Dostlar Tiyatrosu, 2012-2013 sezonunda İstanbul ve yurt genelinde 7 ayrı oyunu 133 kez sahneledi! Sezon boyunca 58 bin 800 tiyatro severi selamlayan Dostlar Tiyatrosu ve Genco Erkal, yeni sezona kadar perdelerini kapattı.

Dostlar Tiyatrosu; 2012 – 2013 tiyatro sezonu boyunca “Sivas 93”, “Kerem Gibi”, “Nereye Gidiyoruz?”, “Marks’ın Dönüşü”, “İnsanlarım”, “Ben Bertolt Brecht” ve “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”ı seyirciyle buluşturdu. İstanbul ve yurt genelindeki turnelerde 7 ayrı oyunu 133 kez sahneleyen ve 58.800 kişiyle buluşturan Dostlar Tiyatrosu ve Genco Erkal rekor sayılabilecek bir izleyici sayısına ulaştı.

Sezon içinde bazı haftalar 5 gün üst üste 5 farklı oyun sahneleyerek temposuyla da hayranlık uyandıran Genco Erkal; bu yoğunluğa rağmen Eminönü’ndeki tarihi Ali Paşa Hanı’nda yeni bir açık hava tiyatrosu da kurdu. Erkal; yeni oyunu “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”ı da ilk kez burada sahneledi.

Dostlar Tiyatrosu tarafından sahnelenen bütün oyunlarda yer alan aynı zamanda “Kerem Gibi”, “Marks’ın Dönüşü”, “İnsanlarım” ile “Nereye Gidiyoruz?”u tek başına sahneleyen duayenin; “Marks’ın Dönüşü” dışındaki oyunları da ya kendi uyarlaması ya da onun imzasını taşıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (34. hafta):
Batman Başlıyor - Batman Begins (2025) THE SURFER / SÖRFÇÜ (2025) Puff: Buzda Macera - Johnny Puff: Secret Mission (2025)
Arşivden Seçkiler:
Geçmişteki Sır - Secret From the Past (2017) Başka Söze Gerek Yok - Enough Said (2013) Kuyu - The Hole in the Ground (2019) Benim Varoş Hikayem - My Suburban Stories (2017) Dağ 2 (2016) Bir Düşüşün Anatomisi - Anatomy of a Fall (2023)

Leave a comment