Hatırlayacaksınız  1999 İstanbul depreminden sonra bir çok  senaryolar fısıltı gazetesiyle Türk kamuoyuna yansıtıldı. Bunlardan birisi de ABD’nin  fay hattında nükleer  bomba patlatması idi. Bu hafta vizyona çıkan  KAOS; ÖRÜMCEK AĞI adlı film işte bu konuyu işliyor. Türkiye’nin en iddialı gerçek aksiyon denebilecek Türk filmi Kaos: Örümcek Ağın’ın   Yönetmenliğini  Cem Gül’ün yaptığı, senaryosunu  Tolga Küçük’ün yazdığı, Türkiyenin gerçek anlamdaki tek aksiyon filminde Gökhan Mumcu Sat Komandosu Yüzbaşı Mete Öztürk’ü’, Rodja  Demirer UGT Ajanı Meltem’i, Cemal Hünal  ise filmin kötü adamı Mansur’u oynuyor.

İstanbul’u hala Konstantinapol  olarak gören  dış güçler bu şehri yerle bir etmek için sinsi planlar peşinde koşarlar. Türk istihbaratından bir subayında içinde bulunduğu bir yolcu uçağı bu şer güçler tarafından dışarıdan müdahale ile Marmara denizine düşürülür. Uçağın düşüş sebebini hem Türk istihbaratı  hem de  yabancı devletlere mensup  kurtarma  ekipleri Marmara denizine düşen uçağın

Düşme  sebebini araştırmak için İstanbul’a gelirler. Ama dış güçlerin amaçları başkadır. Düşen uçağın kara kutusunu bulmak amacıyla Marmara denizinin dibine inan dış güçlere mensup sözüm ona  arama kurtarma ekipleri Marmara denizinin altından geçen fay hattına nükleer bomba yerleştirip patlatmak ve bu patlamayla oluşan 9 şiddetindeki bir depremle tahmini 8 milyon insanın ölmesini ve İstanbul’un yer le bir olmasını sağlamak. Ama dış güçlerin bu sinsi planını filmde Sat Komandosu rolünü  oynayan  Gökhan Mumcu bozar…Aksiyonu yüksek güzel bir film ancak biraz özenti  kokuyor. Bu özentiler olmasa konusu, müzikleri , efektleri gayet güzel…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Film (2012) Birleşen Gönüller (2014) Acımasız Tanrı - Carnage (2011) Turu ve Sirk Maceraları - Turu: The Wacky Hen (2021) Bir Nefes Ötede - Dans la Brume – Just a Breath Away (2018) Herkül: Özgürlük Savaşçısı - Hercules (2014)

Leave a comment