DÜNYA JAMES BOND GÜNÜ
ALTIN YILDÖNÜMLÜ ADAM :
JAMES BOND, SERİSİNİN 50. YILINI ‘DÜNYA JAMES BOND GÜNÜ’  OLARAK KUTLUYOR
5 KASIM 2012 İÇİN DÜNYANIN HERYERİNDE ETKİNLİKLER PLANLANDI

Bond serisinin 50. Yılında, 5 Ekim 1962 yılında  Londra’da dünya galası düzenlenen ilk Bond filmi, Dr No’nun yıldönümü de olan 5 Ekim 2012’nin, Dünya James Bond günü olarak bütün Bond hayranlarıyla dünyanın her yerinde çeşitli aktivitelerle kutlanılacağı açıklandı. 23. James Bond filmi ‘SKYFALL’u beklerken, açıklama bugün  Albert R. Broccoli’ye ait EON Productions, Metro-Goldwyn-Mayer Studios, Sony Pictures Entertainment ve Twentieth Century Fox Home Entertainment tarafından yapıldı.

Metro-Goldwyn-Mayer Pictures, Columbia Pictures, Passion Pictures ve Red Box Films’in yeni belgeseli Everything or Nothing: The Untold Story of 007 (Herşey ya da Hiçbirşey: 007’nin Anlatılmamış Hikayesi) de, birçok ülkede, serinin meraklıları ile buluşacak. Stevan Riley tarafından yönetilen Everything or Nothing filminin hikayesi üç adamın ortak hayali –Bond yapımcıları Albert R. Broccoli, Harry Saltzman ve yazar Ian Fleming üzerine yoğunlaşıyor. Belgesel, 1962’de başlayıp,  sinema tarihindeki en uzun film serisi olan yapımların, ardındaki heyecan ve ilham verici hikayeyi anlatıyor.

Bond’un dünya çapındaki altın yıldönümü kutlama etkinlikleri arasında; Londra’da Christie´s tarafından organize edilen, geliri 12 hayır kuruluşuna verilecek ve, online ve canlı olarak düzenlecek müzayede (detaylar için www.christies.com/bond,), her ülkenin favori Bond filmini belirlemek için uluslararası anket, New York’da Modern Sanat  müzesinde düzenlenecek tüm filmleri kapsayan sergi, Los Angeles’da Academy of Motion Picture Arts and Sciences’ın ev sahipliğinde düzenlenecek, Bond Müzikleri gecesi, Toronto TIFF’de düzenlenecek “Designing 007: 50 Years of Bond Style ( 007’yi Tasarlamak: Bond Stilinin 50 Yılı) sergisi yer alıyor.

Ayrıca, 24 Eylül’den itibaren, James Bond hayranları ilk defa BOND50 adı altında, 22 Bond filmine birden Blu-ray formatında sahip olabilecekler. Ülkelere gore bu konudaki gelişmeler  007.com ve facebook/JamesBond007 sitelerinden duyurulacak.

SKYFALL filminin  yapımcıları Micahel G. Wilson ve Barbara Broccoli Dünya James Bond günü için ‘James Bond’un altın yıldönümünü dünyadaki bütün  hayranlarıyla böyle özel bir gün ve aktivitelerle kutlayacağımız için çok heyecanlıyız.’ dediler.

Daniel Craig dünyanın gelmiş geçmiş en uzun soluklu film serisinin 23. macerası olan “Skyfall” da Ian Fleming’in 007 James Bond’u olarak bir kez daha karşımızda. “Skyfall”da, Bond’un M’e karşı sadakati sınanacaktır, çünkü M geçmişiyle yüzleşmeye başlar. MI6 saldırıya uğrayınca, kişisel bedeli ne olursa olsun 007’nin tehdidi bulup yok etmesi gerekecektir. Film Albert R. Broccoli’ye ait EON Productions, Metro-Goldwyn-Mayer Studios ve Sony Pictures Entertainment ortak yapımıdır. Yönetmen Sam Mendes. Yapımcılar Michael G. Wilson ve Barbara Broccoli. Film Purvis & Robert Wade ve John Logan tarafından yazıldı

SKYFALL Türkiye’de 2 Kasım’da vizyona girecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Aybüke; Öğretmen Oldum Ben! (2023) Kız Kardeşim (2009) Ölüm Odası - Chatroom (2011) Kabus Sokağı - Nightmare Alley (2022) Yakaza: Zehirli Kabile (2022) Star Wars: Skywalker'in  Yükselişi Star Wars: The Rise of Skywalker (2019)

Leave a comment