AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu’nun; ödüllü oyun yazarı Ayşe Bayramoğlu’nun kaleme aldığı, başarılı tiyatro oyuncusu Tilbe Saran’ın yönetmenliğini üstlendiği yeni oyunu “Düğün”; kadınların hem mağdur, hem de fail oldukları ataerkil sistemi ve içselleştirilerek sürekli yeniden üretilen şiddeti tiyatro sahnesine taşıyor! Oyunculardan teknik ekibe kadar tüm kadrosu kadınlardan oluşan “Karin Şamo”, 5 Nisan 2011 de Kozyatağı Kültür Merkezi’nde perdelerini açacak.

AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye konan oyunda; Türkiye’nin en önemli kadın oyuncularından Güler Ökten, Zerrin Sümer, Tilbe Saran ve Şebnem Sönmez ile genç oyuncular Eda Çatalçam, Evren Ercan, Serpil Göral ve Maria Akgüllü rol alıyor.

“Düğün”; aile yadigârı bir köşkün mutfağında bir düğün hazırlığı ile açılıyor. Gelin, gelinin annesi, anneannesi, en yakın arkadaşı, damadın annesi, damadın ablası, evin emektar yardımcısı ve düğün için ayarlanmış bir yardımcı kızın bulunduğu mutfak; oyun ilerledikçe her iki ailenin de sırlarının duyulmaya başlandığı, yıllardır görülmemiş hesapların açıldığı bir mekâna dönüşür.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Deney - Splice  (2010) Alt Tarafı Dünyanın Sonu - It's only The End Of The World (2017) Gizemli Kadın - La Femme du Veme - The Woman In The Fifth (2012) Kod Adı: U.N.C.L.E. - The Man From U.N.C.L.E. (2015) Bahse Var mısın? - Lay The Favorite (2012) Yeni Yıl Tehlikede - Santa & Cie – Christmas & Co (2017)

Leave a comment