Damat Koğuşu

Konu: “Damat Koğuşu”, tecavüz suçlularının bulunduğu koğuşlara verilen isimdir. Bu koğuşlarda, yargının adaletine inanmayanlar, kendi yasa dışı adaletini kurar. Bu acımasız sistem içinde, ceza bir gelenek, infaz ise kaçınılmazdır. Taciz, tecavüz, çocuk istismarı gibi suçları kesinleşmiş olanların, cinayet suçlusu gözü pek mahkûmlarla aynı yerde tutulduğu, korku ve dehşetin, işkencenin ve acının her an yaşandığı bu yerde merhamete yer yoktur. Damat koğuşlarının, Türkiye’de yaşanmış gerçek öykülerinden ilham alınan filmde, tecavüz suçlamasıyla koğuşa getirilen bir gencin (Yusuf) ekseninde, bu koğuşta gerçekleşen olaylar anlatılmaktadır. Kimin masum, kimin suçlu olduğunun adım adım anlaşıldığı hikâyede, içerde yaşanan şiddet tüm gerçekliğiyle aktarılır.

Gösterim Tarihi: 29 Eylül 2017
Dağıtım: Chantier Films
Tür: Dram, Suç
Yönetmen: İlker Savaş Kurt
Oyuncular: Musa Can Pekcan, Diyar Karadaş, Barış Atay, Caner Erdem

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yaşam Koçu (2024) Diktatör Adolf Hitler’in Hayatının Esrarengiz Yönleri (2015) Kirli Oyun - Freelancers (2013) Sevgi Taşı - Kevirê Evînê (2013) Silahlar Fora - Guns Akimbo (2020) İntikam Vakti - Wrath Of Man (2021)