Bu hafta gösterime giren altı film arasında yer alan yönetmen David Fincher ve senaryo yazarı Aaron Sorkin, yeni yüzyılın en yenilikçi toplumsal fenomeni olan Facebook’un icat edildiği anı, yaratılış anında orada olduğunu iddia eden süper zeki genç adamların çatışan bakış açılarından hareketle güzel bir şekilde sinema perdesine yansıtan Facebook filmi gençlerin büyük ilgisini çekeceğe benziyor.Her çağ, ardında değişmiş bir dünya bırakan bir yaratıcıya tanıklık eder—ama bu tanıklığın, yaratım anında neler olduğuna ve kimlerin orada bulunduğuna dair bir savaşı da beraberinde getirmediği anlar çok nadirdir. Sonuç, yaratma ve yok etmeyle dolu bir dram; kasıtlı olarak tek bir bakış açısıyla anlatılmaktan kaçınan, onun yerine çelişen gerçekleri ve zamanımızın sürekli dönüşüm geçiren sosyal ilişkilerini yansıtan, düello halindeki anlatıları takip eden bir öykü.

Alkolle gelen icat:
Harvard Üniversitesinde okuyan dört kafadar sırf kızlara hava atabilmek için bir araya gelirler. Kızlar cephesinde kim kiminle çıkıyor, kim kimden ayrıldı konularını içeren internet ortamında  bir site kurmayı kafalarına koyan üniversite öğrencisi gençler önce Harvard Üniversitesinin sitesinin şifrelerini kırarak okulun sitesinin çökmesini sağlarlar. Ardından sadece üniversitede okuyan kız öğrencilerin fotoğraflarına ulaşan kafadarlar önceleri kız arkadaşlarını hayvanlarla mukayese ederler ve büyük tepki almalarına rağmen bir saat içinde 22 bin tık alarak üniversiteler arasında en çok üyeye sahip bir site oluştururlar. Okul yönetimi bu olaya hemen el koyar,bir yandan da okulun çok sağlam olduğu sosyal ağının şifrelerinin nasıl kırıldığını da araştırmaya başlayan okul yönetimi  öğrencileri sürekli olarak ifadeye çağırırlar ama sonuç kocaman bir hiç olur.
Okulun mezuniyet partisinde zil zurna sarhoş olan Mark Zuckerberg (JESSE EISENBERG);ilk Facebook’u internet ortamında kurar. Siteye kızların ve erkeklerin ilişki durumlarını da ekleyince sadece Harvard Üniversitesinde değil tüm eyaletlerdeki üniversitelerin bir anda ilgi odağı olmayı başarırlar. Ve ilk olarak 500 milyon dolarlık bir ortaklık teklifi alırlar. Dört kafadar bu 500 milyon dolarlık ortaklığa tabiri caizse balıklama dalarlar. Facebook çılgınlığı tüm dünyada kullanılmaya başlayınca milyonlarca üye kaydeden dört üniversite öğrencisi daha hayatlarının baharında milyon dolara sahip olup dünyanın en genç zenginleri arasında yerlerini alırlar. Tam 120 dakika boyunca büyük bir zevkle hiç sıkılmadan izleyeceğiniz  “Sosyal Ağ” filmi içerdiği cinsel öğeler,uyuşturucu ve alkol kullanımı ve argo nedeniyle Amerikan Film Birliği tarafından PG-13 olarak sınıflandırıldı.İyi seyirler

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Korku Hikayeleri - Horror Stories (2013) Koloni - The Colony (2022) Karaman'ın Koyunu (2015) Fakir: Bir Hint Fakirinin Olağanüstü Yolculuğu - Extraordinary Journey of the Fakir (2018) Mutluluğun Peşinde - Rabbit Hole (2011) İstanbul Kırmızısı (2017)

Leave a comment