‘DELİLER FATİH’İN FERMANI’

Filmin konusu: 15. yüzyılın ortalarında, Fatih Sultan Mehmet’in, Eflak Voyvodalığına “bizzat” tayin ettiği Vlad Tepeş, görevinin ilk yıllarında Osmanlı’ya sadık kalsa da, sonraları bölge halklarına karşı korkunç zalimlikler yapmaya başlar. Fatih Sultan Mehmet, hangi dinden, hangi milletten olursa olsun, insanlara yapılan bu zulme sessiz kalmayacaktır. Önce elçisiyle bir uyarı yollar. Vlad, elçinin sarığını kafasına çiviletip İstanbul’a gönderince Osmanlı Hakanı için sabır taşar, artık Vlad’ın bu zalimliklerine bir son verme vakti gelmiştir.

Fatih, bu zulmün, tez elden bitirilmesi için Baba Sultan’a emir verir. Baba Sultan, “Deliler Birliği”’nin içindeki korkusuz yiğitlerden yedisini, gözü kulağı olan Kuman’la birlikte, Vlad’ın hüküm sürdüğü Targoviçte’ye gönderir. Bu yedi kahraman; Gökkurt, Aşkar, Mübariz, Çebi, Suskun, Kongar ve Adsız’dır.

Deliler, Vlad’ın çetelerinden gizlenerek Vlad’a ulaşmak yerine, doğrudan çetecilerin üzerine giderek, binlerce mazlumun intikamını teker teker almaya kararlıdır. Yolun sonunda ise, tarihe Kazıklı Voyvoda olarak geçen Vlad Tepeş ve ordusu vardır.

Vizyon Tarihi: 23 Kasım 2018
Yapım: ANGEL FI·LM
Yönetmen: Osman Kaya
Görüntü Yönetmeni: Sami Saydan
Senaryo: Mustafa Burak Doğu – İbrahim Ethem Arslan – Esra Vesu Özçelik
Oyuncular
Vlad: Erkan Petekkaya
Gökkurt: Cem Uçan
Baba Sultan: Yetkin Dikinciler
Alaca: Nur Fettahoğlu
Aşkar: İsmail Filiz
Karalı: Hakan Yufkacıgil
Simyacı: Gökçe Özyol
Fatih Sultan Mehmed: Rüzgar Aksoy
Elizabetha: Gülşah Şahin Uçan
Roza: Demet Tuncer
Kuman: Kamil Güler
Mübariz: Namık Rüstemhanlı
Çebi: Mehmet Pala
Suskun: Batın Uçan
Kongar: Mehmet Ali Karakuş
Adsız: Baran Öztürk
Eren: Berat Efe Parlar
Balıkçı: Ercan Demirel
Costel: Fırat Topkorur
Pavel: Serhat Şahin
Balıkçı: Ercan Demirel
Demirci: Erden Alkan
Osmanlı Elçisi: Egemen Yavuz
Vatikan Elçisi: Uğur Arslanoğlu
Solomon: Safa Tabur
Miriam: Şeyma Gündüz
Çocuk Fatih: Ergin Torun
Çocuk Vlad: Berkecan Akkaya
Çocuk Suskun: Çağan Efe

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Bekar Bekir (2017) Eyyvah Eyvah (2010) Vice (2015) Son Kalan - Lone Survivor (2014) Histeri - The Children (2009) Son Vampir - Blood: The Last Vampire (2009)