Avustralya’da başladığı kariyerine bir dönem Hollywood’da devam eden Boşnak oyuncu Reshad Strik, şimdi de TRT de yayınlanan Ertuğrul Diriliş dizinde Avustralya doğumlu Boşnak oyuncu Reshad Strik’in kariyer yolu, sürpriz bir gelişmeyle Türkiye’ye kıvrıldı. Liseden sonra Mel Gibson, Cate Blanchett ve Geoffrey Rush gibi önemli oyuncuların hocalarından ders alan, devamında The Australian Academy of Dramatic Art’tan mezun olan Strik, “Filinta” ile başladığı Türkiye macerasına “Diriliş Ertuğrul”la devam ediyor.

İSTANBUL’A YERLEŞTİ

Kariyerinin ilk dönemlerinde Avustralya’nın önemli dizilerinden “Blue Heelers” ve “Headland”da rol alan Strik, Tom Cruise’un da bağlı olduğu CAA adlı ajanstan gelen teklif üzerine Hollywood’a gitti. Amerika’da, ilk olarak “Tepenin Gözleri 2”de Mickey adlı bir Amerikan askerini canlandırdı. Çok geçmeden dünyaca ünlü şarkıcı Jessica Simpson’ın “A Public Affair” klibinde rol aldı.

Jessica Simpson’ın “A Public Affair” klibinde rol aldı.
“Newcastle” filmindeki Victor rolüyle ise Tribeca Film Festivali’nde eleştirmenlerden tam not almayı başardı. 2010’da Bona-Hersek’te “Üç Yol” (Crossroads) ve “I’m From Krajine” filmlerinde kendini gösterdi. 2013’te radikal bir kararla Türkiye’ye gelerek bir yıl boyunca Türkçe dersi alan Reshat Strik, Türk izleyicisiyle “Filinta” sayesinde tanıştı.

Reshad Strik, “Newcastle” filmindeki rolüyle Tribeca Film Festivali’nde eleştirmenlerin dikkatini çekmişti.
O yapımda Zühtü’yü oynayan Strik, TRT1’de yayınlanan “Diriliş Ertuğrul” dizisinde ise Claudies rolünü üstlendi. Buradaki kariyerinden memnun olan Reshad Strik, artık eşi ve iki çocuğuyla İstanbul’da yaşıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Senden Önce Ben - Me Before You (2016) Beni de Götür (2014) Asteriks: Roma Sitesi - Astérix: Le Domaine Des Dieux (2015) Üç Silahşörler - The Three Musketeers (2011) Aşkın Büyüsü - Water For Elephants (2011) Bizim Köyün Şarkısı (2018)

Leave a comment