Cazın çılgın efsanesi
Dizzy Gillespie’nin ruhu
CRR’de dolaşıyor…
Elinde eğik trompeti, şişmiş yanakları, ayağında demir çarıklarıyla
John Birks “Dizzy” Gillespie…

Büyük caz üstadı, efsane trompetçi Dizzy Gillespie’nin anısına kurulan “THE DIZZY GILLESPIE™ ALL-STARS” 7 Kasım akşamı, CEMAL REŞİT REY KONSER SALONU’nda İstanbullu caz severlerle buluşacak. Gillespie’nin ruhunun, tarzının, yaratıcılığının ve coşkusunun, yıllarca birlikte sahne aldığı efsane cazcılar tarafından yeniden yaşatılacağı bu özel konseri kaçırmayın.
CRR Konser Salonu, “THE DIZZY GILLESPIE™ ALL-STARS” 7 Kasım 2009, 20.00
Tarihin çıkardığı büyük insanlardan John Birks “Dizzy” Gillespie, 1993’teki ölümünün ardından geride bir icracı olarak, yenilikçi ve ilham verici çok sayıda kayıt; bir besteci olarak geniş bir müzikal başyapıt kaynağı; bir insan olarak da, eserlerine ayrı bir önem veren, tutku ve sevgiyle onu hatırlayan arkadaşlar ve dinleyiciler bıraktı.
O zamana kadar yapılmamış olanı yaparak farklı kültürlerin ritim ve melodilerini “Bebop”a taşıyarak onun popülaritesini arttıran Dizzy Gillespie, kazara önemli derecede eğilmiş olan trompetinin yeni tonunu beğendiği için o şekliyle çalmaya devam etmiş ve tekniğiyle kendisinden sonra gelen trompetçilere örnek olmuştur.
Charlie Parker ile birlikte Bebop ‘u caz müziğinin temel taşlarından biri haline getirmiş ve modern cazın gelişimine önemli katkılarda bulunmuştur. Gillespie modern caza yaptığı katkıların yanı sıra Afro-Küba cazının ortaya çıkışında da rol oynamıştır.
Caz dünyasının en önemli müzisyenlerinden, Dizzy Gillespie’nin anısına kurulan, “THE DIZZY GILLESPIE™ ALL-STARS” 7 Kasım akşamı Cemal Reşit Rey’de sahne alacak. Gecede, Dizzy’nin “Onunla çalmak kendimin devamıyla çalmak gibi” dediği James Moody (Tenor, Saksofon), yine Moody gibi kariyeri boyunca bütün turnelerinde Dizzy’e eşlik eden John Lee (bas), Cyrus Chestnut (Piyano) gibi caz efsaneleri, Greg Gisbert (Trompet), Vincent Ector (Davul) gibi bir çok önemli sanatçıya eşlik etmiş ustalar ve 2006’da Grammy ödülüne aday olarak gösterilen 2007-2009 arasında yayınlanan her yeni albümü ardından Down Beat ve Jazz Journalists Association gibi en prestijli jazz dergi ve kuruluşları tarafından “Yılın  Kadın Caz Vokali” olarak ilan edilen Roberta Gambarini (solist) gibi günümüzün değerli caz müzisyenleri sahne alacak.
40’ların ve 50’lerin müziğinden oluşan repertuarla caz severlerin karşısına çıkacak olan THE DIZZY GILLESPIE™ ALL-STARS; “A Night in Tunisia”, “Anthropology”, “BeBop”, “Birks Works”, “Blue ‘N’ Boogie”, “Con Alma”, “Dizzy Atmosphere”, “Groovin’ High” “Hot House”, “Oop-Pop-Sh’-Bam”, “Ow”, “Salt Peanuts” gibi unutulmaz besteleri CRR sahnesine taşıyacak.
42 ve 51 TL olan bu çok özel konserin biletleri, CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’te!

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Şafakla Dönenler (2016) Sibirya Ekspresi / Transsiberian (2008) Zorlu İkili - 2 Guns (2013) Deliormanlı (2016) Nuh: Büyük Tufan - Noah (2014) The King’s Man: Başlangıç - The King’s Man (2022)

Leave a comment