YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ’NDEN
de ÖĞRENCİLERİNE OYUNCULUK FIRSATI!

“Kod Adı Venüs” filminin yönetmeni, senaristi ve aynı zamanda yapımcısı olan Tamer Garip; Eylül’de çekimlerine başlanacak yeni filmi “Dr. Dilara” için yeni yüzler arıyor! Yakın Doğu Üniversitesi’nin ana sponsor olduğu ve İletişim Fakültesi Film Yapımı ve Yayıncılık Bölümü’nün projesi olan “Dr. Dilara” adlı sinema filmi ile YDÜ; öğrencilerine sinema alanında profesyonel bir deneyim kazandırmayı hedefliyor. Tamer Garip’in yazıp yöneteceği
ikinci büyük projesi olan “Dr. Dilara”da yer alacak yeni yüzler için oyuncu seçmelerine 28 Nisan’da başlanacak.

Yakın Doğu Üniversitesi’nin ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan, İletişim Fakültesi Film Yapımı ve Yayıncılık Bölümü projesi “Dr. Dilara” adlı sinema filmi için yeni yüzler aranıyor. Çocuğu kaçırılan bir üniversite hocasının başından geçenlerle aynı zamanda Kıbrıs’ın da hikayesini anlatan filmin; oyuncu seçmeleri 28 Nisan’da başlayacak.

Filmin senaristi ve yönetmeni Tamer Garip; böyle bir projeyle birçok öğrenciye oyunculuk ve iş fırsatı sunarken, gizli kalmış birçok yeteneği de doğru projeyle buluşturmayı hedefliyor. Seçici Kurul tarafından gerçekleştirilecek seçmelerde yeni yüzler ve oyuncular belirlenirken, filmin kamera arkası çalışmaları için bir de ekip oluşturulacak.

Böylelikle 200 figüran ve kamera arkasında çalışacak asistan; mesleki yaşantılarına katkı sağlayacak, büyük bir film projesi olan “Dr. Dilara”da çalışma fırsatı bulacak.

YDÜ’nün ve Tamer Garip’in ikinci uzun metraj film projesinde; sinema sektörünün profesyonel isimleri ile birlikte Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Film Yapımı ve TV Yayıncılığı Bölümü öğrencileri yer alacak. Böylece öğrenciler, alacakları eğitimleri sergilemek, meslekleriyle ilgili sağlıklı gözlemler yapabilmek ve öğrendiklerini pekiştirmek için büyük bir fırsat yakalayacaklar. Ayrıca İletişim Fakültesi’nin diğer bölümlerindeki öğrenciler de aktif bir şekilde bu projede görev alacak. Filmin çekim öncesi ve sonrası; kamera, ışık, ses, sanat ve set yönetimi gibi alanlarda Film Yapımı ve Yayıncılığı Bölümü öğrencileri ile birlikte Radyo – TV – Sinema Bölümü faaliyet gösterecek. Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü öğrencileri filmin afiş, jenerik, grafik tasarım ve görsel efektlerini yaparken; Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri de filmin tanıtım ve pazarlama çalışmalarını yürütecek. Gazetecilik Bölümü öğrencileri ise projenin matbu medya çalışmalarını üstlenecekler.

Senaryosunu bir ekiple birlikte yazan ve hikâyelerini özellikle Kıbrıs temelli bir yaklaşımdan yola çıkarak oluşturan Tamer Garip; “Kıbrıs’ı en iyi, Kıbrıslı bir yönetmen anlatabilir” diyerek ülkesine duyduğu bağlılığı da gözler önüne seriyor. Genellikle başrolde bir kadın figürünü işleyen ve Kıbrıs’ı kadın figürüyle özdeşleştirdiğini belirten Garip; Kıbrıs’ı, doğal ve çok güzel, herkesin sahip olmak istediği bir kadın olarak gördüğünü ve Kıbrıs’ın şu an içinde bulunduğu durumu da bu şekilde özdeşleştirdiğini ifade ediyor.

“Dr. Dilara” filminin herkesin katılımına açık olan seçmeleri; 28 Nisan 2015, Salı günü 10:00-14:00 saatleri arasında YDÜ Büyük Kütüphane Salon 1’de gerçekleşecek. Seçmelere Kıbrıs’ın yanı sıra Türkiye’den de katılım olması bekleniyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Fetih 1453 (2012) Mucize Aynalar (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Doğruluk mu Cesaret mi? - Truth or Dare (2018) Gizemli Yolculuk - Viaggio Segreto - Secret Journey (2009) Kız - Girl (2019)

Leave a comment