DEVRİM ARABALARI’NA  YURTDIŞINDAN  BİR ÖDÜL DAHA…
TÜRKİYE’DE İSE FİLMİN DVD SATIŞLARI HIZLI BAŞLADI…

Devrim Arabaları sinema filmi, yurtdışında katıldığı festivallerden ödül almaya devam ediyor. Son ödül, Hoboken Uluslararası  Film Festivalinden geldi : En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kurgu ve En İyi Görüntü Yönetmeni  dallarında aday olan film,  EN İYİ SENARYO ödülüne layık görüldü.   

DVD’si geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan ve büyük ilgi gören Devrim Arabaları filmi, bir yandan da sessiz sedasız yurtdışında festivallerdeki yolculuğuna ve ödül almaya devam ediyor.

Ekip Film yetkilileri ise DVD satışlarının vizyona oranla daha hızlı başlamasından memnun:
“Hep söylediğimiz gibi, bu film, Türk insanını anlatıyor, gururumuzu okşayıp kendimize güvenmemizi, vazgeçmememizi öğütlüyor. Yurtdışında aldığı takdirler, ödüller tabii ki değerli ama en sonunda Türk halkına bir yolla ulaşması bizim için çok sevindirici . Uzun bir yolculuk oldu ama sonunda hedefine ulaştı Devrim… Biz de artık yeni projelerimize yoğunlaştık. 2009 sonunda Tolga Örnek’in yeni aksiyon- drama filmi için setteyiz.”

Haziran ayı başlarında New Jersey’de düzenlenen Hoboken Uluslararası Film Festivali’nde
verilen  En İyi Senaryo ödülü ile birlikte Devrim arabaları’nın aldığı tüm ödüller şöyle:

Hoboken Uluslararası Film  Festivali:  En İyi Senaryo
Monaco Film Festivali: En İyi Fİlm
Sadri Alışık Ödülleri:  En İyi Erkek Oyuncu
(Taner Birsel, Selçuk Yöntem, Halit Ergenç, Altan Gördüm, Serhat Tutumluer,
Ali Düşenkalkar, Onur Ünsal)
Siyad Ödülleri:  En İyi Müzik (Demir Demirkan)
Ankara Film Festivali:   En İyi Sanat Yönetmeni ( Veli Kahraman)
Eskişehir Sanat Derneği :  En İyi Film
Ankara Hukuk Fakültesi Özel Ödülü: En İyi Film
OETK Özel Ödülü

Büyük ilgi gören DVD,  sektörün en büyük firmalarından Tiglon tarafından dağıtılıyor ve filmin yanısıra daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış çok özel seçenekler içeriyor:
Özel Seçenekler:      • Kamera Arkası ve Röportajlar
• Kısa Versiyon Yapim Belgeseli
• Çekim Hataları
• Anadolu Üniversitesi Devrim Arabaları Belgeseli
• Fragman

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (19. hafta):
MAKKA: Cinn-i Azap (2024) Gece Avı - Bloodline Killer (2024) Süper Ajan Bernard: Görev Mars - Bei Ken xiong 2: Jinpai tegong (2024) Süper Köpekler - The Barkers Pursuit of Adventure (2024) Görücü (2024) Çingene Kızı Zeugma (2024) Beyaz Eşya (2024) Kırmızı Pabuçlar - The Red Shoes: Next Step (2024) Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık - Kingdom of the Planet of the Apes (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024)
Arşivden Seçkiler:
Başımın Belası - Tumbledown (2016) Şöhretler Okulu (2022) Maymunlar Cehennemi: Başlangıç - Rise of the Planet of the Apes (2011) İçimdeki Şeytan - It Lives Inside (2023) Devir (2013) Jack Reacher: Asla Geri Dönme - Jack Reacher: Never Go Back (2016)

Leave a comment