How To Lose Friends & Alienate People –DOST KAZIĞI ümit vaad eden bir gazeteci olan Sidney Young’ın NewYork’un en prestijli dergilerinden biri olan Sharp’a gelişiyle nasıl sevilmeyen ve istenmeyen adama dönüştüğünü anlatan bir komedi … Manhattan  insanları tarafından etrafı çevrilen ve çevreye uygun olmayan kaba davranışları, garip şakaları ve peşini bırakmayan talihsizliklerle düştüğü komik durumlar Young’ın hayatının kadınına rastlamasıyla daha da içinden çıkılmaz bir hal alacaktır. Sidney ; ün ,şöhret, gösteriş ve cazibeyi hem çok seven hem de nefret eden saf, mahcup bir adamdır. Dergisi Post Modern Review medya yıldızlarına ve trendlerine hayranlar kazandırmaktadır. Sidney tamamen karşıt muhafazakar NewYork dergisi Sharps’dan iş teklifi alınca şok olur. Böylece başarının kapısını aralamıştır. Hem yapıcı, hem de baştan çıkarıcı iş arkadaşları ve kendi saflığı yada Sidney kontrolden çıkmış bir eleman haline gelmiştir.

Toby Young’ın  Vanity Fair’deki kendi kariyerini anlattığı  uluslararası çok satan hikayesinden uyarlanan filmin yönetmeni Oscar Ödülü’ne aday gösterilen yönetmen Robert Weide. Yönetmeni daha önceki  Curb Your Enthusiasm ve Lenny Bruce : Swear To Tell The Trurth filmlerinden hatırlayacaksınız.

Filmin yapımcılığını Stephen Woolley ve Elizabeth Karlsen , senaristliğini ise Peter Straughan üstleniyorlar.

Filmin başrolünü üstelenen Simon Pegg TV’de ve özellikle Channel 4’da  rol aldığı Spaced dizisinde canlandırdığı karakter ile Peter Sellers Komedi Ödülü’ne hak kazandı. Oyuncu bu rolle BAFTA ödüllerine ve Uluslararası Emmy Ödüllerine  de aday gösterildi.

YAPIM NOTLARI

HOW TO LOSE FRIENDS & ALIENATE PEOPLE’ın yönetmenliğini Oscar adaylığı olan Robert Weide ve yapımcılığını yine Oscar’a aday Stephen Woolley ve Elizabeth Karlsen üstlenmiştir.  Toby Young’ın hatıralarını anlattığı çok satan romanından senaryoya aktaran ise Peter Straughan.

Kitap ilk olarak 2001 yılında yayınlanmış. Young’ın  Londra’dan NewYork’a Vanity Fair’de çalışmaya gitmesiyle başlayan hikayesi iki yıla kalmadan işten atılmasıyla devam etmektedir… Young’ın işten atılması ise hatıralarını yazarak ortalığı kasıp kavuran bir Manhattan hikayesine dönüşecektir.
Oyuncular: Simon Pegg, Kirsten Dunst, Danny Huston, Gillian Anderson, Megan Fox, Max Minghella, Jeff Bridges
Yapımcı: Number 9 Films
Yönetmen: Robert Weide

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Vampir Avcısı: Abraham Lincoln - Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012) Aşık (2016) Adalet Oyunu (2011) Öğrenci İşleri (2015) Son Umut - The Walter Divine (2014) Ejderham ve Ben - Dragon Rider (2022)

Leave a comment