DAĞ

Biri kısa, biri uzun dönem iki geçimsiz askerin esas düşmana karşı tek yürek olmalarının öyküsü DAĞ, 16 Kasım’da sinemalarda

“Bir görevin var hayatta kalmak ve yanındakini hayatta tutmak. Çünkü biz yaşadığımız sürece bu dağ bizim olacak, öldüğümüzde değil.”

İstanbul’lu Oğuz (Çağlar Ertuğrul), bedelli askerliğe hakkı ve parası olmasına ve çevresindekilere rağmen prensiplerinden ötürü askere gitmeyi seçer ve brövesinin takılmasına 1 hafta kala kendini cesaretinin sınanacağı bir tehlikenin içinde bulur. Oğuz’un sürekli dalaştığı, Keçiören kabadayısı, Bekir (Ufuk Bayraktar) ise uzun dönem er olarak askerlik yapmaktadır. Ne komutanlarla ne de erlerle arası iyi olan “arıza” lakaplı Bekir’in askerliği, asi tavırları yüzünden iki sene uzamıştır. Oğuz’la yanyana ve omuz omuza girmek zorunda kalacağı mücadele saf ve fütursuz cesaretine rağmen Bekir için bile adeta bir sınav olacaktır. Cesaret sınırlarını olabilecek en zor şartlarda test edecek olan bu iki genç asker, baskından önce karargahtaki husumetlerini bir kenara bırakıp, kimsenin onlara yardım edemeyeceği bu dondurucu ve vahşi ortamda teröre karşı birlikte mücadele edecek ve büyük kahramanlıklar sergileyeceklerdir.

KÜNYE

Yönetmen & Senaryo: ALPER ÇAĞLAR
Tür: Macera / Dram
Süre: 90 Dakika
Dil: Türkçe

http://www.facebook.com/dagfilmi

www.dagfilmi.com

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ali Kundilli 2 (2016) Sword Art Online The Movie Progressive Aria of a Starless Night (2021) Süper Yetenek 3: Büyük Yarış - Rock Dog 3: Battle the Beat (2023) Siyah Karga (2016) The Spirit (2009) Yetenek Avcısı - Million Dollar Arm (2014)

Leave a comment