MUSTAFA NURİ’nin yazdığı DÜN GECE NEREDE ÖLDÜN? Mona Kitap’tan çıktı.

ÖLÜME YAKILAN AĞIT
Herkesin birdenbire ölümsüz olduğu bir dünyada sıkışıp kalan insanların, “yeni normal”e alışmaya çalışmasını anlatan Dün Gece Nerede Öldün? hayatta kalmakla yaşamak arasındaki çizginin üzerinde gelip giderken kendini kaybedenlerin hikâyesini anlatıyor.
Ölümlü hayatta tutunduğumuz değerlerin, ölümsüz bir hayata nasıl aksedeceğini sorgulayan Mustafa Nuri, hayatın anlamını birbirinden farklı karakterdeki insanlar üzerinden sorguluyor.

ARKA KAPAK “İnsanoğlunun süratle çok farklı bir yere gideceğini fark ediyor o dakika. Bildiği, yaşadığı şekliyle dünyanın sonunun geldiğini anlıyor. Yeni bir tür insan çıkıyor yerin dibinden. Ölmeyen. Ölümsüz. Açlığının vahşiliği durdurulamaz bir boyuta ulaşmış, utanmaz bir yaratık yükseliyor. Bir çiçek görmek için yerleri tarıyor yürüdüğü patika boyunca. Hiçbir şey göremiyor. Nefes alamıyor.”
Ölümü yok sayan insan, ölümsüzlükle karşılaşınca bir şey değişir mi doğasında? Yoksa insan hep aynı insan olarak mı kalır? Günümüz İstanbul’unda, birbirinden çok farklı karakterler, bu ve benzer soruların yüküyle, zamanın kollarında ölümsüzlükle dans etmeye çalışıyor. Ölümsüzlük denilen akılalmaz değişikliğe ve birbirlerine direnirken; sevgiyi, bağlılığı, aileyi ve alışkanlıkları sorguluyorlar kendi yöntemleriyle. Belki de dertleri ölüp ölmemek değil, yaşayamamak.

DÜN GECE NEREDE ÖLDÜN?
MUSTAFA NURİ

Roman
1.Baskı: Şubat 2022
Yayına Hazırlayan:
Selnur Güneş

Kapak Tasarımı:
Duygu Yegül
256 Sayfa

MUSTAFA NURİ
Kıbrıs’ta doğdu. Üniversite öğrenimi için İstanbul’a geldi. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümünden mezun olduktan sonra reklam yazarlığına başladı. Kurgu, hikâye, senaryo yazmakla böyle tanıştı. Kreatif direktörlük yaparken bir yandan da uzun metraj senaryo yazmaya girişti. Reklamcılık hayatına son vererek ilk filmi Vücut’u çekti. Vücut filmi Uluslararası Montreal Film Festivali ve Kerala Film Festivali’nde yarıştı. Adana Altın Koza’da üç ödül kazandı. Daha sonra yazdığı senaryolar yerli ve uluslararası festivallerde geliştirme atölyelerine seçildi. Bu arada kısa filmler çekti. Nehir ve Tüm Diğer Şeyler adlı ilk romanını yayımladı. Dün Gece Nerede Öldün? yazarın ikinci romanı. Halen İstanbul’da yaşıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kapıdaki Sır (2018) Şark Oyunları - Eastern Plays (2010) 5 Dakkada Değişir Bütün İşler (2016) Beyaz Tanrı - Feher Isten – White God (2015) SCOOB! (2020) Asteriks ve Oburiks: Orta Krallık (2023)