Cemal Reşit Rey Konser Salonu dört gün sürecek olan ve David Russell, Canizares, Sharon Isbin gibi dünyaca ünlü sanatçıların katılacağı II. Gitar Festivali’ne ev sahipliği yapıyor.  
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), dünyaca ünlü gitaristleri özel bir programla İstanbullularla buluşturacak. 21-24 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan “CRR II. Gitar Günleri”ne İskoçyalı gitarist David Russell, flamenko geleneğini tüm dünyaya ulaştıran dahi besteci ve gitar virtüözü Canizares ve “zamanımızın üstün gitaristi” olarak adlandırılan Sharon Isbin’in yanı sıra ülkemizin önde gelen sanatçıları Sinan Erşahin, Ayşegül Koca ve Kağan Korad da katılacak.

Dört gün sürecek olan programda Christian Lavernier, Sharon Isbin, William Anderson ve David Russell masterclass düzenleyecek. Festivalde ayrıca yeni yeteneklerin keşfedileceği klasik gitar yarışması yapılacak. 21 ve 22 Mayıs’ta elemelerin olacağı yarışmada final 23 Mayıs’ta ödül töreni ise festivalin son günü gerçekleşecek.

Geçtiğimiz yıl “CRR İstanbul Gitar Günleri” kapsamında yapılan gitar yarışmasının birincisi olan Onur Yılmaz, 21 Mayıs Perşembe günü 18.30’da fuaye alanında konser verecek. Aynı gün 20.00’de Türkiye’de ve yurtdışında önemli salonlarda birçok oda müziği konseri veren Sinan Erşahin ile Latin Gitar Müziği’nin dünyadaki en önemli yorumcularından biri olarak nitelendirilen Ricardo Moyano İstanbulluların karşısına çıkacak.
Çağdaş gitar müziğine kompozisyonal ve performans açısından kendine özgü yaklaşımlarıyla tanınan William Anderson ile konser kayıtları birçok TV ve radyo kanallarında yayınlanmış Christian Lavernier, 18.00’de müzikseverlerle buluşacak. Grammy ödüllü İskoçyalı gitarist David Russell, eşsiz tekniği ve duygusal tonu ile 22 Mayıs Cuma günü 20.00’de dinleyicilere unutulmaz bir solo gitar resitali sunacak.

Türkiye’nin yetiştirdiği iki değerli sanatçı Ezgi Anıl ve Safa Yeprem, 23 Mayıs Cumartesi günü 18.00’de fuaye alanında konser verecek. Yüzyılın büyük flamenko müzisyenlerinden biri olan Canizares, yepyeni albümü ile flamenkoyu ve İspanya’nın kokusunu CRR’ye taşıyacak. İstanbullulara unutulmaz bir gece yaşatacak olan Canizares’e konserde; Juan Carlos Gómez, Charo Espino ve Angel Munoz eşlik edecek.

İtalyan gitarist Domenico Del Giudice ve çalışıyla dünya çapında gitar otoritelerinin beğenisini kazanan Ayşegül Koca, 24 Mayıs Pazar günü 18.00’de seçkin bir repertuvarla sahnede olacak. Festival, “zamanımızın üstün gitaristi” olarak adlandırılan Sharon Isbin ile Avrupa’nın en büyük gitar festivallerinde konsertist, hoca ve jüri üyesi olarak yer alan Kağan Korad solistliğindeki CRR Senfoni Orkestrası’nın vereceği konserle son bulacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Davud ve Calût: İnanç Savaşı - David vs. Goliath: Battle of Faith (2017) Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi - Solo: A Star Wars Story (2018) PATHAAN (2023) Ustura - Machete (2010) Geceyarısından Önce - Before Midnight (2013) FERRARI (2023)

Leave a comment