Hindistan bir milyar üçyüz milyonluk nufusuyla dünyanın en kalabalık birkaç ülkesinden biri.Sayısız ırktan oluşan nufusu bir çok değişik dine inanıyor.Ayrıca birkaç düzüne dil konuşan Hint halkının nufusunun yüzde kırka yakını ise yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Hal böyle olunca sokaklar birer yaşam alanı haline geliyor. Mabetleri,yapıları,türbeleri,saray ve kaleleriyle dünya turizmin büyük ilgisini çeken Hindistan’ın bu gizemli görüntüsü Usta gazeteci yazar Atilla Dorsay’ın da ilgisini çekti. Hindistan’a yaptığı gezide kendisini etkileyen görüntüleri kamerasıyla ölümsüzleştiren Dorsay, çektiği yüzlerce kare görüntüden seçtiği fotoğraflarla Beşiktaş Belediyesi Sanat Galerisinde bir sergi açtı. Atilla Dorsay’ın “Mistikler Diyarı:Hindistan” başlıklı fotoğraf sergisine sinema sanatçısı Süleyman Turan,Hindistan’ın İstanbul Başkonsolosu olmak üzere çok sayıda seçkin davetli katıldı. 5 Kasım-5 Aralık 2009 tarihleri arasında Beşiktaş Belediyesi Beşiktas Sanat Galerisinde gezilebilecek olan sergi için Dorsay şunları söyledi; “Mistik diyarı Hindistan’da beni etkileyen görüntüleri kameramla ölümsüzleştirmeye çalıştım. Bu sergiyle gizemli Ülke Hindistan’a bir kapı açabildimse mutluluk duyacağım” dedi

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (19. hafta):
MAKKA: Cinn-i Azap (2024) Gece Avı - Bloodline Killer (2024) Süper Ajan Bernard: Görev Mars - Bei Ken xiong 2: Jinpai tegong (2024) Süper Köpekler - The Barkers Pursuit of Adventure (2024) Görücü (2024) Çingene Kızı Zeugma (2024) Beyaz Eşya (2024) Kırmızı Pabuçlar - The Red Shoes: Next Step (2024) Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık - Kingdom of the Planet of the Apes (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024)
Arşivden Seçkiler:
The Experiment (2010) Satıcı - Forushande – The Salesman (2017) Aşk Sarhoşu - Love & Other Drugs (2011) Aşk Vizesi - We’ll Never Have Paris (2015) Turbo (2013) Düşeş: Mafya Sızıntısı (2023)

Leave a comment