‘Dedektif Dee’ filmi rengi, dekoru ve estetik dövüş sanatı ile izleyenleri büyüleyecek.Reprodüksiyon firmasının ülkemize getirdiği, M3 Film’in dağıtımını üstlendiği Hong Kong sinemasının gişe filmlerinden ‘Dedektif Dee ve Gizemli Alev’ filmi 6 Temmuz’da vizyona sunuluyor.

Geçen sene Venedik Film Festivali’nin yarışma bölümünde Altın Aslan adayı olan ‘Dedektif Dee ve Gizemli Alev’, estetize edilmiş koreografisiyle,Çin dövüş sanatı ‘wuxia’ ve görkemli set dekorları ile izleyenleri kendine hayran bırakacak. Hong Kong sinemasının önemli yönetmenlerinden Tsui Hark, bu filmle Çin dövüş sanatı wuxia’yı başka boyuta taşıyor ve kendi filmografisinde bir çığır açıyor.

Tsui Hark’ın filmde savaşçılar, büyücüler, prensesler, doğaüstü olaylar ve dedektif hikayelerinden yarattığı masalsı dünyayı,şimdiye kadar hem ülkesinde hem de yurtdışında,aralarında İtalya ve ABD izleyicilerinin de olduğu 10 farklı ülkede , çok sayıda sinemasever izledi ve şu ana kadar toplam dünya hasılatı 50.000.000 US$’ı aştı.

2011 yılında Hong Kong Film Festivali’nde en iyi yönetmen, en iyi kadın oyuncu, en
iyi sanat yönetimi,en iyi kostüm ve makyaj tasarımı, en iyi ses tasarımı ve en iyi görsel efekt dalında ödüllerin de sahibi olan ‘Dedektif Dee ve Gizemli Alev’, 6 Temmuz’da sinemaseverlere bir görsel şölen sunacak.

Filmin kısaca konusu; M.S 90, Luoyang’ta Kraliyet Sarayı’nın dışında, devasa bir
Budist anıtı inşa edilmektedir. Söz konusu anıtın yapımının bittiği gün, Çin’in
ilk kadın İmparatoru, Wu Zetian resmi olarak taç giyecek ve dünyanın en geniş ve
güçlü ülkesinin tahtına oturacaktır.

Ancak bir türlü açıklanamayan olaylar zinciri Wu’nun tahta çıkmasını tehdit
etmektedir. Sekiz yıl boyunca ara ara Wu’nun bizzat paye verip yükselttiği
adamlardan bazıları halka açık yerlerde yanmaya başlar.Son kurban olan anıt inşaatının sorumlusunun akibeti de aynı olur. Katilin İmparatoriçe’nin otoritesine meydan okuduğu açıktır. Taç giyme töreninden önce davayı çözmeye kararlı olan İmparatoriçe, Dee Renijie – Dedektif Dee isimli sıra dışı birinin yardımına başvurur.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kars Öyküleri (2011) Gün Batımı - Sundown (2022) Kusursuzlar (2014) Tinker Tailor Soldier Spy: Köstebek - Tinker Tailor Soldier Spy (2012) Ömer - Omar (2014) Baskın - Serbuan Maut - The Raid: Redemption (2012)

Leave a comment