Her geçen gün dizi film sektörü hızla gelişirken, hem kamera önünde hem de kamera arkasında yeni yıldızlar yaratılıyor. Atv ekranlarının sevilen dizi filmi Bir Günah Gibi ve Star Tv’nin başarılı dizisi Anneler İle Kızları’nın arka planında hızla yükselen iki değer var. Başarılı dizi filmlerin müziklerini yapan Ersin Bişgen ve Uğur Akyürek müzik dünyasının her geçen gün aranan isimleri arasında yerlerini aldılar. Birlikte çalışan başarılı ikili, ciddi eğitimleri ve çalışkanlıklarının semerisini görüyorlar. Yaptıkları sinema ve dizi film müziklerinde ” Yapılan işin ruhuna uygun müzikler yapıyoruz” derken ” Uygun ele uygun eldiven giydiriyoruz” diye eklediler. “Türkiye’de sinema ve dizi film müziği yapmayı bilen çok az insan var. Bu işin ciddi bir eğitimini aldık, her sahnenin giriş, gelişme ve sonu vardır. Yapılan müzikte buna uygun olmalıdır.” dediler. Dizi film sürelerinin çok uzun olduğundan yakınan ikili “Müziği yetiştirirken sanattan uzaklaşıyoruz” diyerek sözlerine devam ettiler. “Sinema ve dizi filmlerde müzik sahneye ruh katarken, film müziklerine gereken önem verilmiyor,  yapımlarda yönetmen, senaryo ve müzik üçgeni doğru bir uyum içinde olursa her zaman başarı gelir” şeklinde konuştular.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Vay Anam Vay: Babasının Oğlu - Big Mommas: Like Father, Like Son (2011) Kaybedenler Kulübü (2011) Zilin Sesi (2015) İmgeler ve Sözcükler - The Image Book (2019) Çok Aşk (2023) Deli ve Dahi - The Professor and the Madman (2019)

Leave a comment