000 yıllık kültürümüz TROIA ile Türk Modasını birleştirerek, tarihimizi, kültürümüzü ve modamızı uluslararası platformlara taşımayı amaçlıyor.
Çanakkale’nin Hisarlık Bölgesi’nde, bundan 3.000 bin yıl önce kurulan tarihi İlion, Hititlerin deyimi ile “Wilusa” kenti çok eski bir efsaneye de kaynaklık etti. Düş ile gerçeğin, bilim ile ütopyanın iç içe geçtiği insanlık tarihinin en eski ve en bilindik öykülerinden biri Troia Türk Modası ile buluşuyor… Ülkenin tanıtımına katkı sağlayacak olan ve uluslararası platformlarda geniş kitlelere ulaşacak olan Troia Moda Haftası,  yabancı basını da Çanakkale ve Troia’da ağırlayacak.
3.000 yıllık tarihi içeren Troia antik kentinde, Türk modasını gerek yurt dışında, gerekse ülkemizde, başarılı şekilde temsil eden ve modanın mihenk taşları arasında yer alan isimler özel kreasyonlarını, Troia’ya has kıyafetlerini defileler ile sergileyecekler. Bir hafta sürecek ve birçok ünlü ismi Troia’da moda ile buluşturacak olan Troia Moda Haftası yurt dışından da önemli moda tasarımcılarını ağırlayacak.
Birçok ülkeden ziyaret akınına uğrayan ve büyük kahramanlıklara imza atmış Çanakkale topraklarında bulunan Troia, bu kez modanın kalbi olmaya hazırlanıyor.
GENÇ TASARIMCILARA FIRSAT
Troia Moda Haftası kapsamında deneyimli isimleri ağırlayacak olan etkinlikte genç moda tasarımcılara da koleksiyonlarını sunma fırsatı verilecek.
TROIA İLE ALAKALI KISA BİLGİ
Troia (Ören Yeri)Çanakkale Boğazı’nın Asya kıyısında, Kara Menderes, Nehri’nin Ege Denizi’ne döküldüğü deltaya yakın bir yerdedir. M.Ö.3000 senelerine dayanan yaklaşık 5.000 senelik tarihiyle Troia, antik dönemlerden günümüze kadar varlığını koruyan, en önemli şehirlerden biridir. 1998 yılından beri Troıa Unesco tarafından desteklenen Dünya Kültür Mirasları arasında. Burası söz konusu çevre içindeki, tarih öncesi yerleşmeler arasında en büyüğü ve en önemlisidir. Troia höyüğü, Kara Menderes Nehri’nin oluşturduğu alüvyonun ovasından yaklaşık 20-25 m yükseklikteki bir platonun üstünde yer almaktadır. Üçgen biçimli plato, başlangıcı yaklaşık M.Ö. 3000’e tarihlenen savunma sistemli bir yerleşme için stratejik bir konuma sahipti. O dönemlerde, höyüğün bulunduğu yükseltinin kuzeyine kadar ulaşmaktaydı. 2000 yıl süren Tunç Çağı’nda yerleşmedeki kültür dolgusu 15 metreye ulaşır. Troıia, iki kıta (Avrupa ve Asya) ve  iki deniz (Ege ve Karadeniz) arasındaki stratejik konumu nedeniyle binlerce yıl yerleşim yeri olarak değer görmüş ve bu nedenle pek çok yıkım ve savaşa tanıklık etmiştir.

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Felak (2017) Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi - Solo: A Star Wars Story (2018) MAMA (2013) Fate/Grand Order Paladin; Agateram (2021)  Tom Çiftlikte - Tom à la Ferme – Tom at the Farm (2014) Azazil 2: Büyü (2016)

Leave a comment