Müziğin evrenselliğini paylaşmak, çoksesliliğini hissetmek ve dünya klasikleriyle müzik yolculuğuna çıkmak isteyenler 05 Ocak 2012’de YENİ YIL KONSERİ’nde buluşuyor. Klasik Koro müziğinin en önemli eserlerinden Handel’in Messiah Oratoryosu’nu seslendirecek olan DUKE Üniversitesi Korosu Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük ve en aktif
üniversite korolarından biridir. Dr. Rodney Wynkoop tarafından yönetilen koro 1932 yılında kurulmuştur.

KOROLAR HAKKINDA BİLGİ:
Duke Üniversitesi Korosu, Duke öğrencileri, öğretim üyeleri, Durham kentindeki çalışanlar ve şarkıcılardan oluşan Koro, ABD’nin en büyük ve en aktif üniversite korolarından biridir.
Dr. Rodney Wynkoop tarafından yönetilen koronun asitanlığını Allan Friedman ve koro eşliklerini David Arcus yapmaktadır. Profesyonel orkestra ile birlikte yılda iki kez konserler veren, Duke Üniversitesi Korosu, 36 kişilik Schola Cantarum ile Pazar ayinlerinde ve çeşitli kilise görevlerinde de ilahiler seslendirmektedir. Koronun yıllık gösterileri 1932’den bu yana gelenekselleşen Handel’in Messiah’sı ve her Aralık’ta gerçekleşen büyük kilise konseridir. Bahar Oratoryosu konserlerinde Bach’tan diğer önemli ustalara kadar önemli bestecilerin eserleri yer alır.
Koronun Handel’in Messiah’sını sıkça seslendirdiği herkes tarafından bilinir. Koro ayrıca diğer pek çok önemli eserleri de yorumlamaktadır. Bunlar: Mendelssohn’un St. Paul’u,  Britten’in Savaş Requiem’i (Ağıt),  Rachmaninoff’un Gece Nöbeti,  Bach’ın St. Matthew Pasison’u, Duruflé Requiem, Lauridsen’nin Lux Æterna’sı, Fanshawe’in Africa Sanctus’u, Mozart’ın Requiem’i ve Vaughan Williams’ın Dona nobis pacem’i. Koro’nun konser turneleri gerçekleştiği ülkeler arasında Polonya, Çek Cumhuriyeti, İngiltere, İspanya, Avusturya ve Çin yer almaktadır. İstanbul Kültür Üniversitesi Çoksesli Korosu; İKÜ Korosu müzik yapmaktan hoşlanan yetenekli öğrencilerden oluşan bir gruptur. Koro yaşam boyu sürecek dostluklar ve bağlantılar sağlarken, ekip çalışması becerilerinin oluşturulmasına da olanak tanır. Tüm fakültelerden gelen lisans öğrencilerinin oluşturduğu İKÜ Korosu önemli törenlerde ve uluslararası üniversite ortak konserlerinde gösteriler yapmaktadır. Koroya katılım Güz döneminde başlar ve Haziran’daki mezuniyet törenine kadar sürer.
İstanbul Kültür Eğitim Kurumları Gençlik Korosu; Lise Hazırlık ve 11. sınıflardan gelen seçilmiş öğrencilerin oluşturduğu İKEK Gençlik Korosu önemli törenlerde ve uluslararası ortak konserlerinde gösteriler yapar.  Haftada bir kez prova alır ve İKÜ Korosu ile de gösteri yapar. Koro 2010 yılında Aya İrini Kilisesi Müzesi’nde Carmina Burana, Orff, ve Nazım Oratoryosu, Say, bölümlerini ve 2011 yılında Andrew L. Webber’in Evita Müzikali’ni İngilizce olarak sahnelemiştir.
Konser ücretsizdir.

BİLGİ
Yer : Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi / İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Yerleşkesi
Tarih : 05 OCAK 2012 PERŞEMBE
Saat:  14.00

Dr. Rodney Wynkoop

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (19. hafta):
MAKKA: Cinn-i Azap (2024) Gece Avı - Bloodline Killer (2024) Süper Ajan Bernard: Görev Mars - Bei Ken xiong 2: Jinpai tegong (2024) Süper Köpekler - The Barkers Pursuit of Adventure (2024) Görücü (2024) Çingene Kızı Zeugma (2024) Beyaz Eşya (2024) Kırmızı Pabuçlar - The Red Shoes: Next Step (2024) Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık - Kingdom of the Planet of the Apes (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024)
Arşivden Seçkiler:
Pazar: Bir Ticaret Masalı / The Market: A Tale of Trade (2009) Aniden (2023) Kako Si? (Nasılsın?) (2010) Aşk Yeniden - Hope Springs (2012) Hemşire (2018) Tanrılar ve İnsanlar - Des Hommes et Des Dieux - Of Gods and Men (2011)

Leave a comment