12.Uluslararası Büyükçekmece  Kültür ve Sanat Festivali’nde bir ilke daha imza atarak Türkiye’nin tek kostüm müzesi açıldı. Büyükçekmece Belediyesi ve  Folklor Kurumunun yoğun çabasıyla oluşturulan müzede 11 yılda festivale gelen 167 ülkenin kostümleri yer alıyor.

Büyükçekmece- Mimarsinan’da Erdoğanlar ve Arıtay mobilyanın sponsorluğunda, 2 katlı tarihi bir mekanda açılan Dünya Kostümleri Müzesi’nin birinci katında Dünya ülkelerinin kostümleri, ikinci katında ise Türk kültürünü yansıtan kostümler sergilenecek.

Bir ilke daha imza atmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Başkan Akgün, Festivale katılan konuk sanatçıların hediye ettiği kostümlerden oluşturdukları koleksiyonun gelecek nesiller tarafından hassasiyetle korunması gerektiğini söyledi. Başkan Akgün “Bu festival kendi katagorisinde birinci olmaya ve fark yaratmaya devam edecek.Belki şimdi bu müzenin değeri yeteri kadar bilinmeyecek ama gelecek kuşaklar bu müzenin yapımından dolayı  emeği geçen herkese teşekkür edecektir” dedi. Yapının mimarı Coşun Aksu ise binanın 110 yıllık bir bina olduğunu dile getirerek “buna benzer tarihi mekanlar çökme tehlikesiyle karşı karşıya.Bu binaların yaşatılması için en uygun kültürel aktiviteler  kullanılmalı.Bu noktada bizler çok şanslıyız çünkü Başkanımız bize sonsuz destek verdi” şeklinde konuştu.

Müze içindeki kostümler her üç ayda bir yenileceğini ve pazartesi günü dışında müzenin her zaman ziyaret edilebileceğini söyleyen Folklor Kurumu Başkanı Gürhan Ozanoğlu müzenin Mimarsinan’ın çehresini değiştireceğini söyledi. Açılışa Türkiye Musevi Cemaati Hahambaşı Müşaviri Türk Musevi Cemaati Başkanı Silvyo Ovadya, Güney Kore Kardeş Şehri Cheonan meclis üyesi Hyong Chung,KKTC Gençlik Daire Başkanvekili Gencay Eroğlu ,KKTC Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ve çok sayıda yerli-yabancı konuk katıldı.

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kayıp Nehir - Lost River (2015) Centilmen - The American (2010) Mavi Dalga (2014) Tepedeki Ev - From Up On Poppy Hill (2012) Ninja Kaplumbağalar - Teenage Mutant Ninja Turtles (2014) After Paramparça - After We Collided (2020)

Leave a comment