Dokuzuncu Cemiyet

Locus En İyi Fantastik Roman Ödülü Adayı

Goodreads okurlarına göre 2019’un En İyi Fantastik Romanı!

Galaxy “Alex” Stern, Yale Üniversitesi birinci sınıf öğrencileri arasından tuhaflığıyla sıyrılan bir genç. Los Angeles’ta büyüyen ve her türlü belaya bulaşabileceği bir hayat yaşayan Alex, vahşi bir cinayet mahallinden sağ çıkan tek kişi. Yirmi yaşında ama birçok açıdan hâlâ boyundan büyük işlere kalkışan biri… Ve bir gece arkadaşlarını, sevgilisini, bildiği her şeyi kaybetti. Hastane yatağında uyandıktan sonra hayatı tamamen değişti. Alex, üniversitedeki cemiyetlerin faaliyetlerini denetleyen bir grubun parçası oldu, peki ama neden?

Geçmişiyle ilgili sorulara cevaplar arayan Alex, kendini birden sihirli ve gizemli cemiyetlerin, Kadim Sekizli’nin ortasında buldu. Büyüyle uğraşan, ölüleri dirilten, yaşayanları avlayan zenginlerin ve güçlülerin kalesi olan cemiyetlerde olup bitenleri kim tahayyül edebilirdi ki?

“Son yıllarda okuduğum en iyi fantastik eser. Bardugo’nun hayal gücünün sınırları muazzam ve bu kitabı da elden bırakmak imkânsız.” – Stephen King
“Dokuzuncu Cemiyet son yıllarda okuduğum en iyi fantazi romanlarından biri. Asla terk etmek istemeyeceğiniz bir dünyaya açılan bir kapı.” – Lev Grossman

“Dokuzuncu Cemiyet uzun zamandır okuduğum en iyi kitap.” – Kelly Link

“Bu kitap dünyamı altüst etti. Kahramanı Alex Stern’e doyamadım.” – Joe Hill

Çevirmen: Nur Eren

Yeşimin ve Gölgenin Tanrıları

Nebula En İyi Roman Ödülü Adayı

Locus En İyi Fantastik Roman Ödülü Adayı

Casiopea Tun, büyükbabasının evinin yerlerini temizlemekle meşgul olsa da Meksika’nın güneyindeki küçük bir kasabadan uzaklarda yaşayabildiği bir hayatın hayalini kurar. Ne var ki bu hayat yıldızlar kadar ulaşılmazdır, ta ki karşısına gizemli bir sandık çıkıncaya dek. Sandığı açmasıyla bir Maya tanrısının ruhunu istemeden de olsa serbest bırakır. Böylece sıradan bir genç olan Casiopea, kendini efsanevi bir tanrının yoldaşı olarak bulur ve hem Meksika’ya, hem yeraltındaki Maya dünyasına hem de kendi kaderindeki bilinmezliklere doğru bir yolculuğa çıkar.

Yeşimin ve Gölgenin Tanrıları, Maya mitolojisi ile çağdaş dünyanın kesiştiği karanlık bir peri masalı.

“Mitoloji ve tarihin eşsiz bir karışımı.” – Publishers Weekly

“Bu kitap tarihsel fantazinin zirvesi: Eski ile yeninin iç içe geçip çarpıştığı yenilikçi, feminist bir büyüme hikâyesi.” – S. A. Chakraborty

“Geçmişi anımsatan, duygulu ve özgün bir peri masalı.”
– Rebecca Roanhorse

“Cesaret, sevgi ve bu dünyada ait olduğun yeri bulmaya dair coşkulu ve tatlı sert bir hikâye.” – Christina Henry

Çevirmen: Mustafa Güdük

Halka

1990’lı yıllardan itibaren insanlığa yeni kâbuslar armağan eden Koci Suzuki’nin başyapıtı Halka, hem edebiyatta hem de sinemada yeni bir korku dalgasının yükselmesine sebep olan, polisiyenin maceracı ruhuyla psikolojik gerilimin derin dehşetini birleştiren çağdaş bir lanet anlatısı.

Dergi muhabiri Kazuyuki Asakava’nın yeğeni Tomoko gizemli bir şekilde hayatını kaybeder. Üç gencin daha aynı gün ve saatte aniden öldüklerini öğrenen Asakava, bu vakalar arasındaki karanlık bağları araştırırken, peşine düştüğü ipuçları onu tuhaf görüntülerle dolu bir videokasete götürür. Kendisini gün geçtikçe daha fazla sürüklendiği bir girdabın ortasında bulan Asakava, arkadaşı Ryuci Takayama’nın yardımıyla bu sarmalın içinden çıkmaya çabalarken, kasetin laneti hayatında daha fazla yer kaplamaya başlar.

“Asya’nın Stephen King’i.” – Library Journal

“Koci Suzuki varlığın kurgusunu, ölümsüzlüğü ve bilinci sorguluyor.”
– Hakan Günday

Sonuna kadar izle!

Hakan Günday’ın önsözüyle

Çevirmen: Hüseyin Can Erkin

Çocuk Hırsızı

“Karanlık, şaşırtıcı ve özgün bir Peter Pan macerası.” – Christopher Golden

Peter çevik, cesur ve haylazdı… ve tüm çocuklar gibi oyun oynamayı seviyordu, her ne kadar oyunları kanlı bitse de. Gözleri altın gibi parlayan Peter sana gülümsediğinde artık ömür boyu dostun olurdu ama çok da güvenilir bir dost sayılmazdı ve seni götürmeyi vadettiği yer Varolmayan Ülke değildi.

Eğer Peter onu kurtarmasaydı on dört yaşındaki Nick uyuşturucu satıcıları tarafından öldürülecekti. Şimdi bu karizmatik çocuk onu asla büyümeyecekleri; perilerin, canavarların ve sonsuz büyünün var olduğu gizli bir yere, maceraya davet ediyordu. Nick, Peter’ın peşinden bu yere gittiğinde onun “Şeytanlar” adını koyduğu, kayıp ve çalınmış çocuklardan oluşan vahşi kabilesiyle birlikte Kaptan ve askerlerine karşı savaşmayı öğrenecek ya da ölecekti. Çocuk Hırsızı Peter’ın karanlık geçmişi bu süreçte su yüzüne çıkacaktı.
Dünyaca ünlü illüstratör Brom’un hem yazıp hem resimlediği, Peter Pan hikâyesini tuhaf, sıradışı ve oldukça karanlık bir biçimde yeniden anlattığı Çocuk Hırsızı, çocukluk kahramanınızın korkutucu tarafını açığa çıkarıyor.

“Brom, fantastik edebiyata safi korku zerk ediyor.” – Holly Black

Çevirmen: Esat Ören

Tanrısız

“Gelecek henüz yaşanmadı. Onu ben yazacağım.”

İçinde bulunduğumuz yüzyılın sonlarına doğru şehirler birbirinin üzerine yığılan katlar hâlinde yükselirken üç katlı İstanbul’da işlenen bir cinayetin ardından başlayan olaylar bizi geçmişe, paralel evrenlere, başka gezegenlere sürüklüyor.

Tanrısız’da polisiye ve bilimkurgu türlerini ustalıkla harmanlayarak bizleri 21. yüzyılın sonlarına götüren Mehmet Atılgan, muhtemel gelecek tasavvurunda da çıtayı oldukça yükseğe taşıyıp ters köşelerle okurun merakını diri tutmayı başarıyor.

“Benjamin Libet, 1973 yılında yaptığı deneyler sonucunda bilincin her şey olup bittikten yarım saniye sonra devreye girdiğini ortaya koymuştu. Yani şu an dediğimizde, geçmişte olmuş bir olayı yaşıyoruz. Bu durumu diğer nörofizyologlar da, hep geçmişte yaşadığımız ve bilincimizin tüm yaşananları yarım saniye sonra gösteren bir monitör gibi olduğu şeklinde yorumlamıştı.

Normalde tüm algılar beyne iletiliyor. Bilinçaltında değerlendirilip yorumlanırken, benlik hiçbir şeyin farkında değil. Zihnimizde canlanan, yani farkına varabildiğimiz bilgilerse epeyce uzun bir gecikmeden sonra kortekse, bilincin bulunduğu bölgeye gönderiliyor.

Ya birisi, dışarıdan gelen bilgilerin kortekse iletilmesini geciktirecek bir teknoloji geliştirdiyse? Ya bilincimize aktarılan görüntülerin daha geç algılanmasının bir yolunu bulduysa?

O halde gelecek çoktan yaşandı. ‘Şimdi’yi hatırlıyoruz. Gelecek ve şu an, tamamen bizim kontrolümüzün dışında.”

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (23. hafta):
AN (2024) 3. Gece Habis (2024) Adak - The Offering (2024) Filli Saat (2024) Sihirli Ormana Yolculuk (2024) Combat Wombat (2024) Haikyu!! The Dumpster Battle (2024) Miller'ın Favorisi - Miller's Girl (2024) Gözcüler - The Watchers (2024) Bad Boys: Ya Hep Ya Hiç (Bad Boys: Ride or Die (2024) Hit Man (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kako Si? (Nasılsın?) (2010) Aynı Yıldızın Altında - The Fault in Our Stars (2014) Kadınlara Mahsus (2023) Evlat Olsa Sevilmez (2022) Şeytanın Ormanı - The Barrens (2013) Mr. Holmes ve Müthiş Sırrı - Mr. Holmes (2015)