18 Ekim 2009, Pazar, 20.00
TC Kültür ve Turizm Bakanlığı
İSTANBUL DEVLET KLASİK TÜRK MÜZİĞİ KOROSU
“KÂR-I NÂTIK”
Şef: Fatih Salgar
Solistler: Münip Utandı
Taner Sayacıoğlu (Kanun) – Murat Aydemir (Tanbur)

Cumhuriyet tarihimizin “ilk” resmi Klasik Türk Müziği icra kurumu olan İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, 34. sanat sezonuna adım attığı bu ilk konserinde, ‘kâr-ı nâtık’ repertuvarımızda özel bir yeri olan ve 24 makam geçkisinden oluşan Dede Efendi’nin Rast Kâr-ı Nâtık’ına ek olarak Hüzzam ve Hicazkâr makamından eserler seslendirecek. Konserin solisti Münip Utandı, icra edeceği eserleri Evc makamından oluşturuyor. Saz solistleri Taner Sayacıoğlu ve Murat Aydemir ise, seçkin saz eserlerinden oluşan bir repertuarla açılış konserinde yer alıyorlar.
Bilet Fiyatları: 13.00-11.00TL

19 Ekim 2009 Pazartesi, 20.00
CARLO DOMENICONI
Gitar Resitali

Program:
Besteci Portresi
Cinque Pezzi in stile Classico Opus 56b
Tre Preludi  Opus 144b
Don Quijote Suite Opus 123
Ara
Perlen des Orients  (Dünya prömiyeri)
1001 gece masallarından tınısal imgeler
Gita (Dünya prömiyeri)
Opus 26 Gita

Carlo Domeniconi
İtalyan kompozitör ve gitarist Carlo Domeniconi, günümüzün en önde gelen gitar sanatçılarından birisidir. Kompozisyonları ağırlıklı olarak gitar üzerineyse de, solo, duo, trio, kuartet ve çeşitli enstrümanlar ile vokalin bileşiminden oluşur. Ayrıca Carlo Domeniconi bugüne kadar, yarısından fazlası solo gitar için diğer yarısı ise çeşitli enstrümanlarla birlikte olmak üzere yaklaşık 20 gitar konçertosu yazmıştır.

Domeniconi’nin eserleri arasından en çok seslendirilenler Medium Sweet Guitar Concerto, iki gitar için Concerto Mediterraneo (Akdeniz Konçertosu), Türk sazı (bağlama) ve gitar için Concerto di Berlinbul (Berlinbul Konçertosu)  ve solo keman, soprano, iki gitar, yaylı kuartet, akordeon, piyano, viyola da gamba ve perküsyon için El Trino del Diablo (The Devil’s Trill) bulunmaktadır. Bu son eser Domeniconi’nin 50. Doğum günü için Berlin’de seslendirilmiştir.

Carlo Domeniconi kendi müziğini yorumcu olarak, düzenli konserlerle tüm dünyada 30 yıldır icra etmektedir. Ayrıca bestelerinin birçoğu, David Russell, Alvaro Pierri, John Williams, the LAGQ, Dale Kavanagh, Marco Socías, Pavel Steidel, Shin-ichi Fukuda gibi dünyaca ünlü yorumcular tarafından icra edilmiştir. Koyunbaba, Bir Anadolu Teması Üzerine Varyasyonlar, Jimi Hendrix’e Saygı, Toccata in Blue, Sinbad gibi eserleri konser programlarının vazgeçilmezlerindendir.

Classical Guitar, Le Cahier de la Guitare, Il Fronimo, Gitarre Aktuell, Gitarre und Laute ve Guitar gibi önemli dergilerde Carlo Domeniconi hakkında sayısız makale ve eleştiri yazısı yazılmıştır.

“Domeniconi’nin müziği Doğu ve Batı sentezinin yeniden anlatımıdır. Domeniconi, farklı kültürlerin en mükemmel örneklerini alır ve onları yeniden fakat değişik bir şekilde söyler. Müziğindeki hipnotizma kaçınılmazdır.” 2001 New York, Soundboard dergisinde Michel Lydon

“Carlo Domeniconi’nin eserlerinde bir hipnoz unsuru var. Kendinizi ona bırakıyor ve onun idaresindeki müzikten keyif alan şanslılardan biri oluyorsunuz; müziğini analiz etmeye başlıyor ve kendinizi, batılı kulaklarınızın onun müziğini algılayabilmek için yeterli olup olmadığını merak ederken buluyorsunuz.” 2008 Classical Guitar’da Colin Cooper
Bilet Fiyatları: 26.00-17.00TL

26 Ekim 2009 Pazartesi, 20.00
TC Kültür ve Turizm Bakanlığı
Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü
İSTANBUL TARİHİ TÜRK MÜZİĞİ TOPLUGU
“KURULUŞTAN KURTULUŞA” (1299?1923)
Şef: M. İhsan Özer
Mehterbaşı: Kürşat Tuncay

Osmangazi’ye tuğ ve davul verilmesiyle başlayan ve Kurtuluş Savaşı’na kadar süren tarihi yolculuğun müzikal anlatımı… ve ötesi…

Eski Yunanca’da güneşin (aydınlığın) geldiği yer anlamına gelen Anatolia kelimesi, güzel Türkçe’mizde Anavatanımızı ifade eden Anadolu olmuş. 26 Ağustos 1071 de kapılarını bize açan Anadolu’nun, Söğüt-Domaniç yaylalarında bir ulu kişinin göğsünden, 1200’lü yılların sonunda bir fidan bitmiş ve o fidan bir ulu çınar haline gelip, gölgesinde Tuna’dan Yemen’e, Cezayir’den Kafkaslara nice coğrafyayı gölgelendirmiş.

Çınarı kurutmak isteyenler olmuş. Evvela dallarını kesmişler, sonra kökünü kazımak istemişler, ama kökü Anadolu olan çınarı, kurutamamışlar ve onlardan kurtulmuşuz. Kurduğumuzu korumuşuz. İşte bu konser, Kuruluştan Kurtuluşa, bütün safhaları mûsikî lisanı ile anlatacak.
Bilet Fiyatları: 13.00-11.00TL

27 Ekim 2009 Salı, 20.00
İNCİ ÇAYIRLI
Türk Müziği Konseri
“Anılar ve Şarkılar”
Hazırlayan: Canan Altınay

“İstanbul doğan İnci Çayırlı’nın babasının söylediği şarkılar, O’nun müziğe karşı olan ilgisini arttırdı. O, daha çocukken usullerine ve ritmine uygun şarkı söylemeye başlamıştı. Ailesi onun konservatuara girmesini istemiyordu. Babası ise İnci Çayırlı’nın geleceği ile ilgili bu konuya dayısı Fahri Kopuz’un karar vermesini istemişti. Küçüklüğünden beri Türk müziği ile alakalı bir çevrede büyümüştü. Dayısı Fahri Bey’in teşviki ile İstanbul Belediye Konservatuarı sınavına girdi ve kazandı.”

İşte böyle başlamıştı İnci Çayırlı’nın müzik hayatı. Radyo sanatçısı olduğu günlerden İcra Heyeti’ne uzanan müzik dolu 55 yıl… İnci Çayırlı bu dönemlerde çalıştığı değerli şef, müzisyen ve bestecilerle geçen yıllarını, geçmişten geleceğe bırakılmış anılarını şarkılarla anlatacak… Uzun zamandır İstanbul’da solo konser vermeyen sanatçı, bu sezonundaki ilk konserini Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda verecek.

İNCİ ÇAYIRLI
İstanbul’da doğan sanatçı, Çamlıca Kız Lisesi’ni bitirdikten sonra dayısı Bestekâr Fahri Kopuz’un teşviki ile müziğe başlamış ve İstanbul Belediye Konservatuarı’na girmiştir. Öğrenciliği sırasında, Folklor Tatbikat Topluluğu’na girerek Sadi Yaver Ataman ile çalışmış ve kısa bir dönem asistanı olmuştur. Öğrencilik yıllarının başında Üsküdar Musiki Cemiyeti’ne girerek, hocası Emin Ongan’dan büyük feyz almıştır. Üsküdar Musiki Cemiyeti’yle birlikte çıktığı Saray Sineması’ndaki ilk solo konserinde, dinleyiciler arasında yer alan Münir Nurettin Selçuk’un dikkatini çekmiş ve bizzat teklifi ile üstadın özel korosuna girmiştir. Bu beraberlik, mezuniyetten sonra Belediye Konservatuarı İcra Heyeti’ne girmesi ile devam etmiştir. Yine bu dönemde İstanbul Radyosu’na girerek bu kurumda uzun yıllar solist ve koro şefi olarak çok değerli hocalar, sanatçılar ve müzisyenlerle çalışmıştır.
Bir dönem kültür elçiliği de yapan İnci Çayırlı; Almanya, Fransa, İsviçre, Hollanda, İsveç, Azerbaycan, Romanya, Eski Yugoslavya, Rusya, Kıbrıs, Tunus ve Japonya’da konserler vermiştir. Bu arada aldığı teklifleri de değerlendirerek Türk Müziği yanında Batı Müziği Plakları da yapmış, aynı zamanda uzun yıllar tango okumuştur. Bazı filmlere müzik dublajları yapan sanatçının hafif batı müziği plakları arasında seslendirdiği “Yağmur Çiselerken” plağının “Kara Kara Gözler – Kıskanıyorum” şarkıları, dönemin en çok satılan plağı olmuş sanatçıya “Altın Plak” ödülü kazandırmıştır.
Sesinin özel tınısı ile tanınan ve Türk müziğinin en iyi yorumcularından biri kabul edilen İnci Çayırlı, Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nın kurucuları arasında yer almış, öğretim görevlisi olarak çalışmış ve pek çok öğrenci yetiştirmiştir. Aynı zamanda Osman Simav’ın kurduğu İTÜ Türk Müziği Korosu’nu 1977-1985 yılları arasında çalıştırmıştır. Bu görevinden ayrıldıktan sonra 1988 yılında öğrencileri ile birlikte İTÜ Mezunları Türk Müziği Topluluğu’nu kurmuş, genel sanat yönetmenliğini üstlenerek uzun süre AKM, CRR Konser Salonları’nda, çeşitli festivallerde ve Rusya’da konserler vermiştir.
Kültür Bakanlığı’ndan aldığı teklif ile 1990 yılında Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nu kurmuş, 5 yıl kurucu şefliğini yapmış, 1996 yılında tamamen politik nedenlerle bu görevinden ayrılmak zorunda kalmıştır. Zamanın kültür bakanının ısrarı ile bir dönem sonra kurucu şefliğini yaptığı koroya tekrar dönmüştür. Yaklaşık 1 yıl sonra verilen vaatlerin yerine getirilmemesinden doğan nedenlerle bu görevinden istifa etmiştir.
Yapı Kredi Bankası Kültür Yayınları’nın çıkardığı CD’de Bekir Sıtkı Sezgin ile birlikte Rakım Elkutlu, Suphi Ziya Özbekkan ve Sadettin Kaynak’ın eserlerini icra etmişlerdir.
Yine Yapı Kredi’nin yayınları içinde yer alan TRT sanatçılarının seslendirdiği “İmbat” adlı Ege şarkılarından oluşan CD’nin yönetmenliğini yapmıştır. Gönül Paçacı’nın besteleri, Hilmi Yavuz’un şiirlerinden oluşan “Sevda Derinlerdedir” adlı CD’si ve “ Bir Tanem” adlı Türk Müziği CD’si en son çalışmasıdır.
2000 yılında TRT’den emekli olan sanatçı, Açık Radyo’da Kasım 2003- Mayıs 2004 tarihleri arasında “Mahur Beste” isimli bir canlı yayın programı yapmıştır. 2004 yılında Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda, Canan Altınay’ın hazırladığı “Film Müzikleri ve Tangolar” konserinde, solist olarak konser vermiştir. Sanatçı Aşiyan Musiki Derneği ve Müzik Merkezi’nin onursal başkanlığını yapmış, şef ve solist olarak derneğin özel konserlerinde bulunmuştur. Türk Müziği’nin usta icracılarından olan İnci Çayırlı’nın bir kızı ve iki torunu vardır.
Bilet Fiyatları: 13.00-11.00TL                .

30 Ekim 2009 Cuma, 20.00
BRANFORD MARSALIS QUARTET
Branford Marsalis, saksofon
Joey Calderazzo, piyano
Eric Revis, bas
Justin Faulkner, davul
Caz

“…müzik neredeyse zorlayıcı bir biçimde yüksekti; hızlı, saldırgan, özenilmiş, cömert ve interaktif. Başka bir deyişle, gösteri son derece iyiydi.” The New York Times

BRANFORD MARSALIS • METAMORPHOSEN
İyi müzik yaparken zaman akıp gidiyor diyen Branford Marsalis buna öncelikle tanık edenlerden. “Son albümümüzün üzerinden iki senenin geçtiğini farketmedim bile” diyor ünlü saksofoncu, besteci, yapımcı ve Branford Marsalis Quartet’in lideri. Bunu farkedince Dörtlü üyeleri Joey Calderazzo, Eric Revis ve Jeff “Tain” Watts’ı harekete geçmeleri için biraz itelemesi gerekmiş. “Bu yaz Avrupa turnemizi bitirdiğimiz zaman, çocuklara ‘Hazırlanın, gelecek ay stüdyoya giriyoruz’ dedim.” Durham Kuzey Karolina’daki Hayti Heritage Merkezine yapılan bir gezi sonucunda ortaya çıkan Metamorphosen caz yaratıcılığı bakımından örnek olmaya devam eden bir gruptan yeni bir kilometre taşı olarak karşımızda. Marsalis Music,  Mart 2009 yılında kurucusunun en son albümünü yayınladı.

Marsalis hem saygın müzik grubunun (halihazırda aynı müzisyenlerle ikinci on yılını sürdürmekte) hem de tek tek müzisyenlerin evrimini vurgulamak için albümüne Almanca “dönüşüm” anlamına gelen “metamorphosen” adını verdi. Marsalis, “Sürekli prova yapıyoruz“ diye belirtiyor, “ve bunu müziğimizin ve soundumuzun gelişiminde duyabiliyorsunuz. Her birimiz ne kadar çok prova yaparsak bireysel seslerimiz o kadar ortak hale geliyor. Şimdi hepimiz aynı odadayken her bir enstrümanın sesi tekmiş gibi geliyor. Provaların size katacağı şey işte budur.”

Diğer bir önemli unsur da, grubun repertuar kapsamının sürekli olarak genişlemesi. “Her şeyi yapmaya çalışıyoruz,” diye açıklıyor Marsalis. “Nota dizisinin tamamını çalışıyoruz ve bilmediğimiz parçalar da dahil, herhangi bir zamanda herhangi bir şeyi çalmaya hazırlıklıyız. Çocuklar her tür müziği dinliyorlar ve öyle inanılmaz müzisyenler ki çok çeşitli tarzlarda çalmakta gerçekten başarılılar.”

Program, Thelonious Monk’un “Rhythm-a-ning” bestesi ve Marsalis’in bestesi “Jabberwocky” parçasıyla tamamlanıyor. Marsalis yirmi yıl sonra ilk defa bu parçada alto saksafon çalarken, ne kadar risk almaya hazır bir kişilik olduğunu da göseriyor. “Kayıt için parça vermeyen tek kişinin ben olduğumu fark ettim,” diye hatırlıyor. “Sonra ailemle beraber bir tatile çıktım ve zihnimde ‘Jabberwocky’i duymaya başladım. Yanımda sadece alto saksafonum vardı ve eve döndüğümde soprano veya tenor olarak uyarlayabileceğimi düşünmüştüm. Ancak ikisiyle de ses iyi çıkmadı ve böylece bu parça için alto saksafonuma geri dönmüş oldum.”

Marsalis, Metamorphosen’i özetlerken “Tema, grubumuz” diyor. “Sadece iyi parçaları aldık ve sürekli çalan bir grupta değilseniz, bizim çaldıklarımızı çalamazsınız. Birlikte duruyoruz, çünkü hepimiz burada olmak istiyoruz. Pek çok kişi, sadece kendilerinden sorumlu olduğu ‘süper gruplarda’ turneye çıkarak güvenli bir şekilde çalmayı tercih eder. Bir grubunuz olduğunda, diğer büyük gruplarla karşılaştırılıyorsunuz. Caz çalmamın nedeni de bu. Belli bir iş grubunda tanımlanmak istiyorum.”

Marsalis “Babam kayıtlar için ‘dokümanlar’ tabirini kullanır, şimdi artık dediğini daha iyi anlıyorum. Ne kadar iyi olduğunuzu ya da olmadığınızı belgeliyorlar” diye cümlelerini tamamlıyor. Metamorphosen çağdaş müzikte, giderek daha iyi noktaya ulaşan rakipsiz topluluklardan birinin kayıtlarıdır.
Bilet Fiyatları: 51.00-42.00TL

3 Kasım 2009 Salı, 20.00
JULIA MIGENES
“Schubert söylüyor”
Metinleri Okuyan: Sinan Tuzcu
Piyano: Edouard Ferlet

Julia Migenes Schubert söylüyor…
Julia Migenes ve Sinan Tuzcu, piyanoda Edouard Ferlet ile keyifle Schubert’in dünyasına giriyor.

Schubert yaklaşık 600 lied bırakmıştır… bunların neredeyse hepsi, ondan önce kimsenin denemediği bir müzik türünde mükemmelliğe ulaşmış başyapıtlardır!

Şiire olan bu ilgisi – yaklaşık yüz kadar şairin şiirlerini bestelemiştir – yorucu bir bilinç akışıyla bunalmış bu mütevazı besteci için ani bir kurtuluş ve bir sığınak olmuştur. Schubert,  bununla birlikte, müzikal ilhamına egemen olan bir tür genel müzik duygusuyla, herhangi bir entelektüel kaygı duymaksızın bu şiirleri kelimesi kelimesine kullanmamıştır.

2007 yılında, “Le Monde de la Musique” ve “Radio Classique”, bir anket sonucunda, Schubert’in piyano, keman ve viyolonsel için iki numaralı üçlüsünü, Fransız halkının en beğendiği klasik müzik eseri olarak seçmiştir.

Schubert’in müzik esrarı nedir?
Ve bunun dinleyiciler tarafından kavranılması için neden bu zamana kadar beklememiz gerekti? Onun mektuplarında/yazışmalarında ve olağanüstü liedlerinde, “Schubert’in esrarı”nın bir parçasını; doğal olarak hayata karşı karamsar tavırlı birinin kaybolan arzularının ve hüsranla sonuçlanan ihtiraslarının bir parçasını keşfediyoruz. Bu gösteride, bir sanatçının ve onun dehasının tüm karmaşıklığını eserleri ve yazıları yoluyla kavramayı amaçlıyoruz.

Schubert 1823 yılında frengiye yakalandığını öğrenir. Bunun üzerine bir sene içerisinde 140 lied, 2 senfoni ve dört şarkılı oyun (singspiel) yazar. Ancak, asla mutluluğa erişemez ve sürekli tatminsiz bir halde ve ona göre Beethoven’in dehasına ulaşamayan bir hayat sürer.  Müzik eleştirmenleri sık sık oldukça sert eleştirilerde bulunurlar, ancak onun müziğine olan inancı asla kaybolmaz. Schubert bir yazısında şöyle der: “Çok yoğun ve şiddetli acılar beni tüketti, gücümden geriye sadece bunları bıraktı. Ey tapılası Sanat, bu sızlayan yaramı bir nebze olsun hafifletmeye gücü olan sadece sensin.”

Julia Migenes ve Sinan Tuzcu sahnede, piyanist Edouard Ferlet ile, büyük sanatçı hakkındaki düşlerini paylaşacaklar.

Schubert’in müzikal çalışmaları ve yazışmaları sayesinde, sanatçıların her birinin kaderi de yazılmakta.

Ve bu ilham verici ve talihsiz sanatçı vasıtasıyla, bu gösteride her bir insanın kaderine de dokunulmakta.
Bilet Fiyatları: 51.00-42.00TL

7 Kasım 2009 Cumartesi, 20.00
“The DIZZY GILLESPIE ALL STARS”
James Moody, tenor saksofon
Roberta Gambarini, trombon
Greg Gisbert, solist
John Lee, bas
Cyrus Chestnut, piyano,
Vincent Ector, davul
Caz
DIZZY GILLESPIE™ ALL-STARS
Tarih kendi payına büyük sanatçılar ve büyük insanlar çıkarmıştır, John Birks “Dizzy” Gillespie, bunların her ikisidir. Bir icracı olarak ardında, yenilikçi ve ilham verici çok sayıda kayıt; bir besteci olarak geniş bir müzikal başyapıt kaynağı; bir insan olarak da, eserlerine ayrı bir önem veren ve aynı tutku ve sevgiyle onu hatırlayan bir arkadaşlar, meslektaşlar ve hemşeriler ordusu bıraktı.
Dizzyn’nin 1993 Ocak ayında ölümünden kısa bir süre sonra Jonathan Yardly Washington Post’daki yazısında “Tarihin bu noktasındaki cazı, “Night in Tunisia”, “Manteca”  ya da “Woddy and You” olmadan düşünürseniz, imkansızı tasavvur etmiş olursunuz.

Daha sonra, bu proje Lorraine Gillespie tarafından resmi olarak hayata geçirildi ve o zamandan beri John Birks “Dizzy” Gillespie’nin olağanüstü başarıları ve yirminci yüzyıl müziği üzerinde derin bir etkiye sahip olan bu büyük caz ustasının kişiliği tüm dünyadaki dinleyicilere tanıtılmaktadır.

Dizzy’ye, kariyeri boyunca bütün turnelerinde eşlik eden James Moody (saksofon), Slide Hampton (trombon), John Lee (bas) gibi caz efsanelerinin ve dönemin en iyi bazı caz müzisyenlerinin de bu topluluğa eklendiği bu çok özel şovu kesinlikle kaçırmamalısınız!
Programın içeriği, 40’ların ve 50’lerin müziğinden oluşmakta ve “A Night in Tunisia”, “Anthropology”, “BeBop”, “Birks Works”, “Blue ‘N’ Boogie”, “Con Alma”, “Dizzy Atmosphere”, “Groovin’ High” “Hot House”, “Oop-Pop-Sh’-Bam”, “Ow”, “Salt Peanuts” ve benzeri başka pek çok besteyi içermektedir.

“James Moody ile çalmak kendimin devamıyla çalmak gibi.”
Dizzy Gillespie
Basın:
“Bir Gillespie performansının tarzını, yaratıcılığını ve coşkusunu yeniden inşa etmenin zorluğunu üstlenmiş bu çalgıcılardan daha iyisini bulamazdınız.”
Seth Rogovoy – The Berkshire Eagle
“…şovu, bu keskin kulaklı ekibin son derece uyarıcı müziği ve caz ustalarından bir kaçının doğaçlama üstünlüğünü ortaya çıkaran, aralarındaki doğal iletişim sürüklemektedir.”
Gene Santoro – New York Daily News
“Dizzy Gillespie Alumni All-Stars, onun “insanlığının” ve “müziğinin” yolunu takip eden ve onun rüzgarını estiren bir virtüözlük ve kişilik sergiledi… Bu ekip hız kontrolüyle tekli çalgılarını çaldıklarında, bu bana bütünüyle cennetten bir parça gibi geldi.” Jay Meehan – The Park Record
“‘Salt Peanuts’ parçasıyla başladılar ve asla arkalarına bakmadılar. Yüzleri geriliyor ve gevşiyordu.” Valerie Cruice – New York Times
Bilet Fiyatları: 51.00-42.00TL

8 Kasım 2009 Pazar, 20.00
FAZIL SAY & PATRICIA KOPATCHINSKAJA
Keman – Piyano Resitali
Bilet Fiyatları: 26.00-17.00TL

12 Kasım 2009 Perşembe, 20.00
CASA DE FADOS
(Fado Evi)
Carlos Saura’nın “FADOS” filminden
Dünya Müziği

Fado Evi konserinde Carlos Saura’nın Fados filminde yer alan Portekizin en ünlü seslerini arka arkaya seyredeceğiz. Filmin muhteşem atmosferini yansıtan görseller sizleri Portekiz’e Fado’nun yapıldığı büyülü yerlere götürürken duygulanacak, aşık olacaksınız!
Bilet Fiyatları: 32.00-29.00TL

15 Kasım 2009 Pazar, 11.30
TC Kültür ve Turizm Bakanlığı
İSTANBUL DEVLET KLASİK TÜRK MÜZİĞİ KOROSU
“ATATÜRK’ÜN KLASİKLERİ – CUMHURİYET BESTEKÂRLARI”
Şef: Fatih Salgar
Solistler: Şehnaz Rizeli – Vedat Koşar – Hakan Hataylı – Demet Gürsoy – Dilek Türkan
Osman Nuri Özpekel (Ud) – A. Şükrü Özoğuz (Keman)
Sunan: Bengül Erdamar

Türk Musikisi, 71 yıl önce sonsuzluğa uğurladığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatında büyük yer tutuyordu. Doğduğu toprakların ses dünyasını oluşturan Makedonya ezgileri ile başlayan musiki yolculuğunda, Harb Okulu yıllarında cemiyet kurup fiilen musiki yapan Atatürk’ün ilgisi ve zevki, zaman içinde Türk Musikisi’nin klasiklerine doğru açılmış, bu eserler büyük kurtarıcının hayatında olmazsa olmaz bir nitelik kazanarak hemen her gününü kaplamıştı. Döneminin önde gelen musiki adamlarını daima etrafında bulundurup ürettikleri yeni eserleri daima takdirle teşvik etmesi, kuşkusuz ki Türk Musikisi’ne bir hayatiyet de sağlıyordu. İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve solistleri, bu özel konserinde, hem Atatürk’ün sevdiği klasikleri, hem de Cumhuriyet’in çağdaşı olan sevdiği bestekârların eserleri seslendirecek.
Bilet Fiyatları: 13.00-11.00TL

15 Kasım 2009 Pazar, 20.00
GÖKSEL BAKTAGİR
”DOST MIZRAPLAR”
Türkiye-Yunanistan

Teller birbirine karışıp harmanlanır iken, iki kıyı bir denize sevdalıydı…
Dost mızraplar o sevda denizinde ahengin dalgaları oldular…
“DOST MIZRAPLAR” konserinde ud ve kanun’ların mızrabına, lavtalar eklenecek ve iki kültürün renkleri, mızrapların coşkulu titreşimleriyle karışıp ortak ahenk kurulacak. Dost tınılardan oluşan şarkılar dillenip sanatseverlerin yüreklerine bir yol olacak…

Türkiye
Kanun: Göksel Baktagir        Ud: Yurdal Tokcan
Kanun: Hakan Kılınçarslan    Ud: Alper Akdeniz
Kanun: Volkan Kırımlıoğlu    Ud: Kaan İçli
Kanun: Tuncay Tuncay        Solist: Özlem Kırımlı

Yunanistan
Kanun:Tolis Tsardakas
Ud: Yiorgos Mavromanolakis
Lavta: Giorgo Marinakis
Solist: Sofia Papazoglou
Perküsyon: Katerina Papadopoulou
Bilet Fiyatları: 26.00-17.00TL

17 Kasım 2009 Salı, 20.00
CRR TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU
Genel Sanat Yönetmeni: Yalçın Çetinkaya
Müzik Direktörü: Mustafa Doğan Dikmen
Misafir Solist: Tülûn Korman
Güfte: Yahyâ Kemâl Beyatlı
Beste: Münir Nûreddin Selçuk
Bilet Fiyatları: 13.00-11.00TL

19 Kasım 2009 Perşembe, 20.00
CRR İSTANBUL SENFONİ ORKESTRASI
Şef: Rengim Gökmen
Solist: Mirjam Tschopp (Keman)
Bilet Fiyatları: 26.00-17.00TL

20 Kasım 2009 Cuma, 20.00
TOKYO ENSEMBLE
Oda Orkestrası
Program:
Takemitsu: Üç Film müziği
W.A.Mozart (düzenleme. Joji Hattori): İki Piyano için Sonat K.448
İki Yaylı Çalgılar Dörtlüsü ve Kontrbas için düzenlenmiş
Ara
J.Svendsen (düzenleme. Joji Hattori): Solo Keman ve Yaylı Orkestrası için Romans Op.26
Joji Hattori – Keman
A.Dvorak: Yaylı Çalgılar için Serenat Op.22
Bilet Fiyatları: 32.00-26.00TL

21 Kasım 2009 Cumartesi, 20.00
DÖRT PİYANO BİR ŞEF
Özel Etkinlik (4 Piyanolu resital)
Piyano: C. KATSARIS – Y. VAKARELIS – D. LIVELY – A. GINDIN
Şef: Artem Markin
Program:
R. Wagner: Tannhäuser Uvertürü
Uyarlama: C. Burchard
Carl Czerny: Dört piyano için Do Major Konçertant Dörtlü, No. 1, Op.230
Claude Debussy: Jeux, Bale, L. 126
Dört piyano için düzenleme: Maarten Bon
Maurice Ravel: Boléro
Uyarlama: Jacques Drillon
Bilet Fiyatları: 26.00-17.00TL

22 Kasım 2009 Pazar
Erguvan Müzik Topluluğu
Dr. Murat Salim Tokaç (Tanbur, Ney) – Emre Erdal (Klasik Kemençe) – Cenk Güray (Divan Sazı)
Misafir Sanatkârlar:    Atilla Akıntürk – Kanun
Erdem Şimşek – Bağlama, Cura
Bilet Fiyatları: 13.00-11.00TL

26 Kasım 2009 Perşembe Sohbet:19.30 Konser: 20.00
“Polonyalılar/Bolonyalılar”
Akbank Oda Orkestrası
Şef: Cem Mansur
Solist: David Pyatt, korno
Program:
W. Lutoslawski     Uvertür, 5 Halk Ezgisi
W. A. Mozart         3ncü Korno Konçertosu
Konser Rondosu (Korno ve Orkestra)
Ara
G. B. Vitali         Sinfonia
K. Penderecki     Chaconne
Kanon (Bant ve Orkestra)
O. Respighi         Antik Danslar ve Aryalar
Bilet Fiyatları: 17.00-13.00TL

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Tori ve Lokita - Tori & Lokita (2023) THE FIRST SLAM DUNK (2023) Bana Git De (2016) Aniden (2023) Dora ve Kayıp Altın Şehri - Dora and the Lost City of Gold (2019) Şeytanın Günü - Devil’s Due (2014)

Leave a comment